רגע של אמת

רגע של אמת

הילדה הקטנה שבי קוראת לי מבקשת שאוהב אותה ואני לא יכולה, מבקשת שאסלח לה ואני לא מסוגלת, אני מאשימה אותה בכל , היא הייתה צריכה לצעוק, לדבר, להתנגד והיא שתקה, היא שכבה שם בשקט ולא זזה נתנה לו לעשות בה כל מה שרצה , ואיך אני אוכל לסלוח לה , איך אני אוכל לאהוב אותה. ולמה אני לא יכולה לשנוא אותו ולמה עליו אני מגוננת ולמה אני לא מאשימה אותו שפגע בילדה הקטנה שמחפשת כל הזמן קצת חום ואהבה ממי שהייתה צריכה לקבל וממי שהיה צריך לשמור עליה ולא לפגוע בה. גלית ביום של חשבון נפש

זיכרונות ילדות

איך אפשר להטיל אשמה בילדה, שלא ידעה, שלא הבינה, שחשבה שזה משחק, שחשבה שזה בסדר, שזה מקובל. השנים עברו, הילדה ההיא יודעת היום מה שלא ידעה אז. היום גם מותר לדבר על זה, לחשוף. אז, זה היה אסור. סוד כמוס. יש אמירה: לטעות זה אנושי, לסלוח זה כבר בגדר "האלוהי". במהלך ימי חיינו, אנו עושים טעויות. כאלה שידענו ביום עשייתן שהן טעויות וכאלה שבאותו זמן חשבנו שזה הדבר הנכון ביותר לעשותו. לא סתם נאמר "חכמים אחרי מעשה.." כי תמיד בהתבוננות אחורה נוכל לראות איפה טעינו ומה יכולנו לעשות טוב יותר, ואיך. אבל מנקודת מבט עכשווית, מי יודע? הילדה ההיא בגרה, הפכה לאשה. מנקודת ראותה, היא נושאת את עול האחריות לבדה. האמנם? והאחר? - זך ותמים הוא? הלא הוא היה "הבוגר", זה שידע טוב ממנה, זה שנתן את הגושפנקא למעשים. אמנם אהוב היה, אך לא השכיל לדעת היכן מונח הגבול. זיכרונות ילדות. אין חובה לשנוא. אין חובה לנטור. אבל יש חובה לסלוח - (וקודם כל לעצמך) הזאב.

גלית יקרה יקרה...

את תסלחי לה, כי מגיע לה שיסלחו לה, לילדה הקטנה ההיא. את תאהבי אותה, כי בלעדי אהבתך היא לא תצליח להתגבר... את לא שונאת אותו, כי אין בך שנאה. יש בך המון המון אהבה, תני לעצמך להרגיש אותה. זה מגיע לך. המון
ממני אליך

תותית11

New member
גליתי..

גלית יקרה איך את יכולה לא לסלוח לילדה קטנה חסרת אונים ועם רצון שיאהבו אותה ויעניקו לה בטחון? גלית.. לא לילדה את צריכה לסלוח. האם תוכלי לסלוח למי שבאמת אשם? האם אפשר בכלל לסלוח על דברים נוראיים כאלה שקורים לילדות קטנות אבודות?:(

אטיוד5

Active member
יש לי מין הרגשה ...

שברגע שתפסיקי להפריד תבוא ההשלמה. היה לי קשה מאוד לקרוא שיש בקירבך שתי דמויות. הדמות שלך היום ודמות הילדה הקטנה אז. אינני מבין בטיפול פסיכיאטרי. ממש כלום. אולי המומחים יגידו שההפרדה הזאת נחוצה למי שרוצה להנתק. ולי דווקא נדמה שאיחוי בין הדמויות יועיל. הפיצול הזה משרה עלי מועקה. הרעיון שמי שהיתה אז היא לא מי שיש היום, הוא פתח לאי הבנת "האחרת". הרעיון הזה הוא גם פתח לביטויים כמו "מאשימה אותה", "לסלוח לה". כאילו הילדה שבך היא מישהי נפרדת. רעיון ההפרדה הוא מבוא למוצא ומפלט, בחינת היא עשתה כך ואני עושה או אעשה אחרת. אבל העובדה היא שאת נקרעת עם זה. וזה גם ברור לי. כי את חייבת להפנים, (שוב לעניות דעתי, והיא ממש עניה בקטע הזה) שאין שתיים. יש אחת. זאת האחת היא את, וזאת השניה היא גם את. ולי נראה שההשלמה ששתיכן היא אותה אחת, אבל בזמנים שונים כמובן, ועם תובנות אחרות - היא זאת שתועיל. מרגע שתאחי את השתיים, תאמרי אולי דברים בנוסח "מאשימה את עצמי", "סולחת לעצמי". אני חושב שזה יהיה יותר קל להבין את עצמך, ואז גם לסלוח לעצמך. בעצם, מרגע שתבוא ההבנה לא יהיה אפילו צורך בסליחה.

