רגע לחוסר מחשבה

רגע לחוסר מחשבה

אני לא בטוחה שאני פונה לפורום הנכון. אבל מספיקה לי עצה מאנשים שרוצים להקשיב. כבר כמה חודשים שאני אילמת.אני בוחרת לעצמי מקומות שבהן אני לא אצטרך להביע. והיום זה התפרץ. אני בת 25 ואחד הדברים שתוקעים אותי בחיים הם המחשבות שלי. כן מחשבות. 25 שעות ביממה של מחשבות לא פוסקות. זאת בעיה שרק בשנים האחרונות התחלתי להבין שמפריעה לי להלך התקין של החיים. לבחון כל דבר בחיים ב-20 כיוונים שונים. לקום בבוקר עם אותה הדאגה של הלילה, כאילו לא היה לילה. לנהוג ולהרהר. לאכול ולחשוב. אם אני אנסה להסתכל מהצד על החיים שלי, סה"כ הם בסדר. יש לי בעיות, משפחה, זוגיות, לימודים. אבל בגדול יש לי מקומות שאני יכולה להניח רגל על רגל ולהנות ממה שיש. אבל דרך המחשבה שלי, ובעיקר עצם המחשבה, אולי חוסר האמונה מונעים ממני את ההנאות הקטנות של החיים, וגורמים לפעמים להרגיש מאוד לבד. אני מניחה שכבר דובר על זה רבות בפסיכולוגיה, אבל אילו המילים הכי פשוטות שאני יכולה לתאר את הבעיה שלי. האם יש דרכים להקל על המחשבה? אשמח לעצתכם והדרכתכם. תודה

ניריתי4

New member
מחשבה בונה - מחשבה הורסת

לא כתבת על מה המחשבות שמפריעות מחשבות שליליות ? את מריצה סרטים במוחך ? מנתחת את ארועי היום ? מחשבות של דאגה ? פחד ? השתמשת (כבדרך אגב) במילים "חוסר האמונה"... את לא מאמינה בעצמך ? ביכולותיך ? בכישורייך ? כתבת "לקום בבוקר עם אותה המחשבה של הלילה...כאילו לא היה לילה" - היה לילה. אבל תמיד המחשבה האחרונה שלנו לפני השינה, היא המחשבה הראשונה שלנו איתה נתעורר בבוקר. לכן חשוב להקפיד לחשוב מחשבות חיוביות לפני השינה. כך תתעוררי "חיובית" בבוקר, וזה ישפיע על כל היום. אם תתחילי את היום עם מחשבות נאכס, את רק תמגנטי עוד נאכס. למחשבות שלנו תדר אנרגטי... ודומה מושך דומה. אי אפשר להפסיק לחשוב. אבל את כן יכולה לבחור את אופי המחשבות. לא ברור מהודעתך מה אופיין של מחשבותייך ומה מפריע לך בהן. לנסות למנוע מהכרתך חשיבה, זה בדיוק כמו לתת פקודנ לפרח "תיפתח". לא עובד. חסרה הרבה אינפורמציה בהודעתך, כך שאני יכולה לייעץ לך רק בכלליות... אחד הדברים שאני ממליצה לך לעשות זה מדטציה. מדיטציה מרגיעה את המחשבות. מרגיעה את ה mind. זה יכול מאוד מאוד לעזור. אם תהיי יותר רגועה, גם המחשבות פחות ישתוללו. נראה לי שיש בך חוסר שקט פנימי. אפשר לעבוד על זה. נכנסת לפורום אימון. אפשר להתאמן על זה.

קליט

New member
מחשבות שלי

לחשוב זה כיף, כשאנחנו מרגישים שאנחנו מתקדמים בעקבות המחשבות . מה שקורה אתך שאת מתייסרת בעקבות המחשבות, חשוב לגלות למה זה מפריע לך, יתכן שזה מחשבות של חרדה, אשמה, הלקאה עצמית, וכו` ? . . . אולי יש מקום לעיסוקים מספקים נוספים ? . . . אולי אם תדברי על זה עם מישהוא - אז תהיי בטוחה יותר מה לעשות ואז תרגעי, אולי את יותר מדי מופנמת וסוחבת יותר מדי ? . . . דברי על זה, כולנו זקוקים לשוחח על המחשבות, ואנחנו מקבלים המון כוח כשיש לנו ידיד/ת נפש . ו`אין שמחה כהתרת הספיקות` אמרו חכמינו` . בהצלחה !

