רגע רגע רגע

רגע רגע רגע

עיינתי באינטרנט ויש אתר של ש.י.ל. (שירותי יעוץ לאזרח) של משרד העבודה והרווחה המפרסם את נושא הפונדקאות את חוק ההסכמים לנשיאת עוברים ושם יש סעיף המסביר על האם הפונדקאית שאינה צריכה להיות נשואה ולא קרובת משפחה אבל בהמשך כתוב שאם אחרי מאמץ סביר רשאית ועדת האישורים לאשר הסכם עם פונדקאית נשואה. אבל נשאלת השאלה מה זה מאמץ סביר והאם אפשר במכתב קורע לב ומוסבר כיאות יש סיכוי... הרי רוב הבעיות למציאת פונדקאית היא כלכלית כי דרך מתווכים הרבה יותר קל לא?

../images/Emo2.gifמפתיע...

שווה לך לבדוק דרך משרד הבריאות ישירות. בהצלחה

חשוב אבל להבין מה יהיה מעמד

הילד/ים עפ"י ההלכה במידה ואכן הוועדה מאשרת מצב כזה.. לא נראה לי שהדת יכולה לעשות איפה ואיפה... למרות שהניסיון שלי לימד אותי שבתי הדין הרבני יכולים להרשות לעצמם הכל ! (בלי להעליב אף אחד )

אירית51

New member
היי מעיין

אכןיש את האפשרות לפונדקאית נשואה,אבל עד כמה שזכרוני אינו מטעה אותי עוד לא היתה אשה נשואה אם פונדקאית למרות שזה טיפשי לחלוטין ,הפונדקאית שלי חיה עם בן זוגה כזוג נשוי לכל דבר ויש להם ילדה משותפת,אז אין טבעת ואין רבנות והיא היתה הפונדקאית הכי טובה שלי. בכל מצב הכוונה בדיוק מה שכתבת בהדגשה. אירית

וסתם לחדד את הנושא...

הוועדה בעצמה הגיעה למסקנה שפונדקאית שנמצאת במערכת זוגית מצבה טוב יותר מאחרת שנמצאת לבד ומתמודדת עם התהליך לבד! את זה אמרו לי באופן ישיר כשהייתי בשיחת משוב לאחר פונדי 1 ... ומתוך נסיוני האישי אין ספק שזה מקל לעבור את זה בשניים. לגבי פונקאיות נשואות , אם היה ניתן הייתי הולכת על זה שוב.....

מירבי*

New member
אני קוראת נכון????

סיגל? היית הולכת על זה שוב? עכשיו נתת לי מוטיבציה אמיתית לעשות עם זה משהו
אפע"פ שזה די ברור שהחוק הוא לא בר שינוי. אוהבתותך

mymay

New member
מרבי- את באמת חושבת

שיש כזה סיכוי? שנשים שיש מאחוריהן מערכת של תמיכה, כמו בן זוג, מה זה משנה בעל או לא בעל, תוכל לעשות פונדקאות עבור זוג שלא יכול? אם אישה נשואה מביעה רצון לעזור לזוג אחר שרוצה להפוך למשפחה ופשוט לט יכול- למה להערים קשיים? לאישה נשואה דווקא יותר קל, זה מה שההגיון אומר, לא? אשמח לתגובה מאי