האלי

New member
בשמלה אדומה ושתי צמות

ילדה קטנה יחידה ותמה... כל כך הרבה מילים חכמות יש לי לומר לך גלית. על מה צריך ואיך צריך אבל כל המילים החכמות פשוט מתגמדות. לעולם, איש לא יוכל לתת לך את האהבה שלא קיבלת אז, אפילו שאני מנסה... שולח לך את האהבה שיש בי. מושיט לך יד לתמוך... את כל מה שאני יכול אני שולח לך. כי מגיע לך. גלית, קבלי את החיבוק שלי, שבא עם הבטחה שיום אחד תצליחי. כי מי שהולך בדרך, סופו שיגיע. שלך, האלי.

אורמור

New member
אני שונאת להיות בנאלית

את נשמעת לי נבונה ולכן ברור לי שאת בתוך תוכך יודעת שהיא ראויה לסליחה,שאת בתוכך יודעת מי ראוי לגינוי אין לי בכלל ספק, לו היה לי זה היה בבחינת להמעיט בערכך אבל את כמוני יודעת שלא ההגיון או התבונה מדברים מתוכך כשאת חשה את כל זה, אלא הרגש והנפש הפגועה והנעלבת ואיתם קשה להתווכח, ולהם קשה להסביר, אותם צריך רק לחבק בהבנה ולקוות למענם שיגיעו להשלמה לפיוס פנימי, אז לא אתימר לשום מילות חוכמה, כי אין לי משהו לומר שאת בעצמך לא חשבת עליו אלף פעמים, אז רק אשלח חיבוק כנה וחם ואתפלל בשבילך שתלמדי לאהוב אותה, את הילדה ההיא, ושיעברו עלייך ימים טובים, וחוויות מתקנות שיוכיחו לך שאת ראויה לכל הטוב שהעולם הקמצן הזה יכול לתת <אם רק לומדים לקחת> שוב מחבקת אותך אישה אור שתהה לך שבת שלווה וימים טובים אחריה

x 7

New member
../images/Emo60.gif ../images/Emo24.gif

אנחנו לא מכירים וכנראה שגם לא נכיר. איני רואה עצמי חכם מספיק לתת לך עצות, או להבין טוב ממך את שמתחולל בך. כל שאוכל לתת הוא חיבוק תמיכה וכתף רחבה, כל השאר תאלצי לעשות בעצמך. אך אני בטוח כי תשכילי לעשות זאת. כל שאת צריכה זה להביט קדימה ולא לאחור ולדעת שיש גם אחרים שמוכנים לעזור מצטער שעונה בפרטי ולא בפורום אבל אני בתקופת "צינון" משתדל לא להתבטא יותר מידי בציבור

x 7

New member
../images/Emo60.gif../images/Emo10.gif

ובסוף מבלי משים כתבתי לפורום היי לכל מיודעי וחברי

חלזון תישאר אתה מקסים כל כך וכותב

כל כך מקסים התגעגענו אליך נוררראאאא אתה עוד מרייר כמו שטשטושה היתה כותבת לך? עצוב לי נורא שאתה לא כותב אנא תחזור אלינו

גליתוש יקירה../images/Emo10.gif

אין מילים בעולם שיוכלו לתקן או למחוק את סבלה של הילדה הקטנה... אני בטוח שהאשם לא חשב על הנזק התמידי לאותה ילדה שגדלה לפרח. אין ברירה אלא לסלוח בכדי להגיע להשלמה..ומשם הדרך קצרה... הלוואי והייתי לידך .. היתי נותן לך
חזק חזק חזק

גלית

לא יכולה לדבר הגרון שלי חנוק בדמעות שמסרבות לצאת יודעת, מבינה ומרגישה אותך אין לי עכשיו חיבוקים ונשיקות רק אהבה ענקית וכאב עמוק. איתך מעומק הלב

ברגע של אמת

את תביני שלא בך האשמה ואותה ילדה קטנה כבר איננה קטנה ובבגרותה היא מבינה שהיא היתה קורבן ומי שפגע בה הוא זה האשם והוא זה שפשע בה. ואת נשארת זכה וטהורה וזהו רגע האמת

גלית34

New member
אם היא קוראת לך ומבקשת../images/Emo20.gif

אהבה תני לה. כשהיתה קטנה היא לא ידעה שלצעוק,לדבר להתנגד זה נכון... השתיקה נראתה לה נכונה. היום היא בוגרת אז תני לה לצעוק לדבר לכעוס שמעתי שלענת הגדולה יש גבעה מיוחדת לצעקות . זה קשה מאוד להתמודד עם השדים שחיים בתוכנו אבל אפשר להתמודד איתם ולחיות איתם בשלום.