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
טרדה

ילדה יקרה, נשמע שאת במתח תמידי, סביב מליון הנושאים שאפשר להיות סביבם במתח. אם רוצים, לא חסר. הנושא נשמע רחב בשביל הפורום - נוכל לנסות לגעת בו, אך נראה לי שטיפול נפשי או אימון אישי יוכלו לסייע יותר. כדי שנוכל להתייחס לדברים - תוכלי לפרט כמה מהמחשבות הטורדניות שיש לך?

efiraz

New member
"להתמודד עם השדון הקטן שלי

לכל אחד יש קול פנימי, "שדון קטן ומעצבן" המלווה אותו בדרכו..... חלק מאיתנו, נתן לשדון מקום רב בחייו והא ניצל את ההזדמנות וגדל וצמח (או כמו שנאמר במקורתינו "וישמן ישורון ויבעט").... הפתרון הוא לדכא את השדון ולהחזיר אותו לגודלו האמיתי. כאו ודאי תשאלי "איך עושים את זה?"... ולכך יש טכניקות שונות: 1. לסתום לו את הפה..איך שהוא מתחיל לדבר..אמרי לו "שתוק, מה אתה מבין...." 2. לגחך אותו ....דמייני לך את השדון לבוש בבגדי בלט וורודים, ומבצע פירואט נועז... או כל דבר מגוחך אחר העולה על דעתך 3. לקיים איתו דיון רציני ולאמר לו כי הוא מעכיר את חייך ואת מבקשת יפה שיפסיק להפריע... כי אם לאו, אז..... 4. להעזר בקבוצת תמיכה , בת אדם אחד או יותר, הקרובים אליך מאוד, אוהבים אותך ורוצים לעזור.... ולשוחח איתם בעניין... השדון אוהב אפלולית ודיסקרטיות ושונא להיות חשוף לאחרים...תוצאי אותו לאור...והוא מתכווץ בהצלחה רבה אפי

יש רגע שאתם לא חושבים?

אני מניחה שהצפתי את ההודעה בהמון רגשות וזה התבלגן במשמש כזה.. אז נשים את הבעיות האחרות בצד ואני אתמקד בבעיה שלטעמי היא הפרעה כמו דיסלקציה או הפרעות קשב המחשבות הן מחשבות על הכל, טובות, לפעמים שליליות, על מה אמרתי להוא, ואיך עשיתי את זה...ואם הייתי עושה אחרת. הן לא תמיד מתעסקות ברע, אבל הם תמיד שם. כשאתם במקלחת על מה אתם חושבים? יש רגע שאתם לא חושבים? כי לי אין. אני לא נהנת מהדברים הקטנים בחיים..כבר לא..מהרוח הנעימה, מהמים החמימים באמבטיה. המחשבות תופסות את המקום. - אולי הדאגה.אולי זאת הבעיה.אבל למה בחורה בת 25 דואגת כל כך? אני מכירה את התכונה הזאת כי אני רואה את התפקוד של אבא שלי ושל עוד חבר או שניים שמזדהים איתי. בניגוד לאנשים, שאם היו יודעים לאיזה מחשבות אני חותרת בראש היו מאבדים את זה מהר מאוד. זה מפריע לי למהלך התקין של היום. של להיות רגועה, יעילות בלימודים - פתאום המחשבה תנדוד למקום כלשהו. לחוסר יכולת לעמוד בפני קהל, רק מפחד שהוא לא מציאותי כל כך. אלא דברים שהיו בי תמיד, אבל ברמה הרבה יותר נמוכה, אולי מאז שהתחלתי את הלימודים לפני שנתיים התחושות והמחשבות התגברו. לא היו לי בעיות לעמוד בפני קהל - זה היה לחץ חיובי. המחשבות הפריעו אבל לא עד כדי כך. האם נתקלתם פעם באנשים שחווים חוסר שקט? אני לא בטוחה שאם אני אתעקש ב"להגיד" לו "תצאו לי מהראש" זה יעזור, כי כרגע זה כמו להפסיק לנשום. תודה על ההתייחסות. מקווה שהפעם הייתי ברורה יותר..

