רגע לפני- התייעצות

רגע לפני- התייעצות

שלום בנות! אחרי שלוש הזרעות אנחנו ככל הנראה מופנים להפריה החודש. אני מסתכלת בהודעות שלכן ולא מצליחה כ"כ להבין... יש שם כ"כ הרבה מושגים שהייתי רוצה לדעת לפני שמתחילים... מה זה פרוטוקול? למה צריך דיכוי ומה זה בכלל? איך הולך לעבוד התהליך? בבית חולים או שחלק עושים במרפאה שלי? ולא פחות חשוב- איפה אתן ממליצות? אני בקופת חולים כללית, אזור המרכז. האם דרך הקופה? ואם כן אז איזה בי"ח? או אולי פרטי? ואם כן על מי אתן ממליצות? בקיצור מלא שאלות... אשמח למצוא את רגלי וידיי באפלה המפחידה... תודה!

blessed

New member
לא יכולה לענות לך

כי אני בעצמי דנדשה בענין, אבל מאחלת לך המון המון הצלחה. תיכף תקבלי הסברים מהמומחיות פה.

Endless Rain

New member
אתחיל בשתי השאלות הראשונות...

1. פרוטוקול הוא התוכנית שלך לטיפול. ישנן תוכנית רבות ומגוונות, המפרטות את סוגי וכמויות התרופות שתקבלי, כמה זמן ומתי. הפרוטוקול שלך נכתב על-ידי הרופא המטפל, ומותאם למצבך הספציפי. 2. בהליך ההפריה נשאבות הביציות במועד מסויים, ולכן יש חשיבות רבה להגיע לרגע זה עם כמה שיותר ביציות בשלות ומוכנות לשאיבה, מצד אחד, אבל שלא יתחיל חלילה הביוץ בטרם מועד זה ויגרום לביטול השאיבה. לכן נהוג להכליל בפרוטוקול סוג כזה או אחר של דיכוי, שימנע ביוץ מוקדם וישאיר את העניינים בשליטתו של הרופא המטפל. בהצלחה!

קודם כל המון הצלחה ../images/Emo39.gif

פרוטוקול זה הסטימולציה שיעשו לך ,התוכנית הטיפולית כלומר, הזריקות והתרופות שתצטרכי לקבל כולל הבדיקות שתעשי הדיכוי נועד למנוע ביוץ טבעי שלך כדי שבעזרת הזריקות יוכלו לשלוט לך על הביוץ לקראת השאיבה לא כל אחת צריכה דיכוי למשל מי שלא מקבלת ווסת סדירה בלי ארגסט לא צריכה דיכוי כי הגוף שלה בדיכוי תמידי בזמן הזריקות את עושה מעקב של בדיקות דם להורמונים ו-U.S. כדי לראות את התקדמות הזקיקים ולפי זה להחליט מתי את מתאימה לשאיבה את השאיבות וההחזרות עושים בביה"ח שאיבה תחת הרדמה כללית ואת ההחזרה בדיוק כמו הזרעה אני ממליצה לך לעשות בתל השומר אבל יהיו פה עוד בנות שימליצו על בית חולים אחר העיקר שיהיה בהצלחה

../images/Emo46.gifמה? אני דוקרת את עצמי סתם?

יכול להיות שאני דוקרת את עצמי סתם?!
אני לא מקבלת ווסט ללא ארגסט ובכל זאת בטיפולי ההפריה מזריקה דכאונות (קרים) כל יום. האם זה מיותר?

אני לא יודעת מה לגבייך???

אבל יש לי חברה שלא מקבלת ווסת בלי ארגסט אז גם בגלל זה אין לה ביוץ ולכן היא לא צריכה מדכא אבל כנראה שכל אחת זה אינדבידואלי אז אל תתפסי אותי במילה ואם ההרופא שלך נתן לך סימן שאת צריכה את זה

נועם@בת

New member
ממש ממש לא

מי שלא מקבלת וסת ללא ארגסט היא ברוב המקרים פוליציסטית. אם היא תקבל טיפול ללא דיכוי, היא תבייץ ביום החמישי לכל המאוחר
. הכוונה לנשים בעלות פעילות הורמונלית חלשה במיוחד. כאלה שגם עם הורמונים התגובה שלהן חלשה, והן לא מפרישות LH מרצונן
. למיש לא מפרישה LH אין סיבה לתת דיכוי. נועם

תודה לילך, עוד שאלה...

