רגע, נראה לכם הגיוני

גייניש

New member
רגע, נראה לכם הגיוני

שבכל מקום יש סערה של דיונים פוליטיים ממוחזרים, ורק פה לא?! הרי פה זה המקום הכי מסקרן!

יאללה, פחות משבוע לבחירות, ובואו נפרוש את כל הקלפים על השולחן:
כמה חשיבות אתם נותנים לענייני זכויות הלהט"ב כשאתם בוחרים? האם תהיו מסוגלים לבחור במפלגה שאיננה גיי פרינדלי (נניח, כזו שאין בה אפילו תא גאה), או יותר מזה, במפלגה שרובה הומופובית במוצהר (כלומר רע"ם-תע"ל או עוצמה לישראל)?
ומה לגבי הדת? האם באופן כללי היותכם דתיים משפיעה גם על זהות המפלגה שאתם בוחרים בה ולא רק על מערכת הערכים שלכם? האם אתם מעדיפים מפלגה סקטוריאלית? האם תהיו מסוגלים להצביע למפלגה אנטי דתית, נקרא לה בשם בדוי "מרצ", רק בזכות תמיכתה הפעילה בלהט"ב?
בכלל, איך אתם מתעדפים את הערכים והמטרות שלכם כשאתם באים לבחור? ותכל'ס, מי מכם שסגור על זה - במה אתם בוחרים? ומי שלא: בין מי למי ההתלבטות?
והאם בית הספר למוזיקה יקבל יותר רייטינג מדה ווייס?

(אני אישית אענה על השאלות ביום-יומיים הקרובים בתגובה כאן, ומקווה שעד שזה יקרה אני לא אהיה פה לבד, בחושך...)

ספר יקר

New member
זכויות להטא"בקים חשובות

ואני מתכוון לבחור מרצ בגלל שמדובר במפלגה שפועלת הכי הרבה למען הקהילה הגאה.

מצד שני, אני חושב שלפני שדנים בנישואים להומואים ולסביות, צריך קודם כל לדאוג שבבתי הספר יהיה אסור לאנשי חינוך להביע דעות הומופוביות, וגם שחלק ממסגרת הלימודים תכלול תכנים הנוגעים לקהילה. צריך להתחיל מהחינוך!

עקרונות נוגדים - מה עושים?

זאת דילמה לה פשוטה כשמאמינים בשני עקרונות נוגדים.
אבא שלי הצביע מפד"ל בזמנו, גם לאחר שיצאתי אליו מהארון בשנות השבעים, והוא קבל אותי יפה בבית. בכל זאת, הוא המשיך להצביע מפד"ל למרות שידע שהם היו מתנגדים מובהקים לזכויות הומואים אז, ותמיד הצביעו כגוש נגד הצעות חוק שנועדו להקל על הומואים. הוא אמר שישנם הבטים אחרים של המפלגה, כגון תמיכה בתקציבים לישיבות ובתי כנסת, שהם חשובים לו, כנראה יותר מאשר מה שנציגי המפלגה גרמו לבן שלו.

עלה ירוק

עלה ירוק זו מפלגה שאני תומך על אף שאיני מעשן כלום (לא סיגריה ולא סמים). קראתי את המצע - תומך בכל סעיף וסעיף.
אם אני הולך רק לפי הדיעות אז עלה ירוק.

לגבי שאלתך:
אני מאמין שההבדלים המדיניים כיום בין המפלגות הציוניות הם מינוריים (כולם רוצים הסכם, כולם מוכנים לשלם מחיר כלשהוא, וכולם יודעים שדי קשה אם בכלל למצוא פרטנר להסכם )
ולכן מבחינתי אין הבדל מהותי בין ליכוד לעבודה - בקטע המדיני
בקטע הכלכלי לו הייתי עשיר הייתי תומך במדיניות נתניהו כיוון שאני לא אז בשלי.
אבל שלי לא נראית לי מתאימה להיות ר"מ. אז פשוט נשארתי תקוע
הצבעתי מלפגות שונות ומשונות: מפדל, שרון, מרץ, עלה ירוק, קדימה

חשוב לי מאוד (אולי הכי) חוקים גיי פרנדלי, אני מאמין שהחוק הופך את האוכלוסייה ליותר גיי פרנדלי. על אף, שבסופו של דבר, כ"א גר בסביבה שמקבלת או לא מקבלת אותו. מבלי קשר לחוק.
קשה לי עם מפלגות שהן אנטי דתיות ובמידה מסויימת אנטי ציוניות-יהודיות
למשל מרצ ולכן לא אצביע להם.

