רגע של תרבות

מטאור38

New member
רגע של תרבות

יש שיר גדול על חזרה בתשובה.שיר של יעקוב רוטבליט,בביצוע אדיר של מתי כספי. לשיר קוראים "היא חזרה בתשובה".ולפי דעתי זה שיר קדוש. מין שיר השירם חילוני וטהור . אז יש לכם קישור למילים.ואפי´ אפשר להאזין לו . תיהנו. http://www.matticaspi.co.il/albums/halomot.shtml#14

spinoza

New member
מכיר ואוהב

שיר ישן , אכן שיר גדול, תזכיר לי מה עוד כתב יענקל´ה רוטבליט (ניראה לי שאת המילים של "לא קלה היא דרכנו" ?) וחוץ מזה אני כל כך מזדהה עם מה שכתבתם למיכל, אתם כל כך מזכירים לי אותי, אני רק מרגיש זקן מדי (20 במרץ בן 30), ועם הרגשה שבעצם אין לדברים סוף, כי להתעסק בנושאים האלה זה להתעסק במרכז העצבים של האומה, התרבות, האנושות, הקיום, ורב הנסתר על הניגלה, ורוב באנשים עשים מה אומרים להם ולא מתעסקים בנושאים אלה....אמשיך בפעם אחרת עכשיו מאוחר. מיכלי : לפעמים אני עובר ברחוב שלך בדרך הביתה ומסתכל לראות אולי את שם. שפינ´

all

New member
שיר נהדר, פעם אהבתי אותו ממש

היום הוא קצת עצוב מדי בשבילי, הוא קצת כמו להסתכל בטלויזיה על ילדים אפריקאים שגוועים מרעב - "אני לא יכול לעזור להם אבל הם הורסים לי את כל המצב-רוח". אז בשביל מה לנו זה את זה?

ואני דווקא ממש לא אוהבת את השיר

ומעולם לא אהבתי אותו. כמו שאני רוצה שיכבדו את זכותי לבחור דרך חיים ולצאת בשאלה, אני מכבדת את בחירתם של החוזרים בתשובה. למרות שאני חושבת שהם טועים, אני בטוחה שרובם עושים את הצעד מתוך הכרה ובחירה. השיר הזה מציג את הבחורה בתור אחת שנלקחה במרמה ולא היתה לה בחירה והחלטה. גם הוציאו אותה למכרז על השידוך בלי לשאול לדעתה. במציאות זה לא כך. החוזרים בתשובה מחליטים לעשות את זה מרצונם וזו זכותם. עם כל הכאב על שאיבד את אהובתו - השיר לא חביב עלי בכלל
חנה

מצטער אבל...

יש לך חוסר הבנה בסיסי באיך נראה שיר שיר זה רגש והרבה רגש שיר זו הקצנה שיר זה לא פילוסופיה או דרך חיים שיר לא לוקח בחשבון את כל הצדדים

למעלה