רגע לפני

Tנעמי

New member
רגע לפני

שאני סוגרת עם קבלן (סוג של קבלן מפתח אבל עדיין חלק מהדברים עלי כמו ריצופים חיפויים וכו) אני רוצה להמנע מהפתעות עד כמה שזה ניתן יש לכם המלצות לגבי נושאים שכדאי לסגור מראש בחוזה? לקבלן יש מהאדריכלים את המפרטים הטכניים וכתבי הכמויות איזה הפתעות צצו לכם במהלך הבניה שלא תימחרתם מראש ?

הוא מרצף ומחפה

לסכם מראש מחיר לככל גודל ריצוף, לגדלים משתלבים, לדקור, פס קישוט, אלכסון וכו'. וכמובן: לאפשר שינויים לפני שלב הביצוע של כל שלב, ולתמחר שינויים אחרי.

ITCHAKG

New member
שאלות מסוג זה עולות חדשות לבקרים

ואני תמהה האם זו שאלת שלייקעס, אחרי שקבלתם ייעוץ הן ממהנדס/ אדריכל שעבר על החומר הטכני ומהל פרוייקט/עו"ד שעבר על נוסח החוזה- או שהייעוץ הוירטואלי הינו ברירת המחדל היחידה. פעם בחיים מתכננים ומבצעים פרוייקט בהיקף כספי שמתקרב למיליון שקל - ואני בדיעה שבתכנון ובייעוץ לא מתקמצנים.

Tנעמי

New member
יצחק יקירתי

תרשי לי לתקן: זה יעלה לי הרבה יותר ממיליון שקל וגם בגלל שאני משלמת ליועצים למינהם השאלה שלי פשוט נועדה לעזור לי לצמצם פערים עד כמה שניתן בין התאוריה למציאות על ידי לימוד מנסיונם של אחרים בתקווה שיסכימו לשתף אותי ואת כולם בתלאותיהם אין יועץ יותר טוב מהנסיון בשטח

ITCHAKG

New member
אני מוכן לתרום מנסיוני בצורה וירטואלית

אבל צריך שתעלי פרטים של כתב כמויות מפרט תכניות וטיוטת חוזה. או לחילופין תמקדי את בקשותיך לשאלות מוגדרות וספציפיות. לדעתי, גם באם עובדים עם קבלן מפתח אתם צריכים צמוד אליכם יועץ הנדסי ש"ישמור עליכם" החל משלב בחירת הקבלן עריכת החוזה, קניית כלים לבנים ורצוף ופקוח על הקבלן. דרך אגב יש לי שפם.....

Tנעמי

New member
יצחק יקירי

כתבת "אני תמהה" ולכן חשבתי שאתה שייך למין החזק...... יש לי יעוץ צמוד אבל שמעתי מבעלי נסיון שתמיד צצים דברים במהלך הבניה וחשבתי לקבל פה טיפים בעניין

כל מי שחושב שבניה עם קבלן מפתח היא שיטה מנצחת

ברוב המקרים יגלה שטעה. הקבלן יחפש כל הזמן לחסוך בעלויות של חמרי גלם ויעגל פינות ואני מחזק את המלצתו של ITCHAKG שיהייה לכם מפקח הנדסי.כמי שמעורה בבצוע, ממליץ בחום שכלהעבודות יהיו למדידה, ושיוכן כתב כמויות עם הרבה סעיפים אופציונליים, כאשר חלק גדול מהעבודות מופרד לעבודה בלבד וסעיף נוסף לאספקת החומרים לסעיף הנדון. בחוזה ממליץ להוסיף "סעיף מנצח" (שאני כבר נדפקתי בגללו)- חילוקי דעות הנדסיים: בכל מחלוקת שתתעורר בנושאי צורת בצוע,טיב חומרים, מחירים ותכולתם וכל נושא אחר הקשור לבניה- הפוסק האחרון יהייה המפקח ההנדסי שימונה ע"י המזמין . קבלן תחמן יתווכח ויתעקש לא לחתום על סעיף זה, וקבלן הגון ירכך קצת את הנוסח.