למי שחשוב שתיהיה עשיה כלשהיא ושינוי כלשהוא (לטובה/רעה) עדיף להצביע למפלגות גדולות. ברגע שיש קואלציה מהרבה מפלגות קטנות מלבד הסחטנות (שעולה לכולנו בכסף). לא ניתן לעשות כלום, לא ניתן להעביר חוקים בכלום.

יש לשים לב לכל הרשימה מאחרי בנט - חלק ניכר מהאנשים שמה הומופובים ודתיים קיצוניים

דבר אחרון,אני מרגיש שבקרב האוכלוסייה הכללית(גם סטרייטים) , נושא הקהילה הפך לנושא רציני שמדברים עליו.
האם זו רק הרגשה שלי או באמת שנושא הקהילה הגאה כ"כ משמעותי בבחירות?
(עיין ערך ארה"ב)

גייניש

New member
אז ממידת הדין ראוי שגם אני אענה:

ואודה למרות הבושה: אני מצביע לבית היהודי.

אין צורך לספר לי "מה באמת מסתתר מאחורי נפתלי בנט" ושאר תעמולות. אני אדם מאוד מעורב פוליטית, ואני יודע טוב מאוד מי נמצא אחרי נפתלי בנט. בין השאר, כי אני זה שבחר את רובם. טוב, לא אני לבד, ולא את כל הרשימה, אבל אני עם עוד כמה עשרות אלפי אנשים הם אלו שבחרו למפלגה הזו רשימה מלאה באנשים פתוחים, ליברליים ומודרניים. אז בין השאר, זו סיבה מרכזית אחת לבחירה שלי בבית היהודי: כי אני מאמין שלא ראוי מצדי להתפקד למפלגה, להחליף את היו"ר שלה, לבחור רשימה על פי רצוני, ואז ללכת להצביע למישהו אחר לגמרי. לא שזו איזו עבירה פלילית או מוסרית, פשוט לא נראה לי ראוי והוגן.
אבל אני לא מסתפק בלבחור בהם בעצמי, אלא גם משתדל להציג ולהסביר ולהפיץ אותם כמה שיותר, וזה כי זו לא ברירת מחדל בעל כורחי, לטעמי מדובר ברוח חדשה שמפעמת בנו, בחידוש מופלא שאולי פותח עידן חדש בישראל. אני שמחו לזכות לקחת חלק בסוג של מהפכה. שלוש מילות המפתח של "המהפכה" שאני מרגיש, הן אחדות, פתיחות ודרך:
א. אחדות. לראשונה מזה כעשרים שנה ויותר, הציבור הדתי-לאומי התאחד כולו אל תוך מפלגה אחת, בה מיוצגים כמעט כולם (אנחנו, כרגיל, לא.). נכון, גם בעבר היו נסיונות, וריצה משותפת וכדומה, אבל אז היה ברור כי רב המבדיל על המאחד ושמדובר בחיבורים זמניים. הפעם, ואני מקווה שלא אתבדה, מפלגת הפורשים "תקומה" התמזגה באופן מלא עם המפד"ל ליצירת מפלגה מאוחדת, ומאחורי שתיהן מתייצב הציבור הדת"לי כאחד, במלוא עוצמתו. זה בסיס הכוח של המפלגה (היסוד האלקטורלי של שניהם, ששווה יחד לכשישה מנדטים, ועוד שלושה ארבעה מנדטים שזורמים אליהם בזכות עצם האיחוד.), אבל בעיקר זו התחלה של הבשורה: נעשַה שלום וסינרגיה בתוך הציבור הדתי-לאומי, מכאן כבר הרבה יותר קל בקרב...