שירן 27

New member
אתם כנראה לא מבינות

לא מדובר פה בהגיון בכלל ולא ברצון שלנו ,יש הלכהההההה . ההלכה קובעת שאשת איש אסורה על גבר אחר ומה לא ברור??? ואם היא נכנסת להריון מגבר אחר ולא שלה בזמן שהיא נשואה זה אותו דין. צריך לכבד את התורה והההלכה ולהסתכל על החצי כוס המלאה . תארו לכן שלא היו מאשרים בכלל לעשות פונדקאות????? לפחות אישרו אבל עם הגבלות וצריך לכבד את זה,אישית אני לא הייתי היום פונדקאית אם התורה לא הייתה מאשרת ולא היה יושב בועדה רב וזה היה אסור . מה נעשה שיש מגבלות? אני למשל הייתי מוכנה לעשות פונדקאות יותר מפעם אחת וגם יותר מפעמיים אבל נמנע ממני בגלל שיש לי 4 ילדים שיהיו בריאים, אז אני אוכל רק הפעם וזהו,וזה יכול להיות לא מובן כי אני צעירה (27) בריאה ב"ה והריונות תקינים לחלוטין ב"ה ולידות טיבעיות ורגילות אבל מה נעשה?! פשוט צריך לכבד ולשמוח שאיפשרו את הפונ' במדינה שלנו וטוב שיש הגבלות וטוב שחיברו את זה עם התורה שלנו סה"כ אנחנו יהודים . טוב שלא שאלתם למה חייבים פונ' יהודיה כי הרבה גויות היו מוכנות.

הלכה שינתה, משנה, ותשתנה עוד

המון בשנים הבאות, הכל קשור בלחץ חברתי על הרבנים הראשים גם פונדקאות בהתחלה סרבו לשמוע על דבר כזה הלכתית בארץ ולבסוף הסכימו. אני אישה מאמינה מאוד, ויחד עם זאת מוצאת לנכון להגיד שלא משהו שקורה בחיינו יש סיבה, אני לא חושבת שאישה נשואה המקבלת לגופה זרע וביצית מופרים תלד ילד ממזר, כי זה ילד שמלחתחילה לא שלה גנטית ובכלל! צריך להתעקש ואני מאמינה שאפשר גם אפשר!

libe3

New member
שירני, אני לא פוסלת את הדת

ישנם דברים מאוד נפלאים, אבל זה יותר שייך לקטע של מסורת. ולצערי הדת לפי דעתי היא סוג של שליטה, ישנם זוגות חשוכי ילדים שכל רצונם לממש את ההורות, ובאים רבנים ופוסקים פסקי הלכה-ואני לא חושבת שזה ממש פייר, (ואגב,אני גרה באיזור שישנם הרבה משפחות של דתיים והגברים שלהם בבית בשעה 12:30 בבית הלוואי ובעלי היה יכול להיות בשעה כזו בבית עם הילדים), וסליחה על ההתבטאות אבל רובם שנוררים והם מנהלים לנו את המדינה וזו מדינה שיש בה דמוקרטיה, כן. אני יהודיה ומאמינה אבל לא דתיה אין לי כל צורך בדרך הזו, אני שומרת על כשרות בלי שום קשר לדת כי אני צימחונית, אנחנו צמים בכיפור, ובפסח שומרים שוב מטעמי מסורת בלבד לא יותר, והלוואי שהייתי יכולה לעזור לבנות אלה ולהיות אם פונדקאית, אבל כמו שאמרתי ישנם שנוררים שאנחנו תלויים בהם, ומה הקשר בכלל לגויות??? זו גזענות ובורות לשמה מה הגויות שונות מאיתנו, הלא כולנו בני אדם? בסך הכל משכירים מישהי שלא הזרע ולא הביצית שלה, אז מה פה מהווה בעיה? ולא מספיק שהזוגות הללו משלמים הון בעבור הפונדקאות ובטח שלא משרד הדתות עוזר או כל גוף ציבורי אחר, אז במקום להיות יותר גמישים, ולבוא לקראתם אז פשוט מערימים עוד ועוד קשיים, והלא כתוב בתורה "פרו ורבו ומלאו את הארץ", לא? אז מה כאן הקטע? כולי תקוה שמה שיותר מהר יכנס חוק הפונדקאות ויותר ויותר משפחות תהיינה מאושרות. מצטרפת אליכן בנות יקרות. המון הצלחה ורק טוב.