Tנעמי

New member
תודה

התוספת שלך לחוזה מוכנסת לחוזה שלי ברגעים אלו

קחי הפתעה ממש מהיום בבוקר:

המהנדסת לא סימנה בת"ע כל מה שהיא אמורה לסמן, כנ"ל בכתב הכמויות שלה. לכן קבלן השלד לא ידע שהוא אמור ליצוק איזה קירצ'יק (קיר הדף, אי אפשר לתקן בבלוקים). הארכיטקטית לא סימנה את זה בתכניות שלה באותה צורה שהיא סימנה את העמודים, לכן גם מפקח הבניה פספס את זה. במקרה צילמתי במגרש, והסתכלתי בעיון בתמונות (ככה זה כשהילדים מדפדפים לאט מדי), אז הבחנתי. בכסף זה לא כ"כ הרבה (אולי נשלם על הברזל שמעבר לכתב כמויות), אבל בעצבים אם היינו עולים על זה מאוחר מדי - אוהו! ~~~~~~~ לא יוצאת מפה המלצה לסעיף בחוזה עם הקבלן.

משה פרל

New member
זה אמנם דיון נפרד לגמרי אבל מי אחראי לנזק ?

הרי קבלן שלד בדרך כלל לא סופר קובים בטון במדויק ונותן מחיר גלובאלי, כלומר ייתכן שהפספוס הזה לא היה אמור לעלות כסף. אני מניח שבהמשך יהיו עוד פספוסים דומים (אצלי היו...). לא ברור לי למה אתם (או אני או כל אחד אחר) צריך לספוג נזק כספי בגלל טעויות של אחרים- המהנדסת פספסה ? האדריכלית שכחה ? המפקח לא ראה ? שיתחלקו בנזק. אני גם לא בטוח לגבי המשפט "לכן גם מפקח הבניה פספס את זה"- איפה מתחילה ומסתיימת האחריות שלו ? האם הוא אמור לעלות על טעויות כאלו ? ואם לא אז על איזה טעויות כן ?

שאלות טובות.

על הברזל אנחנו אמורים לשלם. בהנחה (הלא מדויקת) שמשלמים על הברזל בול לפי הכמות שמשתמשים - אנחנו אמורים לשלם על הברזל של הקיר הזה. (הבטון זה גרושים, פחות מקוב) הטעות? אני לא בטוחה שתעלה כסף. השאלה היא האם היינו מקבלים מקבלן הצעת מחיר גבוהה יותר אילו הקיר היה כן היה מסומן היטב מתכתחילה. אין לי מושג. נבדוק את זה אם נדרש לשלם על תוספת הברזל.

ITCHAKG

New member
במידה והיו מבצעים טפסנות לקיר יחד עם

כל הממ"ד, המחיר שלו לקבלן יותר זול מבניה בבלוקים כולל שטרבות וחגורה ועמודון בניה וכמות הזיון לכל הקיר היא כ-50 ק"ג ואין לה משמעות בפרוייקט של 10-15 טון. אני לא מבין את הביטוי המהנדסת לא סימנה את הקיר בתכנית, עד לפני מספר שנים היה צריך להגיש תכנית קונסטרוקציה של הממ"ד לאשור מהנדסי פקוד העורף כולל כל פרטי עיגון הזיון רצפה-קיר, תקרה -קיר. המה מה.. היום בחלק גדול מהבניה הפרטית סט תכניות קונסטרוקציה כולל 3 תכניות ב-3000 ש' נו טוב זה קצת יקר 1000 ש' לתכנית
הפאשלה התיכנונית במקרה זה היא מינורית אבל יש לדרוש מכל צוות המתכננים והמפקח להציג בטוח מקצועי. בעל (ה)בינא טען, כאן בפורום שאין צורך שלמפקח יהייה בטוח מקצועי האמנם???