ב. פתיחות. המהלך הדי הזוי, שבו אישה חילונית מתמודדת במפלגה דתית, מתוך תקווה להצליח להתברג לאחד השריונים, ובסוף היא מדורגת ברשימה הכללית במקום השלישי ללא שום צורך בשריון - זה היה אות הפתיחה, למרות שהוא לא יותר מסמלי. ומה שהתחיל היה מימוש הפוטנציאל של הציבור שלנו, בטח כשהוא מאוחד וחזק, להיות ראש גשר ומקור לנגישות עבור כל ציבור אחר בארץ. עוד לא ברור מה ייעשה עם זה, הרי אלו היו פנטזיות, וככאלה התייחסו אליהן כשהן נאמרו לפני עשור על ידי פייגלין: הציבור שלנו הוא בעל הכישורים הטבעיים להיות חלק מרכזי, אם תרצו עמוד השידרה, של ההנהגה הישראלית, ומשום מה במשך שנים, בין אם בגללו בין אם בגלל כוחות חיצוניים, הוא קיבל תפקיד של סרח עודף, או סגן עוזר כרטיסן אם מישהו היה במצב רוח טוב. ופתאום, בלי אזהרה, מתברר שחלק מהתחושות הללו היו נכונות, שיש לנו מקום חשוב שם למעלה. הלוואי שנצליח לא לאכזב.
ג. דרך. לבנט יש הרבה שגיאות פרקטיות, גם בהתנהלות במסע הבחירות, וגם בחלק לא קטן מהתוכניות שהוא מציע, שהן בוסריות וניכר שהותאמו לגירסת הפוליטיקה-של-הילדים-הגדולים בחטף. אבל על כל אלה מכפרת בעיניי ומסתבר שגם בעיני עוד כמה מאות אלפי אנשים - הדרך. הכיוון. הרעיון. זה נכון בעיקר בתחום המדיני, שמישהו צריך היה לומר מזמן שהאינטרס הישראלי הוא למנוע ככל הניתן את המדינה הפלסטינית, או לפחות לוודא שגבולותיה פחות או יותר בשליטתנו. אבל זה נכון גם בתחומים אחרים. אם זה בתחום הכלכלי, בו בנט מציע ראייה קפיטליסטית אך רחומה, שנלחמת בכל מה שפוגע בגלגלי המשק, כולל מיסוי גבוה וקיצבאות, אבל לא שוכחת שמדובר באנשים ולא בסטטיסטיקות. אם זה בתחומי חינוך, דת ומדינה, חברה ועוד: בכולם אני מוצא את עצמי מסכים עם הכיוון הכללי יותר מאשר עם כל מפלגה אחרת. להערכתי, המצע והכיוון אליו מצביע הבית היהודי, הוא דרך הזהב לפיתוח ישראל בכל התחומים.
ואל מול שילוב קטלני כזה, של הצלחה באיחוד מה שנחשב כבר לבלתי ניתן לחיבור, והובלה בדרך נהדרת אל ימים בהם, הלוואי, הציבור שלנו משרת את הציבור הכללי גם בפוליטיקה כמו שהוא יודע לתת את נשמתו לכלל בשאר התחומים - למול זה, איך אני יכול להישאר אדיש ולא להצביע להם?