שירן 27

New member
הרגת אותי עכשו../images/Emo31.gif

מה ההבדל בין הגויים ליהודים???????????????????????? סליחה יש הבדל ענק ,לגוי אין נשמה אלוקית וגם לבהמה אין נשמה אלוקית וליהודי יש,דבר שני גוי יכול להתגייר ויהודי לא יכול להמיר את דתו בחיים גם אם חושב שעשה זאת זה לא תופס כי להיות יהודי זאת זכות ואי אפשר לקחת אותה מאיתנו. אז זה בקשר לגוי ויהודי . את טוענת שזאת גזענות מצידי?????????? ולדבר על הדתיים כמו שדברת זה לא גזענות? זאת אמא של הגזענות גברת יקרה. החוקים שנקבעו בועדה אלא החוקים ונכבד אותם ,את רוצה להיות פונ' אבל לא יכולה וגם אני רוצה להיות פעם שניה ולא יכולה מסיבות שונות (לי יש 4 ילדים משלי) אין מה לעשות בכל מקום יש חוקים אפילו בג'ונגל. דבר אחרון כן באו לקראת שאישרו את הפונ' בארץ וב"ה שאישרו ותודה רבה.

libe3

New member
שירני, מה ההבדל בין הגויים ליהודים

הלא שני הדתות מאמינות באותו אל, לא? ועוד דבר אולי בזה שמתמידים ללכת לבית הכנסת, ולהתעטף בציצית? חביבתי היקרה, אגב מנין הקביעה החד משמעית שלבהמה אין נשמה אלוהית? את בדקת את העניין? אני בטוח יחדש לך שאנשי דת לא מספרים את האמת כי אם היו מספרים אז לא היתה להם עבודה, וזו עובדה. יש לנו חברים שהם נוצרים שהם אנשים מדהימים, אבל אני לא חושבת שהדרך היא אמונה עיוורת ורק מה שהרב קובע, ואם כבר בהלכות עסקינן אז יש לי סיפור לספר שיש לי חברה שהיא חוזרת בתשובה, לפני שנה היא נכנסה להיריון בגיל 42, והרב אמר לה בשום פנים ואופן לא להפיל, והיא הרגישה איום ונורא, והיתה על סף מוות-פשוטו כמשמעו, ולמרות זאת הרב לא אישר לה הפלה והתפללו לשלומה מה שממש לא עזר, אולם לאחר שבוע 8 לא היה דופק לעובר והיא עברה גרידה, דבר שלא תרם לבריאותה אלא ההפך המצב רק הלך והחמיר לאחר הגרידה היא דיממה ולמזלה שהיא קמה ופתאום נפלה, הצליחו להצילה הודות לעירנותה של האחות, קיבלה עירויי פלאזמה, החליפו לה את כל הדם בגוף, והיא שכבה יומיים בטיפול נמרץ ותודה לאל עכשיו הכל בסדר. לכל אחד יש את האמת שלו, את מאמינה בזה וזו האמת שלך ואני מכבדת אותך ואין לי כל בעיה עם זה. ואגב כשיהיה שלום בתוכנו (בתוך העם שלנו), לא רב של ספרדים ורב של אשכנזים וכו'... אז הכל הסתדר. ואגב הצעתי לך תבדקי יותר לעומק את כל הנושא הזה ואולי תגלי את האמת. כל טוב ושבת שלום