האם כל המעקב של הזקיקים נעשה במרפאה שלי או בבית החולים? האם קופת חולים כללית שולחים לתלת השומר? מכירה שם את פרופ' דור? תודה

Endless Rain

New member
פרופ' דור נחשב לתותח

ואני מכירה אישית כמה מהצלחותיו. גם שאר הצוות בתה"ש נחשב מצויין, וכך גם המעבדה.

אני מטופלת של פרופ' זיידמן

והוא מומלץ בחום לגבי פרופ' דור הוא מנהל המחלקה שם אבל לא מכירה אותו אישית מעקב זקיקים אם את גרה בסביבה של הביה"ח אז את עושה שם אני מהצפון ולכן עושה את הבדיקות בביה"ח אצלינו ומפקססת לתל השומר ומקבלת מהם הוראות בטלפון וכן קופ"ח כללית מאשרת לתל השומר, אני בכללית

Galit29

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני מטופלת בכללית דרך בלינסון. או בבלינסון דרך הכללית
ולדעתי אין צורך לעשות באופן פרטי - אלא אם כן יש לך אפשרויות כספיות. את המושגים תביני תוך כדי הטיפול. והכי חשוב בהצלחה!

היי גלית

הייתי רוצה לדעת האם גם את מטופלת של דר' ווליוביץ? הבנתי שאת מטופלת הכללית בבלינסון... אני כרגע לפניIVF ראשון והרופא אמר לי לקבוע תור אליו לבלינסון (ימי ג') ברגע שאקבל את תשובת הועדה! כרגע עברו כבר יותר משבועיים ואין כל תשובה!מדוע הוא צריך אותי בבלינסון האם כל הפגישות עמו יתקיימו מעתה ואילך שם? או שרק השאיבה וההחזרה?! לתשובתך-אודה שרון

לא יודעת להמליץ לך

אבל הרופא בטח יישלח אותך לעשות בדיקות שונות אם עוד לא עשית(כמו טייזאקס, איידס ועוד..) לאחר מכן הוא אמור לשבת איתך ולבנות לך תכנית. התכנית עצמה כמעט ולא שונה מטיפול של הזרעות, זריקות, בדיקות דם אולטרסאונד.. ההבדל היחיד הוא השאיבה. בכל אופן שיהיה לך המון המון בהצלחה!! מחזיקה אצבעות לטיפול ראשון שיצליח! ציפורה

רידל4

New member
בהצלחה../images/Emo20.gif

התשובות שניתנו לך עד כה מצוינות והן עונות היטב לשאלותייך. לגבי היכן תעשי את הטיפול: לדעתי, בשלב זה חבל ללכת לפרטי. בבתי החולים במחלקות הפיריון וה IVF נמצאים טובי המומחים. אותם מומחים מקבלים גם בקליניקות הפרטיות שלהם אחרה"צ. כאשר תחליטי באיזה בית חולים לעבור את הטיפול, רשמי בפורום ואוכל לייעץ לך לגבי רופאים ספציפיים. בהצלחה ותזכרי שהסטטיסטיקה לטובתנו! לרוב הגדול של מקרי אי-פיריון, יש היום פתרון. חבל שאנחנו בסירה הזו, אך זכרי שלפני 20 שנה, הספינה היתה ללא ספק טובעת, בעוד שסביר להניח ששלנו תגיע ליעדה.ושוב

תודה, שאלה באותו נושא...

האם מישהי מכירה את פרופקסור דר בתל השומר? האם הוא מקבל גם לא פרטי?

hyb

New member
תל-השומר מאוד מומלץ

עד כמה שאני יודעת בתה"ש פרופ' דור מקבל רק את המקרים הכי קשים-אז אני לא יודעת אם תגיעי אליו-תצטרכי לשאול את המזכירה אם אפשר להגיע אליו. אבל גם שאר הרופאים מאוד מקצועיים וטובים... אני מטופלת שם וממש מרוצה. הטלופן של המזכירה:03-5302882 בהצלחה

רידל4

New member
פרופ' שוקי דור

מנהל מחלקת IVF. הקליניקה הפרטית יושבת בדיוק מול אסותא. מקצועי, מאוד מומלץ!

סנונית 1

New member
מתגנבת לשאול שאלה

אני החודש הייתי צריכה להתחיל בהפרייה אבל בגלל פסח היא נדחית. הרופא אמר בכל זאת להגיע ולקבל דקא ואז נתחיל. השאלה שלי היא אם החודש לא נעשה את ההפרייה אז בשביל מה אני צריכה לקבל דיכוי ולא ללכת על טיבעי עוד חודש ולהתחיל בכל התהליך החל מהמחזור הבא? תודה לכל המשיבות.

למעלה