ובכן, לא כזה קשה. כל מה שאני צריך כדי לערער את התמיכה שלי בהם, זה להיזכר שאני הומו. אחרי הכול, מילא לבחור במפלגה שזכויותיי אינן בראש מעייניה, אפשר לחיות עם זה, אבל הבית היהודי הנוכחי הוא על סף ההומופובי (לכאורה)! מקנן בצמרתו הח"כ המצוין אורי אריאל, שסובל מהזיות פרנואידיות כאילו יש בנו אנשים ש"מנופפים בדגל ההומוסקסואלי" ושהדגל הזה נוגד איכשהו את היהדות ואת ערכי צה"ל ומי יודע מה עוד, תרבות ההומואיזם הנוראה הזו עוד תשתלט דרך המדיה על מוחות של ילדים קטנים ותגרום להם לאהוב שירי פופ מטופשים ונצנצים וכבד קצוץ, לא עלינו! לא רחוק ממנו יש את הרב אלי בן דהן, הלוחם לחדשנות ופתיחות בבתי הדין הרבניים, שמתברר שיש לו אמפתיה והכול, אבל בשום אופן הוא לא מוכן להכיר בקיומנו בשום דרך רשמית. וגם בנט עצמו, ואפילו איילת שקד, כמעט בלתי אפשרי להוציא מהם אמירה ברורה בנושא הזה, ומבין השתיקות שלהם מנשבת רוח של אי נוחות דתית קלאסית מהסוגיה. בקיצור, כמו שהגדרתי את זה לידידה חילונית תומכת להט"ב ששקלה מאוד בחיוב להצביע לבית היהודי: בבית היהודי יש מקום לכולם, אבל ללהט"ב לא, בדיוק נגמר. אין בבית היהודי בית או אפילו קורת גג להומואים הדתיים.
ועדיין.
למה? כי כמו שאני מתעדף את החיים שלי, בדירוג של נניח 1. משפחה 2. לימודים 3. חברים והנאות 4. ענייני הומואים, כך בוודאי כשאני ניגש לקלפי, אני חייב לתעדף מה חשוב לי ומה נראה שייפתר או לפחות יתקדם, גם בלעדיי. ובכל דירוג שעשיתי, בסוף מצאתי את זכויות הלהט"ב, כלומר את הזכויות שלי, רחוק למטה.
חוץ מזה (ובעצם, על אותו קו של זה), אני מאוד אופטימי. אני מאמין שכמו שהרב פירון נשמע היום מאוד שונה ממה שהוא אמר רק לפני שש שנים, ושאורי אורבך בזמר זמירות מאוד שונות מאלו שהוא זימר בסה"כ לפני הבחירות הקודמות - אני מאמין ששינוי לטובה הוא רק עניין של זמן ופרסום. בבוא העת - ואני בטוח שהרב רון עובד על זה, ולא רק הוא - ייגש מי שייגש, ישב שלוש שעות עם הרב בן דהן, ומסקרנות יבוא בהזדמנות אחרת לעוד ארבע שעות, ובסוף פתאום הרב בן דהן יישמע כמו שנשמע לאחרונה הרב ליכטנשטיין. וכנ"ל עם בנט עצמו ושאר הרשימה, וכנ"ל, למרות שאצלו צריך יותר עבודה, אורי אריאל.

וואו, כתבתי כבר המון, אז אעצור כאן, למרות שיש לי עוד מה לכתוב. אולי, אם יתפתח פה איזה דיון, אנצל הזדמנות להרחיב בעוד עניינים חשובים לי.

שתהיה שבת של שלום, אהבה, וטוב עליון
גייניש.

הערה קטנה - לדעתי יש פה קונספרציה

אולי זה באופן לא מודע,
אבל הבית היהודי החליט להיות מפלגה דמוקרטית עם מתפקדים.
כי הוא ידע שברגע שאנשים מתפקדים הם מרגישים מחוייבות מוסרית למפלגה שלהם.

אגב, אני החלטתי לרדת מעלה ירוק, ולהצביע למפלגה שתיכנס לממשלה ותשפיע. בעיקרון שיטת הליכוד עם נטיה שמאלה מבורכת בעיני.
ולכן אצביע לליכוד ב' : יש עתיד / תנועה
שתיהן מפלגות ליכוד ב' עם נטיה קלה שמאלה מדינית ונטיה יותר לחילוניות. שתיהן מאוד גיי פרנדלי . לדעתי הרשימה של יש עתיד יותר טובה, מצד שני יאיר נראה לי שאנן קפיטליסט מאוד שכמובן יפגע בי באופן אישי. עדיין לצערי אין מפלגה פחות גרועה.

אגב, אין לי שום בעיה מצפונית (טוב, אולי קצת..) שאני לא אצביע עבודה. על אף שאני חבר מפלגת העבודה.

גוט שבטאס

ואם אתם בת"א בואו להתפלל ברח' בני דן בבית כנסת הרפורמי

avitano

New member
קשה להחליט...

