רגע לפני...תחושות...

רגע לפני...תחושות...

היי...(זוכרים?) יש ימים שאני כ"כ בטוחה בעצמי ובהחלטתי, ואני אומרת לעצמי באמת, הגיע הזמן לחשוב על עצמי ורק על עצמי, וללכת עם הקו שהתחלתי בו-גרושין, ויש ימים שכשאני נכנסת למיטה בלילה, למיטה הקרה, לבד...(כי אנחנו למעלה משנה ישנים בחדרים נפרדים) אני אומרת לעצמי, אני טועה? לתת עוד קצת? אולי הדברים כן ישתנו?! בימים שיש מריבות, ויכוחים, צעקות , בכי פגיעות והעלבות אני מרגישה כה שלימה כה בטוחה שזהוא אני צריכה לסיים את הנשואים של ה-9 שנים האלו את השנים של חוסר תקשורת או של תקשורת הרסנית, את השנים המרובים בהעלבות ובחוסר הערכה ופרגון, המרובים במריבות ואי הבנות אין סופיות ולתת לעצמי סיכוי למשהוא טוב יותר. אבל יש ימים בעיקר הימים שאנחנו לא מדברים , או שמדברים על דברים טכניים ועל דברים לא אישיים ימים שאין בהם "מלחמות" ומריבות ועקיצות (לא הרבה ימים...) ימים שאנחנו מצליחים לצחוק ולקיים שיחות רגיעות,שאני מרגישה לא בטוחה..... שבוע שעבר נסענו עם שתי בנותינו לטיול בירושלים והיה יום מקסים! ממש טיילנו, צחקנו, אכלנו וככה הסתכלתי מהצד וראיתי ממש "משפחה" והיה ממש כיייף לבנות ולי וזה גורם לי להרגיש רע, כי אני עם ההחלטה שלי בעצם קורעת לבנות את "המשפחה".....לא יהיו ימים של אבא אמא וילדות, לא יהיו טיולים משותפים ... כשאני שוכבת עם עצמי ומוציאה את הבנות מהתמונה, אין בי אפילו שבריר של שניה של היסוס, כי אני לא אוהבת אותו, אין לי משיכה אליו, אני לא מתקשרת איתו, אני לא משתפת אותו ממש אין לי איתו כלום....אבל כשהבנות נכנסות לתמונה ואני רק מדמיינת את התתמודדות שלהן עם המצב , ושלי איתן וכו יש בי פחדים והרבה! בעוד חדש זה נגמר, לפני כחדש הוא ביקש צאנס נוסף...ואחרון...שהסכמתי שיהיה מלווה בעו"ד אז חתמנו על הסכם גרושים וכו...שהסתכם זיה יהיה תקף אחרי נסיון של חודשיים..עברנו מחצית מהדרך בלי שינוי ממשי, אני מתפללת שבעוד חדש שכנסיים את תקופת הנסיון ..יהיה פיצוץ ביננו כדי שאגיש טוב עם עצמי...לעזוב ... אני כ"כ לא אני, איבדתי את השמחת חיים (שיש בי בד"כ בכמויות!), אני דומעת ואני מהססת ואני ..פשוט לא אני, מקווה להגיע לסוף הדרך עם כמה שפחות לבטים ועם שלימות ותחושת אמת פנימית מי יתן..........

לבבית11

New member
פוטוגנית היקרה

אי אפשר לדעת כך בדיוק מה קורה בינכם .מקווה שנסיתם להתייעץ עם איש מקצוע .אם לא ממש כדאי! בכל מקרה אני מאחלת שתחליטי את ההחלטה הנכונה ביותר.

מדהים איזה דימיון....

אני קוראת את הדברים שכתבת ולא מאמינה...הסיפור הזה הוא בדיוק מה שאני עוברת בחודשים האחרונים...התחושות, החששות, הראש שיודע שאין מנוס מפרידה והלב שמסרב לשאת את הכאב המתלווה לאמת. ההבדל היחיד שנראה לכאורה הוא שיש לי שני בנים. אנחנו נמצאים כבר בהליך גירושין מחכים להזמנה מבית הדין הרבני ל"טקס הגירושין" לקבלת הגט. וגם בשלב הזה בכל רגע נתון ליבי אומר לי די תעצרי את הטירוף הזה, מה לך ולזה, מה יהיה עם הילדים, איך אסתדר לבד ועוד מחשבות מבעיתות שמעוררות תחושות מאוד לא קלות... מוכר לי כל כך התיאור שנתת שבו את מדמיינת עצמך לבד ללא הבנות, חס ושלום, ובמקום הזה את יודעת כי גירושין זו האופציה הנכונה ביותר. אני חושבת שזו הנקודה שממנה צריך להתחיל תהליך הגירושין. כשאת מתארת קשר כל כך לא טוב עם בעלך, קשר שאין בו אהבה, תקשורת וכבוד הדדי, אמון ועוד. איזה מודל הורי את משמשת עבור בנותייך, האם נכון עבור הבנות להיחשף לזוגיות כזו, שלא נדבר על האווירה בבית ועל המראות והתכנים שאליהם נחשפות הבנות ביומיום. זה דווקא מה שגרם לי להחליט להתגרש. ברור שהמצב האידיאלי עבור הילדים הוא בית שבו אמא ואבא חיים יחד ויש אהבה ביניהם, אולם כאשר המצב הוא לא כזה, מחקרים הראו כי חוסר יציבות וקונפליקטים הנם הרסניים עבור הילדים (אפילו כאשר הקונפליקטים שקטים). גירושים הם משבר, וסביר שילווה בתחושות קשות מנשוא, אולם רבי נוהג לומר לי "יהודי צריך לפעול עם הראש ולא עם הלב". תחשבי שאם הלב היה מוביל אותנו כמה קשה היה לנו לעבוד את השם, הראש, מאפשר לנו להילחם בכל כך הרבה יצרים, תשוקות ומאוויים שמתעוררים בכל דקה ודקה בחיי היומיום שלנו. את עכשיו צעירה ויש לך את ההזדמנות לזכות בחיי משפחה מספקים ותקינים, האם ככה את רוצה לחיות את חייך בייאוש שקט? האם לזה את רוצה שבנותייך יישאפו? אני משתפת אותך בכל המחשבות והשאלות ששאלתי את עצמי עד שהגעתי להחלטה שאין מנוס מהמשבר הזה, שזה כנראה מה שאני צריכה לעבור בעולם הזה. מאחלת לשתינו הרבה כוח, ושהשם יוביל אותנו להחלטות הנכונות ביותר עבור ילדינו ועבורנו ו...עבור בני זוגנו. אני אסיים במשפט אותו הרב שלי אומר בסיום כל שיעור תורה... "כמה אנחנו צריכים להודות לקדוש ברוך הוא שאנחנו בריאים, שהילדים שלנו בריאים...ומי שלא מצליח יוכל לעשות טיול באחת המחלקות בבית החולים ולהבין כמה הוא מבורך". העיקר הבריאות... בהצלחה.

אכן כן

גם אני מתפללת יום יום, שיכוון את מעשיי....ואהיה שלימה ובטוחה בצדקת דרכי. המון כח!!

למעלה