טעינו, בסך הכל טעינו

שלומלום לך, גלית יקרה, כואב לקרוא את מה שאת כותבת. אכן אף אחד לא יוכל להחזיר לך את האהבה שלק קיבלת בזמנו. אבל לגביי הסליחה לעצמך יש לי מה לומר. את שופטת את התנהגותה של "גלית יחיד הילדה" כפי שאת מבינה עכשיו בהיותך אדם בוגר. אבל בעיניי אותה ילדה המצב נראה אחרת, היא לא ידעה להתנהג אחרת, פשוט לא ידעה. יכול להיות שהילדה הקטנה ההיא עשתה טעות, אבל תאמרי לי האם זה לא אנושי לטעות? בוודאי שזה אנושי. והאם אפשר לסלוח למי שטעה? בוודאי שאפשר. אז את מוזמנת בעיניי דמיונך להתבונן באותה ילדה קטנה, לחבק אותה וללחוש באוזנה "טעינו, בסך הכל טעינו". ומנקודה זו לאהוב אותה כפי שהיא הייתה ולאהוב את עצמך כפי שאת היום. שולח לך מכאן את אהבתי שלי שלומלום

קורין1

New member
שלומלום, איזו טעות יכולה ילדה ....

קטנה לטעות? האם היא יודעת מה מותר ומה אסור? ואם הייתה יודעת, ואני בטוחה שהיא ידעה, היה עוזר לה משהו? איך ילדה קטנה יכולה להתמודד מול מבוגר? היא יכולה לומר לו לא? מה היא יכלה לעשות? הפחד שיתק אותה, הפחד גורם לשיתוק, אוליי בזמן המקרה היא לא הייתה שם, רק הגוף נשאר? ולך גלית, את צריכה לאהוב את הילדה הקטנה, היא לא אשמה בכלום, היא בסך הכל הייתה ילדה קטנה, שנפלה לידיים הלא נכונות. ברגע שתאהבי אותה תרגישי הרבה יותר טוב. באהבה

הילדה הקטנה

שאני כל כך רוצה לאהוב אותה ואני מאשימה אותה ,והיא זקוקה לכל החיבוקים והאהבה שאתם נותנים חיבוקים ואהבה שאני הייתי אמורה לתת לה, ואני כועסת עליה כי היא זו שלא נלחמה ואני יודעת את כל התשובות הנכונות היא לא אשמה והיא לא יכולה הייתה לעשות כלום והיא הקורבן אלא שכל התשובות האלה הן בהגיון והרגש זועק וצועק אחרת ודוחק את ההגיון והוא האבא שלה שהיה צריך לאהוב אותה ולהגן עליה ולא עשה זאת עליו אני לא כועסת אתם מבינים את האבסורד קחו את הילדה הקטנה היום ממני מחר אני אתמודד איתה היום אני צריכה שמישהו ידאג לה גלית ביום קשה

בשביל זה אנחנו כאן ../images/Emo45.gif

קחי לך את הזמן... בינתיים אנו נדאג לילדה הנפלאה הזו... בשם כל חברי הפורום (אני מאמין)

אטיוד5

Active member
מבקש שלא תדבר בשמי

אני לא רוצה לשמרטף לילדה. קודם כל כי הילדה הזאת לא קיימת. הילדה הזאת הפכה לאישה. והיא צריכה להיות חלק מהאישה הזאת. תאר לעצמך לוקח את דמות הילד שהיתה בך וזורק אותה לשמרטפות אצל אחרים. נותן אותה לדודים טובים. זה נראה לך?

אני מצטער...../images/Emo12.gif

לא חשבתי שתהייה לך התנגדות..... ענת הגדולה ואני נדאג לגלית הילדה. אתה משוחרר.. אני מאמין שגלית הבוגרת צריכה להתארגן מחדש בכדי להתנקות ולהצליח להתמודד עם גלית הילדה שבה... זה קורה וזה טבעי אז אם היא מבקשת להתנקות אני פה ומוכן לעזור....

למעלה