תלתלית3

New member
את מדברת על רכבת מחשבות

על מוסחות יתר, אלאה תסמינים של הפרעות קשב וריכוז. האם נבדקת אי פעם ? יש אפשרות לקבל כלים שיקלו עליך את חייך.

maytalesh

New member
מחשבות

שלום, קודם כל כולנו חושבים, כשאנו יכולים אנו חושבים. העניין הוא שזה מטריד אותך ופה הבעיה. נראה שאת לא מסוגלת להרגיע את עצמך. מכיוון שאת כותבת שזה התחיל כשהתחלת ללמוד, יתכן שיש לך הפרעות קשב וריכוז. תוכלי ללכת לאבחון ואם זו הבעייה יש לכך פתרונות. אפשרות אחרת היא ללכת לאימון אישי ולהתאמן על להיות רגועה. אני מניחה שיש פתרונות רבים נוספים, כך שאל תרגישי אבודה. את יכולה לפתור את זה.

תלתלית3

New member
יש הפרעות קשב וריכוז

ויש לקויות למידה שלא תמיד באים יחדיו. דיסלקציה - קריאה דיסגרפיה - כתיבה, דיסקלקולציה - חשבון. הלימודים אולי מלחיצים אותך ויוצרים דאגה וחוסר שקט. יתכן ואת זקוקה להרפיות ורגיעה או לתרופה אלטקנטיבית כמו פרחי בך. את צריכה לשדר למחך את הרגיעה ולא ע"ד השלילה אלא ע"ד החיוב "אני רגוועה, המחשבות שלי מרגיעות אותי, אני שלווה, הכל יסתדר על מי מנוחות וכדו'" יתכן ואביך מזדהה איתך כי גם לו יש אותה בעיה, אם את סובלת מבעית קשב וריכוז לעיתים זה גנטי. מציעה לך לעשות אבחון טובה ואח"כ ע"פ התוצאות לחפש אדם המתמחה בנושא היכול להקל עליך. בהצלחה טליה

bridges

New member
המחבשות עוזרות לך במשהו...

את מתארת את ההשפעה השלילית של המחשבות אבל יש להן השפעה "חיובית" (וזה לא סתם במרחאות): איך המחשבות האלה מועילות לך? ואתן לך אמז: ממה המחשבות עוזרות לך להמנע? רונן

"עוזרות"

השאלה שלך גורמת לי לחשוב לרגע...:) הן מונעות ממני להתמודד עם הדברים שמהם אני מפחדת אני חושבת. הן גורמות לי להאטה.. להיות משחוררת. אני הרבה פחות יעילה. כלומר בזמן הזה שיש לי הייתי יכולה לבנות ארמונות. אבל יש משהו שתוקע. אז אני לא כל כך רואה את ה"עזרה" הזאת. חוץ מאולי דבר אחד ,אני מצליחה להרגיש הרבה אנשים."לקרוא אותם" ולהזדהות עם מה שהם עוברים. אני יכולה לראות את התמונה שלמה. להסתכל מהצד על החיים - ובאובייקטיביות על שלי.

bridges

New member
אוקי...

