רגע של התלבטות...

רגע של התלבטות...

זוכרות שסיפרתי על מעלליי ברשת האינטרנט, באתר של האיגוד למדרשות (אלה ששלושת רבעי מהמדרשות המועצות אצלם נמצאות בהתנחלויות)?בזמנו שלחתי ואמרתי - שוין, מה כבר יכול להיות? אבל - - (טהטהטה טההה) - קיבלתי מהם מכתב היום, בו אני מוזמנת ליום ראיונות למדרשות אליהן רציתי להתקבל. הענין הוא כזה: אני לא רוצה כל-כך ללכת לשם, מה גם נראה לי שמדובר בעמותה דתית (סימנים, איך תזהי שהעמותה דתית: התאריך רק עברי, הבס"ד בולט במיוחד, הביטויים - אי"ה, ב"ה וכיוצא באלו, נשנים בצורה משונה למדי. איך החכמתי עם הניסיון...
). אני מחכה כרגע לזימון לראיון ב"שלומית", ונראה לי שאיתם אעבוד. השאלה היא - האם ללכת בכל זאת? אני לא כל כך רוצה את זה כבר (לא עבודה במדרשות, אלא את השירות הספציפי הזה), אבל הם סידרו לי ראיונות. אני צריכה להודיע להם אם אני לא באה? אני יכולה פשוט לא לבוא? ובכלל - מה דעתכן? ללכת למיונים או לא? אם לא, אז אני מחכה לשלומית, מה שנראה לי שיצא לפועל בסוף. כלומר, נראה לי שאיתם אני אעבוד בסופו של דבר. דעתכן בעניין, אז? עד העונג הבא, נעמה, עפה לצפות ב"מעורב ירושלמי".

נעמה

תשמעי, לצערי לשלומית יש בסה"כ 1700 תקנים. זה אולי נשמע הרבה אבל זה לא. את צריכה הליות מציאותית ולחשוב שאולי לא יהיה לך מקום בשלומית או אולי לא תקבלי שם את מה שאת רוצה. לכי לראיונות, אל תסגרי שום דלת בפנייך, את תצטערי על זה אחר כך. את יכולה לנסות להתקבל למקום גם דרך שלומית וגם דרך האגודות הדתיות ורק כשיהיו לך שני הדברים ביד תחליטי מה את מעדיפה. נראה לי שמן הראוי שאם את לא מגיעה שלפחות תודיעי. אבל שוב, תגיעי. מה יש לך להפסיד? נעה

jule

New member
איזה שטויות

לשלומית יש הרבה יותר מ1700 תקנים וכל שנה מקומות חדשים נפתחים זה ממש שטויות מה שאת אומרת על סמך מה בכלל את אומרת את זה?

חצופה

לפני שאת מטיחה האשמות אולי תבדקי את עצמך? הכון לעכשיו יש בשלומית 1700 תקנים, בדוק. וותחיל להרגיע את עצמך, אחותי... נעה

jule

New member
כל יום נוספים תקנים חדשים

יש הרבה יותר מ1700 תקנים למשל, המקום שירות שלי רק לפני שבועיים הם החליטו שהם רוצים בת שירות כל הזמן נוספים תקנים חדשים ו 1700 זה ממש לא מספר ריאלי. תרגעי בעצמך,אין שום דבר חצוף בלהעיר לך שאת כנראה טועה תלמדי לקבל את זה בצורה רגועה יותר.

M o n a L i s a

New member
נעמה ../images/Emo9.gif

אני מציעה לך לנסות בשלומית, כי אם את לא רוצה לשרת בעמותה דתית אז באמת כדאי שתעשי מה שאת רוצה, כי אחרי הכל את צריכה להנות מהשירות שלך. ממש עכשיו ההרשמה לשלומית בעיצומה, ולדעתי את צריכה להירשם וללכת לראיונות בשמם, כי הרי עכשיו הכל פתוח
. אני לא חושבת שאת צריכה ללכת למדרשות רק כי יש שם מקומות פנויים.

תודה, לובה.