תפסתי את ה(כמעט )טעות בזמן,

מבצעים את התפסנות יחד. (אגב תפסנות או טפסנות?)

ITCHAKG

New member
טפסנות- זו פעולת הקמת הטפסות (תבניות) כפי

שמוסבר בויקפדיה

חשבתי על זה שוב

לשמחתי, כאמור, תפסתי את הטעות בזמן, ועושים את הטפסנות (והיציקה) יחד עם הממ"ד. אבל גם בלי קשר שכך שהטעות תוקנה בקלות, ההודעה שלך כמעט גררה אותי למערבולת של לכעוס, לחפש את האחראי/אשם שיחות טלפון לבירור שורש הטעות ונזיפה בלכ מי שמשיק לנושא - הכל רק גוזל ממני אנרגיה, ולא בטוח שבאמת חוסך כסף. אני חושבת שזה כמו שמגיהים ספר - תמיד נשארות עוד טעויות, וטוב שגם אני (בנוסף לארכיטקטית, המהנדסת, המפקח, והקבלנים) עוברת על הדברים, כי ככה מספר הטעויות קטן עוד קצת. ואחרי הכל, אני מעדיפה להשלים עם קיום טעויות ופספוסים, ולא לרתוח בגלל כל דבר שכזה - פשוט כדי לשמור על הכח שלי, על הזמן שלי, ועל מערכות היחסים בתוך המשפחה (מכיר שאתה כועס על הקבלן אבל צועק על הילד?). > יורדת מקופסת הסבון, קדה, ומודה על זוית הראיה שלך <

ITCHAKG

New member
"למה לי לקחת ללב" -שר שלום חנוך, אבל

במציאות כל אחד מאיתנו בנוי אחרת. עבדתי עם ומול קבלנים כ-30 שנה ורואים את "הצלקות בגופי" סתם דוגמא מהשבוע- מנהלת מוסד של עמותה וולנטרית,שמטפלת בילדים עם לקויות שמיעה, התייעצה איתי לגבי תקרות אקוסטיות שעומדים להרכיב בשדרוג כתות במוסדם.. ראיתי את הדוגמאות והתחלחלתי, מהאיכות הירודה. ומה שהפתיע (לא אותי) שהמפקח עושה יד אחת עם הקבלן. אותה מנהלת ניסתה להמשיך ולבדוק זבל של דוגמאות שהובאו לה, אך השתכנעה שלא היא צריכה להתמודד מולם וזאת לאחר שאמרתי לה:"אם אותי הצליחו קבלנים לסדר עם כל מיני חומרים נחותים- אז את חושבת שתצליחי להתמודד עם כרישים" שלא יובן מדברי שכל הקבלנים הם נוכלים - אך קיים פסוק במקורותנו שמלווה אותי לאורך השנים, ומתקיים בכל חתכי האוכלוסיה- "הכסף יעוור עיני פקחים" ובענף הבניה זה בדרך כלל "כסף גדול"

רשר

Well-known member
מנהל
חקירת טעות עוזרת רק למי שיכול לטעות עוד

לך הבונה בית אחד אין כל הצדקה להתרוצץ ולהשקיע אנרגיות בחקירות במיוחד אם אפשר לתקן את הטעות בקלות, לדוגמה: טפסות הממ"ד שלי זזה בעת היציקה 10 ס"מ מציר המבנה (שבר של אלכסון תמיכה), לאחר בירור קצר עם הקונסטרוקטור שטען שלא נגרם נזק שמחליש את הממ"ד נחצב הפתח מחדש לישור הדלת ויציקה נוספת יחד עם הקומה הבאה, כן הוספה יציקה בקטעים העקומים ליישור הקיר (נהיה עבה יותר), הנזק היחיד האמיתי - אי אספקת שניצל בפיתה לקבוצת השלד באותו היום, עד היום (15 שנים) הם ידידים טובים שלי,

למעלה