אז אני קצת אסדר את זה אחרת: על המחשבות את משלמת ביעילות, באפשרות להתקדם כלומר בהגשמה שלך ובמימוש הפוטנציאל שלך. אבל יש לך רווחים (חייבים להיות, אנחנו לעולם לא משלמים משהו ללא רווח): את לא צריכה להתמודד עם הדברים, את יכולה להסתכל מהצד על החיים, הן משחררות אותך ממשהו (ניחוש שלי: הן משחררות אותך מלהתחייב לדברים שאת רוצה להשיג בחיים שלך). בקיצור: הרווח שלך הוא באי לקיחת אחריות ובהמנעות ממחויבות. במודל "שבעת הגשרים" אני אומר שהגשר ללקיחת אחריות הוא גשר הפעולה, כלומר פשוט להתחיל לפעול, לעשות לקפוץ למים. זה כל כך פשוט. איזה פעולות? במקרה שלך מדובר על לפעול למרות המחשבות. לומר למחשבות תודה על התחשבותכן בך ופשוט לפעול. זה בהתחלה לא יהיה פשוט אבל את רוצה לתרגל את זה (ורצוי בליווי של מאמן). לגבי מחויבות, הגשר הוא גשר ההגשמה. כלומר, ברגע שתמצאי את הדברים שמגשימים אותך שאת מזדהה איתם אז המחויבות שלך לעשותם תגדל. אז בואי נתחיל לעבוד: מהם הארמונות שהיית רוצה לבנות? רונן

smadarha

New member
חשיבה בזוית אחרת על מחשבותינו

המחשבות אינן המציאות ולעיתים הן מגבילות אותנו מלראות את המציאות. סמדר הרוש

יודה ב

New member
שלום לך עדיין ילדה

קודם כל ברכות לך כי יש לך מסוגלות לחשוב. אני מכיר המון אנשים שהיו מקנאים בך על כך, או שאולי אפילו לא מסוגלים לחשוב על כך מכיוון שהם ריקים ממחשבות. ככלל אין בעיה עם המחשבות וזה דבר טבעי שיש להרבה אנשים. הבעיה מתחילה רק ברגע שאת הגדרת את זה כבעיה. יש טכניקות לעצירת זרם המחשבות וזה אפשרי בתרגול של מדיטציות זן או מדיטוציות מודעות. אני מבקש לשאול אותך. מה באמת את רוצה שיהיה כשהמחשבות יעצרו? מה את מדמיינת שיכנס לחייך כשיהיו פחות מחשבות? מה תחווי?מה תרגישי? מה תראי? איזה אפשרויות יהיו לך שכרגע אין לך בגלל המחשבות?

היי

כשאנחנו ילדים אנחנו פועלים בצורה יותר אינסטינקטיבי..לא חושבים יותר מדי, ופועלים לפי מה שהלב או המוח אומרים. ככל שמתבגרים ומבינים את דרכי העולם, אתה מבין שצריך לחשוב כמה שניות לפני שאתה אומר/עושה משהו או למישהו. מחשבות זה דבר אחד לפני המעשה. סוג של מעצור. לפעמים טוב ולפעמים פחות. אותי זה מעכב. מונע ממני לקחת סיכונים לפעמים. מכניס פחדים. זה מין לופ, מחשבה קטנה (והגיונית) שמגדלת המון זרועות ומגיעה למקומות שמונעות ממני להתקדם. בין אם בזוגיות ובהצלחה בלימודים - אלה הם שני הדברים העיקריים שמפריעים לי בנקודה זו של החיים. הייתי שמחה לשקט נפשי. או לקחת כל מקרה לגופו. כמו ששחקנים לא מביאים את הצרות החיים שלהם אל הבמה. אצלי זה כמו שק, הקושי ללימודים יבוא איתי גם לעבודה. שזה לגיטמי, אבל מקשה על היכולת שלי להשתחרר, לשים רגע את הבעיות בצד ולהנות ממה שיש. אני לא בטוחה שמדיטציות הן כרגע הפתרון בשבילי. הייתי שמחה לעבוד עם מה שיש לי, אולי עם התרפיות הקטנות שאני מרגישה חיבור אליהן מאשר להכניס "עצם זר" לחיים שלי. תודה:)