כן מותק את קוראת נכון ../images/Emo127.gif../images/Emo70.gif

אני הרי חשבתי על להיות פונדקאית עוד מימי נישואי הראשונים !!!!!!! אז רותי נחמני נלחמה את מלחמתה ו"על הדרך" נחקק חוק הפונדקאות, כבר אז התקשרתי לברר פרטים ונאמר לי שאני לא יכולה להיות פונדקאית כיוון שאני נשואה... לימים התגרשתי ומאז כבר ההמשך ידוע
...........(היית שם)... אני יודעת בוודאות שיש הרבה נשים נשואות שהיו מוכנות לעשות את זה וכמובן עם תמיכתו המלאה של הבעל/בן הזוג ! ההיבט הכלכלי מדבר בעד עצמו , לא רק חד הוריות נמצאות במצב כלכלי לא קל ישנן משפחות עם שני מפרנסים שמצבן לא קל! מבחינתי הדבר הוא הזדמנות "להביא אותה" , שום תכנית חסכון או השקעה בכל אפיק אחר לא תניב את התוצאה הזו בתקופה כל כך קצרה ... לא צריך להיות רעב ללחם (או להיות מוכר לרשיות הרווחה) כדי לעשות את זה . יוקר המחייה והרצון לתת לילדים שלנו הכל הוא מניע לא מבוטל , אנחנו כבר למדנו בחיים האלה שכסף מניע את העולם ... נשמע אכזרי אבל זה המצב
גם היום כשאני נשואה מצבי הכלכלי לא מאפשר לי לשבת רגל על רגל ולהתרווח בכסא....(אני עובדת במשרה מלאה מאז שאני זוכרת את עצמי). ואפרופו פונדי, נפגשנו בשבת עם ד' ג' והתאומים , הם כבר גדולים , ילדים מדהימים להורים מדהימים ! אין מה להגיד זה לכל החיים
יאאלה נראה אותך שוברת חוקים ומוסכמות ופורצת את ה"גדרות"..... תראי לנו מה את יודעת

לשבור מוסכמות ולפרוץ גדרות../images/Emo3.gif

אני ממש מבינה את הקטע של ההלכה- אין מה להתווכח עם זה, אבל מצד שני זה נראה לי טבעי שאישה נשואה תהווה כאם פונדקאית גם בגלל התמיכה של הבן זוג שהיא חשובה ביותר!! אני לא מכלילה חס וחלילה<לא לזרוק עליי עגבניות
> אבל אני חושבת שלפונדקאית נשואה עם מערכת יחסים קבועה וטובה אז קל יותר וההורים המיועדים שקטים יותר.<כמובן גם לאם פונדקאית שחיה בזוגיות טובה בלי נישואין>. הלוואי שהיה אפשר שנשואות יהיו אמהות פונדקאיות
בהצלחה לכולן

כמו לכל דבר יש מינוסים ופלוסים

פונדקאית נשואה החיה בזוגיות טובה בהחלט יכולה להיות גורם מרגיע להורים מיועדים. יחד עם זאת במערכת יחסים של הורים מיועדים - פונדקאית שבה יש בד"כ 3 דעות אם נכניס למשוואה דעה נוספת יכולים להיווצר מצבים קשים. ומה קורה אם בן הזוג תומך בתהליך ממניעים כלכליים אבל עלול להרגיש זנוח למול אינטנסיביות התהליך והקשר בין הזוג לפונדקאית??? לצערינו במדינה שלנו יש כלכך הרבה משפחות חד הוריות כך שלא אמורה להיווצר בעיה במציאת פונדקאית מתאימה.. אני מבינה את הצורך של נשים נשואות לגשת לתהליך ועוד יותר מעריכה אותן על כך, אבל אינני חושבת שזו סוגייה כל כך אקוטית שצריך להילחם עליה !! הייתי שמה דגש מול הוועדה בנושאים אחרים. לדוגמא: שינוי שיטת האבחון הפסיכולוגי (שלטעמי לא נותן אינדיקציה אמיתית לגבי המאובחנים), כאמור הכסף (אם החוק מחייב אותנו ההורים להפקיד בנאמות סכום של כ-30000$, לפחות שיתנו פתרון לזוגות לקבלת הלוואות בתנאים מועדפים), אישור פונדקאות לילד שלישי, אישור פונדקאות לאמהות חד הוריות שלא יכולות ללדת בעצמן, משך ההמתנה לאישורי הוועדה ועוד... לא חסר על מה לדון ולהילחם מול החוק במדינה - אבל חשוב לדעת שבוועדה יושבים בני אדם. כך שאם ניגשים למאבק בכל נושא שקשור להחלטות הוועדה זה צריך להיות ברמת הממלכתית/חוקתית ולא ישירה למול הוועדה, אחרת נכרות את הענף עליו אנחנו יושבים..... ואוו.. יצאה לי הרצאה
מצטערת.. לילה טוב