מצד אחד אני באידאולוגיה הימנית
הדרך של הליכוד, ישראל ביתנו, הבית היהודי - מאוד מדברת אליי
אם כי אני בעד הרעיון של 2 מדינות ל 2 עמים ורוב רשימת הליכוד מתנגדת לכך

מצד שני, חברתית, הם לא נותנים לי מענה, וחבל, כאילו לא יכול להיות ימין חברתי? :\
אך לצערי המפלגות החברתיות, כגון עלה ירוק ומרצ - רחוקות שנות אור מדעותיי

כאשר מרצ העלתה לפרופיל שלה תמונה של שלט שהם תלו ורשמו "לשחרר את ירושלים מהכיבוש, הכפיה, האפליה וההדרה"
הבנתי שאין סיכוי שאצביע להם
נכון שאין להם כח פוליטי לבצע את זה, אבל לא אתן את הקול שלי למפלגה שתומכת בזה.

אני מתלבט כרגע בין ביבי לבנט, אם כי הבית היהודי אולי פשוט קיצוני מידי :\

ו.. אהבתי את ה "לבד, בחושך..." חחח

תגובה

כמו שכתבתי קודם לדעתי יש 4 מפלגות שהן ליכוד:
ליכוד
הבית היהודי (שהיא יותר ימינה ויותר דתי ויותר הומופובית)
התנועה ויש עתיד (בעיני זו אותה המפלגה שהיא סוג של ליכוד, שהוא קצת יותר שמאלה ויותר חילוני וגיי פרנדלי)

שים לב לרשימה הגרועה של בנט (בעיני כמובן). לדעתי אם כבר עדיף ליכוד, מפלגה ריאלסטית .

גוד שבאעס אביטן
מוזמן לבית כנסת הרפורמי בבני דן בת"א

avitano

New member
את השבתות שלי אני עושה באשדוד עם ההורים :]

אבל תודה על ההזמנה

גם בעיני לבנט יש רשימה לא משו
והם גם קיצוניים יותר

התנועה ויש עתיד? אין סיכוי, יאיר לפיד אנטי חרדי וכל מה שמעניין אותו זה רק איך לפגוע בהם, אפילו שאני מסכים שצריך לעשות שינוי בגישה מול החרדים
הוא מדבר -רק- על איך לפגוע בהם..

ציפי לבני יכולה ללכת לנקות חלונות :]

גנימדס

New member
התלבטות

אני לא אוהב את מפלגות הימין.
אני לא חושב שאני מסוגל לחשוב בכלל להצביע ל"בית היהודי". הבית היהודי הוא אחוד של המפדל והאחוד הלאומי.
מספר 2 שלהם הוא אורי אריאל שיצא נגד גיוס הומואים לצהל ביוני השנה. מספר 4 הוא הרב בן דהאן הקיצוני.
למה אני צריך את זה???
עכשיו הם מתחנפים אלינו, קוראים לנו "אחי". מצניעים את החכים ההומופובים /לאומנים /גזענים.
ואחרי הבחירות?
כל הנציגים שנעלמים מהשלטים יצוצו ויזכירו את קיומם,
איך נתלונן על ההומופוביה אם נצביע למפלגה הזו???

אני אוהב מאד את מה שעושה העבודה . אני אוהב את זה ששמים את המצב החברתי- כלכלי בראש סדר העדיפויות, אני אוהב את זה שהם לא מנסים ללעוס סיסמאות אלא אומרים "יכול להיות כאן יותר טוב!". אני מאמין לשלי יחמוביץ.
מאד.

ואני מתלבט בינה לבין מרצ.....
הוי מרצ, המפלגה היחידה שתשמור עלינו. המפלגה היחידה ששמה חברי כנסת גאים ברשימתה(לפני ניצן הורוביץ היה עוזי אבן) אני צריך את מרצ שיגנו עלי ושישמרו עלי. מה שאף מפלגה אחרת לא תעשה. בטח שלא לכוד ובטח שלא הבית היהודי.

גנימדס

New member
את זה הבנתי

אבל אני עדיין לא אוהב את הימין הקצוני , ואני גם חושב שקפיטליזם זו לא שטה טובה . איני בז למי שחושב אחרת. אך קשה לי עם הימין הקצוני ועם שטת ״אף שעל״

למעלה