רגע עם שבי - למד לשונך

רגע עם שבי - למד לשונך../images/Emo60.gif

אמנם לא חסרים אנשים במקומותינו (בלי לנקוב בשמות...) שאינם מבדילים בין "כעט" ל"כעת", בין "אם" ל"עם", וזאת בלי להזכיר את הפעלים יוצאי הדופן "גודל" וידידו-יריבו "מתקטן", אבל בכל זאת... איך אומרים: "מצנח" עם חיריק במ´ (להלן מיצנח), או "מצנח" עם פתח במ´ ופתח (גנובה לאללה) גם בח´
מסתבר שכך הוא: מיצנח הוא מפגן צניחה. עם קמץ בנ´, למי שחייב לדעת. ככה רובנו אומרים, וטועים. בגלל זה אין תנאים. מצנח, עם פתח במ´ וצירה בנ´, הוא פאראשוט, ובסמיכות: מצנח רחיפה, עם פתח כמובן. גם ברבים נשמרת המ´ הפתוחה. מי שיתחיל לדבר נכון, יזכה בתרמיקות לרוב. על אחריותכם

abcd

New member
אהה...

העם בגלל שהמפתח (בחיריק) שלי גודל ומתקטן אני לא מצליח להכנס הבית? בחיי שניסתי! (בצירה)

N Sync

New member
שמו לי קו תחתי בדיוק על הניקוד../images/Emo2.gif

זה שַבִּי או שַבָּי ?

כן../images/Emo60.gif

במקור זה היה שַבִּי. כמו שבתי (הצורה המקורית של שמו של כוכב הלכת שבתאי). בתקופת חז"ל, עם הפיכת שבתי לשבתאי, הפך שַבִּי לשַבָּי. ובנוגע לשאלה על המפתח, אני דוחה עקרונית כל ניסיון לייחס לי קשר כלשהו לדברים שגודלים ומתקטנים אצלך.

abcd

New member
אפשר לייחס לך קשר שמינית הפוך?../images/Emo96.gif

אהה. אז אני נשארתי להתקטן בחוץ כל הלילה בגלל שאת דוחה עקרונית? כמובן, דבריך הוצאו מהקשרם, או שהקשרם הוצא מהם, או משהו.

fanman yuval

New member
שבתי (בעברית:חזרתי)

אחרי הפסקה קלה החלטתי לחזור ולהציק לקוראים התמימים בהגיגי המופרכים וראה זה פלא ,ההודעה הריאשונה שמעדתי עליה היא על שתיה קלה ותעופה(?!?). כל החניכים שהדרכתי וגם רבים מהמרחפים האחרים שהתמזל מזלם וחמקו ממלתעותי יודעים: אנחנו טסים על מצנחים (פתח צירה וגו´) מי שרוצה מיצנח שיקנה איזה מיץ שהוא רוצה יעייף אותו ויתן לו לנוח. אבל,ברם,עם זאת,ולהבדיל: מיצנח-רחיפה הוא ביטוי עיברי תקני (סמיכות וכו´) ומכיוון שהאדמיה נכנעה, אני (והם) מרשים לכם,ההמונים,לומר מיצנח גם סתם כך. אני שמח לראות שהאחים לבית לנואל נשארו כשהיו ואני שמח לראות שכל מי שסופג מטחי הודעות מתגונן ,אחרת היה משעמם ומכיוון שגם אני צדיק וטהור אני מזכיר לכם: כולם גונות וזנבים! הקיפו טרמיקה ותקעו בשופר-המדריך השלם (בערך) יובל דרורי

האקדמיה?

יובל, נו באמת! ממתי האקדמיה משנה לך? הרי האקדמיה אישרה אפילו את "גודל". האקדמיה פוגעת בחופש הטרור הלשוני והופכת מורים ללשון למובטלים. הלאה, הלאה האקדמיה ללשון העברית! אנחנו שולחים אותך למקום אליו שלח איתמר את סינק! ובעברית - אל תאמר סינק, אמור כיור.

abcd

New member
גם כן אקדמיה

קודם שימצאו מילה בעברית ל"אקדמיה". אח"כ נדבר.

למעלה