שירן 27

New member
את ממש צודקת

יש הרבה דברים שצריך להלחם עליהם לפני זה,כמו שאמרתי שאני לדוגמא ואני מכירה עוד כמוני שניסו להלחם להיות פונדקאיות פעם שניה ולא אישרו מכיון שיש לי 4 ילדים שיהיו בריאים אבל אני צעירה ובריאה ולידות תקינות וכ'ו צריך לכבד את ההלכה ולהביא לעולם ילד בדרך נכונה ולא חלילה ממזר, ואתן יודעות מה?! בעצם מי שנשאת אותו זה הקובע אז אם את נושאת ילד בפונ' ואח"כ תביאי ילד משלך לא רק הבעיה של אשת איש וחשש לממזרות אלא חתונה בין אחים חלילה. כמו שפונ' נכנסת להריון מתרומת ביצית של גויה (לא יהודיה) אז הוא נחשב יהודי כי גדל ברחם של יהודיה אז????????? זה מתאים לכן אההה???? הרחם בו הוא גודל זה הקובע ובוא לא נחלל את היהדות שלנו ב"ה לא חסר אופציות להביא ילד אז ב"ה שיש את הפונדקאות ושזה כמו שצריך מההלכה. וחוץ מזה מי יודע מה היחסים בין כל זוג נשוי???? מי יכול לבדוק את זה?? הכל יכול להיות טוב כלפי חוץ ולמראית עין במיוחד שרוצים כסף אפשר לעשות הכל שיראה הכי יפה וטוב ואי אפשר לדעת אף פעם אם הבעל לא מכה את האישה .

כל כך נכון!

למה בעצם אותה תרומת ביצית(מגוייה) טהורה ליהדות, זה בולשיט גדול! יש הרבה דברים שההלכה הולכת איתם מנוחיות מסויימת וחבל שכך.

שירן 27

New member
../images/Emo31.gifמזעזע

קשה לי מאוד לקרוא את מה שאת כותבת וליידי בל אצלך הכל בהגזמה, תכבדי בבקשה ואל תגידי על ההלכה או הרבנים בולשיט או דברי רכילות זאת חוצפה,יש אנשים שחושבים בדיוק הפוך ממך ותכבדי את זה בהסברים יותר מכובדים ומילים יותר יפות. את ממש לא מבינה אם כך את כותבת ואני אגיד לך שכשמשהו אסור בהלכה אף רב לא יסתור את ההלכה ,אם לדוגמא אישה שהייתה מכוסת ראש בנישואיה וכשהתגרשה היא תחפש 1000 רבנים שיאשרו לה להוריד כיסוי אחרי גירושים ואף רב לא יקח על עצמו כי הילכתית זה אסור ,אבל יש נושאים כמו הפונדקאות שהם לא אסורים כמובן עם הגבלות וחוקים לא פשוטיםאבל עדיין יש רבנים שלא מקבלים את זה אבל זאת דיעה של חכם ולא הלכה. את יודעת את מאוד מזכירה לי את אלה שלא יודעים מה זה בכלל הפונדקאות וכשאני אומרת שאני פונדקאית הם ישר פוסלים שוללים ומתרגזים,וזה נובע מבורות,חוסר ידע בנושא וזה מה שאת מזכירה לי שאת מגיבה פה על ההלכה ולא מבינה בכלל כלום בנושא ולא למדת אז בבקשה בלי דיעות אישיות ולשון הרע.

למעלה