יודה ב

New member
עדיין ילדה,

שלום לך יקירה, ישנן המון הנחות יסוד בדבריך:"ככל שמתבגרים ומבינים את דרכי העולם, אתה מבין שצריך לחשוב כמה שניות לפני שאתה אומר/עושה משהו או למישהו. מחשבות זה דבר אחד לפני המעשה. סוג של מעצור. לפעמים טוב ולפעמים פחות. אותי זה מעכב. מונע ממני לקחת סיכונים לפעמים. מכניס פחדים. זה מין לופ, מחשבה קטנה (והגיונית) שמגדלת המון זרועות ומגיעה למקומות שמונעות ממני להתקדם. בין אם בזוגיות ובהצלחה בלימודים - אלה הם שני הדברים העיקריים שמפריעים לי בנקודה זו של החיים." כל אלה הם הנחות יסוד. תשאלי את עצמך: מי אמר שאנשים בוגרים צריכים לחשוב לפני שאומרים משהו? האם יש כאלה שאינם חושבים? האם היית רוצה להיות כמותם? האם יש מצבים בהם רצוי לחשוב ויש כאלה שאפשר בהם לזרום? האם יש מצבים בהם אתי כולה לשחרר ולזרום? איך את הולכת להתאמן על האפשרות הזו? שאלות אלו ודומות יעזרו לך להפיג חלק מהבלבול שלך בנושא. בהצלחה

שיטות פיזיות-רגשיות

שלום לך, אני מזדהה איתך מעט - גם אני מסוגלת לייסר את עצמי יותר מדי במחשבות. במשך השנים עבדתי בעיקר בכלים של אימון, והפקתי הרבה תוצאות, בהרבה תחומים. אולם היו תחומים שבהם המפנה הגיע רק כשעברתי להשתמש בשיטות רגשיות יותר, כגון "יעוץ הדדי", ואח"כ בשיטה רגשית שהיא גם פיזית - עבודה עם התחושות בגוף - שיטה בשם "התמקדות". בהתמקדות יש מסלול עוקף מילים. במקום להתמקד במחשבות, מתמקדים בתחושות הגוף. ומשם מגיעות הרבה הפתעות והתקדמות. יש הרבה חומר ברשת על התמקדות, ואני מזמינה אותך לבדוק את השיטה. אני בטוחה שיש שיטות נוספות שיכולות להתאים, דווקא הפחות מילוליות, אולם זוהי זו שאני מכירה היטב וממליצה עליה. בהצלחה