האמת היא שממש אתמול דיברתי עם מישהי משלומית, והם רשמו אותי והכל בסדר. נעה, ממש הבהלת אותי, דווקא מזל שיולי נתנה קצת פרופורציות (הרי ידוע שאני לחוצה): אם נרשמתי לשלומית, לא יהיה בסדר מצידם לדחות אותי כי "אין מקום". פרט לכך, אם חלק מחובותיי הרשמיות עבור מדינת ישראל היא נתינת שירות צבאי/לאומי, והיות ונבצר ממני לעשות שירות צבאי, הרי שהמדינה צריכה לדאוג לי למקום שירות, לא כן? זאת, תוך כדי התחשבות בדת שלי. אם כבר חוצפה, אז תהיה זו חוצפה לשלוח אותי לעמותה דתית בתור ברירת מחדל, כי "אין מקום בשלומית". אין מקום בשלומית, זה בערך כמו אין מקום בצבא. אין דבר כזה - מוכרחים לתת לי להתנדב, כיוון שזו עמותה רשומה של הממשלה, הנתמכת ע"י השלטון! זה לא משהו בלתי-פורמלי בעליל, זוהי חובה. אם את צודקת, בכל אופן, אני ממש לחוצה ודי מרוגזת. זה כאילו אני צריכה לפעול ממש עכשיו, ויתרה מזאת, בא לידי טיפוח הפן התחרותי - למהר לפני שיגמר! מה זה, השוק הסיטונאי?! לובה - אני כבר בקשר עם שלומית, ונראה לי שבסוף הכל יהיה בסדר. חוץ מהשיטה, שתשאר דפוקה, ואולי גם הממסד. תודה! נעמה.

M o n a L i s a

New member
איזה כיףף לשמוע ../images/Emo13.gif

אני מאוד שמחה שנרשמת לשלומית!!!! (זה נותן הרגשה טובה, נכון? - כאילו את בתוך מסגרת כזו
). לצערי נעה צודקת, ואני אומרת לצערי כי באמת יש בנות/בני שירות שנשארים ללא מקום שירות כי אין מספיק תקנים לכל המעוניינים, ויש לי חברה טובה שנשארה ללא מקום שירות השנה. (אני לא אומרת את זה כדי להפחיד אותך או להרגיז, אלו פשוט עובדות
) את צודקת ב 100%, שצריכים להיות הרבה מקומות לכולם, אבל זה לא כמו בצבא, יש הגבלה של מקום, ובאמת כדאי למהר (גם כדי לקבל את מה שאת רוצה), וגם בגלל זה אני שמחה שנרשמת כבר עכשיו.
ובקשר לשאלון, אני לא בטוחה אם אפשר לשלוח אותו פה בתוך הודעה
. הוא נורא נורא ארוך...אז אולי כדאי שאני פשוט אעלה אותו כמו שאת עשית כקובץ דוס או משהו כזה. (אחרי שאני אתקן שם כמה דברים שכתבתי מתוך שינה
,חחחחחח מילאתי אותו באמצע הלילה) ושאלה קטנה, אני יכולה להשתמש בשאלון ולתת אותו למישהו כדי שהוא יימלא?

נעמה

אותו כינוי שהשתמשתי בו בטח לא היה מיועד לך (לא חשוב שהוא לא היה אמור להאמר, בטח לא במקום הזה). יולי צודקת בחלקה- באמת נפתחים מקומות חדשים אבל מקומות גם נסגרים, לצערנו. הלואי והמסגרת של השירות הלאומי היתה גדולה כמו הצבא, אבל כמו שלובה סיפרה לך אנשים מוצאים את עצמם בלי מקום שירות. המטרה שלי לא היתה להפחיד אותך, אלא לגרום לך להבין שאם לא תפעלי מהר, המקום שלך עלול להיתפס, ויכול מאוד להיות שלא תקבלי את המקום שאת הכי רוצה וושם הכשרונות שלך יבואו הכי הרבה לביטוי. מה שאת מדברת עליו- כרגע הוא בגדר של חזון אחרית הימים, אבל חשוב לזכור שעצם זה שאנחנו כאן מזיז בקצת את העניינים. אם את לא דתיה, ואפילו את כן ולא רוצה ללכת לעמותה הדתית, אל תתפשרי על זה! זו צריכה להיות שנה נעימה ולא ממורמרת. השיטה כנראה תשאר דפוקה, אולי הנכדות שלנו יצליחו לשנות כאן משהו. המון המון בהצלחה. נעה (שלא בא לה לקום מחר לעבודה)

למעלה