יש מנגנון שעוזר

חסרים לי הרבה פרטים מכדי לדעת אם זה הכיוון שעשוי לסייע, אבל מכיוון שביקשת עצה, אשתף במה שקפץ לי לראש בעקבות הקריאה. את בין השאר מדברת על לבחון כל דבר מ-20 כיוונים שונים, ועל לקום בבוקר עם הדאגה של הלילה. בנוגע ללילה, יש מנגנון שמעביר עומס של חומרים לחלק של המוח, שם "גמדי שינה קטנים" ממיינים הכל, ומכניסים דברים למגירות המתאימות להם, ובנוגע לחומר חדש, יוצרים מגירות אחסון, נותנים שם לכל מגירה, ומכניסים פנימה מה שלא התאים למגירות שכבר היו לך מוכנות. בעצם הטיפול שלהם בחומרים, את מתחילה בוקר חדש קצת יותר רגועה, נינוחה וקלה. הראש קצת יותר מסודר. לפעמים בבוקר את מגלה שמשהו שהיה כבד מרגיש כבר קצת פחות כבד, או שנוצרה איזו תובנה חדשה, או השלמה, וכו'. אני מדברת על תהליך של יצירת ועדכון תבניות חשיבה בזמן החלימה, או אפילו בזמן "ערות מהורהרת", שמאפשר התנהלות אוטומטית, שבה את לא צריכה לחשוב על כל דבר, במקום זה צירוף ספציפי של פרטים גורם למוח לזהות מצב נתון כמשהו שהוא כבר ניתקל בו בעבר, ושולף תגובה מוכנה שנבנתה בעקבות סיטואציה קודמת, כך ש-בלי שבכלל תרגישי צורך לנתח, את חווה, ומגיבה. אנשים שמשתמשים הרבה בתבניות חשיבה מוכנות, פחות נוטים לבחון כל דבר מ-20 כיוונים שונים, כי הם לא חשים צורך. אנשים בתקופות של שינויים בחיים, יש להם לפעמים תחושת בלבול, כשתבניות חשיבה ישנות כבר לא מתאימות למצב חדש, ואז הם כן מרגישים צורך לבחון דברים לעומק ולהקדיש יותר זמן לניתוח וחשיבה. גם אנשים שההתנהלות האוטומטית שלהם יוצרת להם תגובות לא רצויות, מרגישים לפעמים, מתוך צורך בשליטה אולי, רצון לבחון ולחשוב היטיב על כל דבר ולא לזרום באופן חופשי וקליל יותר. האם את חיה חיים עתירי שינויים? איך השינה שלך? את יכולה אולי גם לשאול, אם יש מישהו שרואה אותך כשאת ישנה, אם יש משהו ספציפי שמאפיין את השינה שלך. וכשאת ערה וחושבת הרבה, את חושבת באופן רציף ומסודר, או בערבוביה שמערבלת חומרים בצורה כביכול אקראית? קיים מיכשור רפואי שמאבחן את גלי המוח הדומיננטיים אצלך, ואזורים פעילים יותר ופחות, ושווה לך לדעתי לבדוק אם אולי משהו שם עובד בצורה פחות אפקטיבית בשבילך שאפשר לאמן אותך באמצעות "ביופידבק" למשל להפעיל נכון יותר עבורך. (טיפולי ביופידבק קיימים בחלק ממרפאות רפואה משלימה של קופות החולים) גם באמצעות אימון מתאים, ניתן להערכתי, לסייע לך להבין מה יעבוד בשבילך בצורה שתתאים לך יותר, ולסייע לך לתרגל התנהלות קוגניטיבית שונה, אולי אפילו יותר חשיבה אוטומטית על חשבון ניתוח נתונים אינסופי, או אפילו תיגבור תהליכים של יצירת תבניות חשיבה. חשוב לי רק לציין שזו לא "תשובה מקצועית" ואני עדיין לא מאמנת מן המניין אלא רק סטאז'רית בתחילת דרכי. מקווה שעזרתי במשהו.

ilanbig

New member
חשיבה/מודעות

שלום עדין ילדה, מהמעט שכתבת על עצמך נראה כי את עוברת שלב של התפתחות של שינוי. שלב של תחקור עצמי פנימי ושל העולם סביבך. את רוצה להבין מה קורה את רוצה להיות חלק משפיע ומעורב ולחוות את החיים במלוא העוצמה. הזרימה עם המחשבות לפעמים מציבה אותנו ביער סבוך והדרך לעיתים נראית לא ברורה, אבל לפעמים המחשבות שעולות צלולות וברורות כמי מעיין. בעולם שבו אנחנו חיים, שיש בו שפע של גירויים תודעתיים פנימיים וחיצוניים, יש מצבים שבהם התודעה מעבדת שוב ושוב אותם דברים רק כדי להבין אותם ו"לשחרר" אותנו כדי שנוכל לעבור הלאה. לפעמים המחשבות מצטברות ונוצרת צפיפות ממש כמו בסיר לחץ. נסי לחוות את המחשבות כשהן באות כאילו היית מסננת . לכל מחשבה יש סיבה נסי להתמקד בכל מחשבה בנפרד, להבין מה הן "רוצות ללמד אותך" . כפי שציינת את כבר מתורגלת בחשיבה מכיוונים שונים :) אז נסי להבין איזה צורך או כאב או כעס הן מזינות ואם הוא אמיתי. אל תקדישי יותר מדי זמן לכל מחשבה אני אציין שוב תהיי מסננת תני למחשבות לעבור דרכך וזרום ממך הלאה ותוציאי מהן את הטוב. מפני שהמטרה האמיתית של כל המחשבות היא להביא אותך למקום אחר טוב יותר. אל תפחדי משינויים ובעיקר אל תפחדי מהפחד. ומילה קטנה על חוסר אמונה. אני לא מאמין אני יודע! שתוכלי להיות מה שתבחרי להיות כי האפשרויות בשבילך כמו בשביל כולם הן בלתי מוגבלות. בהצלחה.

למעלה