רגע ההחלטה

אני1125

New member
רגע ההחלטה

לאלו פה שכבר עברו את תהליך הגירושים..אתם זוכרים את הרגע הזה שבו החלטתם שאתם עושים את זה? מה הוביל אותכם לזה? מאין האומץ? האם זו הייתה ההחלטה הנכונה עבורכם? אוף...הלוואי ומישהו יכול היה להחליט בשבילי...כל כך הרבה עצב וכאב מציפים אותי עכשיו..אבל מרגישה שזה הסוף..לא רואה איך יוצאים מזה אחרת אני מתבלטת כבר כל כך הרבה זמן...

לא יודעת איך היה אצל אחרים

אבל אצלי המחשבות היו בראש המון זמן, ורק בשלב שהבנתי שאני, דגש על אני, לא יכולה להמשיך לחיות כמו שחייתי, החלטתי לקחת את הילדים ולעזוב בשלב ראשון.
רק אחרי כשנתיים של חיים בנפרד החלטתי להתגרש כי הגעתי למסקנה שאי אפשר להחיות גופה מתה (הנישואים שלי).
&nbsp
לא היה קל, אבל מבחינתי לא היתה שום אפשרות אחרת אז.
היום במבט לאחור, אני חושבת שזה אחד הדברים הטובים ביותר שעשיתי בחיי.

אני1125

New member
תודה

אני גם חושבת על פרידה בתחילה..
לווא דווקא ישר על גירושים..

ערסlight

New member
מחליטנית

&nbsp
להחליט זה קל. וגם את כבר החלטת מאה פעמים. [מה, לא?]
את נופלת על ביצוע.
בגדול, לכל החלטה יש מחיר. מי שיודע לבצע זה זה שבין היתר מבין ומוכן במודע לשלם את המחיר הנדרש. [היית יכולה להחליט שגדול עליך ולהשלים עם מה שיש. היה מקל עליך]
&nbsp
אבל אין לך את זה. זה אומר שהחיים בזבל אבל לא מספיק רע בשביל לזוז.
מה שנותר זה לחכות שיהיה מספיק בלהה לכולם ושכבר לא תהיה ברירה. לא דקה קודם.
&nbsp

ואתה נשמה גדולה, שופט אנשים שאין לך מושג וחצי

מושג, לגבי האדם שעומד מאחורי המקלדת.
לא מאחלת( או שבתוך תוכי-כן) שבתך/אחותך/חברה קרובה או מכרה יעמדו בסיטואציה הזו
ויבוא מישהו עם תובנות מופלאות כמו שלך, וברגע הכי מכריע בחיים שלהן הן יקבלו תגובה כמו שאתה כתבת.

עדשים כתומות הוא דווקא כתב נכון

רק שאולי לא ניסח את זה אמפתי במיוחד אבל הרעיון נכון.
היא החליטה רק שקשה לה לבצע כי היא חוששת לשלם את המחיר.
לכל החלטה יש יתרונות וחסרונות וזה נכון שהיא צריכה לבדוק עם עצמה מה המחיר שהיא תשלם והאם הוא שווה את הפרידה.
לפעמים אי אפשר להחליט ויותר קל להשאר ברע כי אין את הכוחות לשנות ואז לאחר תקופה שממש רע זה פשוט "מתפוצץ" והפיצוץ מוביל לפרידה הבלתי נמנעת.
זה מה שהוא בעצם ניסה לומר לדעתי.

ערסlight

New member
קשיי ניסוח

את יודעת, אני מותיקי הפורום הזה.
אפשר לא להסכים איתי אבל אי אפשר להגיד שאני לא ברור.
יש כאן לא מעט שחושבות שמדובר באתר התלקקות הדדית. סוג של מעגל העצמה.
מהמקום הזה התיחסות עניינית לא זוכה לניקוד גבוה.
וככה זה גם נראה.
&nbsp
&nbsp

בדד1

New member
אתה

כל כך ותיק שזה כבר עבר למימד של עתיק
ולך תסביר שאתה כבר עברת פעמיים את ההחלטה

אפשר משהו?

מיכוון שאתה כבר מנוסה, לפי הבנתי גרוש פעמיים
(ולא חשובה הסיבה ומי יזם את הגירושין)
אז אולי אצלך הכל נראה קל ופשוט
יכול להיות שאם מישהו לוקח את ההחלטה בשבילי,אז מן הסתם היה לי יותר קל
כי זה נכפה עליי.
אבל פה יש כמה מקרים של נשים( מה זה אומר בכלל?) שרוצות/חולמות/פוחדות לעשות את הצעד......
אז נכון את האמת צריך להגיד, מצד שני חשוב איך אומרים

בדד1

New member
המלצה

לקרוא את מה שהוא כותב פעמיים וגם שלוש
(אפילו אני עושה את זה)
מתחת למעטה הבוטות והישירות
נמצאות עצות זהב

יכולה להגיד שאצלי היה לא קל

החלטה שהתבשלה הרבה שנים
היו התלבטיויות/התחבטויות וכו'
לקחתי בחשבון את כל האפשרויות, אפילו הגרועה ביותר
ולמרבה הפלא, גם האפשרות הכי גרועה ניראתה פחות גרועה מהמצב שבו אני נמצאת כיום
כל כך מבינה אותך
אבל ברגע שמחליטים ומזיזים עניינים פתאם מרגישים הקלה

תמיד יש ספקות

צריך להבין את ההשלכות, כל ההשלכות לפני שמקבלים החלטה. לא לקבל החלטה אימפולסיבית.
מסכים, צריך אומץ לעשות מהלך כזה אבל כשאדם נמצא במערכת יחסים "רעילה" שגורמת לו לדעוך ולא לצמוח, מוצאים את האומץ.
האם הייתה ההחלטה הנכונה? עבורי כן ובגדול. האם זה מלמד משהו לגבי אחרים? לחלוטין לא.
למרבה הצער אף אחד לא יכול להחליט בשבילך. את תצטרכי לקבל את ההחלטה ואת תצטרכי גם לחיות עם ההשלכות.

ye44

New member
תהליך קבלת ההחלטות

המטרה והיעד : גירושין

כל מעשה במחשבה תחילה : ניתוח פסיכולוגי של הבן זוג האם הוא טיפוס חמום מוח או
רגוע האם הוא אוהב אותך וכיצד הוא יקבל את ההחלטה שלך.ברגע שמכירים את אופיו של בן זוגנו הכי קל לתמרן אותו אבל לעולם אין לדעת לכן עוברים לשלב הבא.

אסטרטגיה : ברגע שהודענו על החלטתנו צריכים להכין תכניות מגרה לכל תגובה אם זאת תגובה שלילית או חיובית במידה ובן זוגנו אוהב אותנו לרוב מתחיל מסע לחצים לביטול

הגזרה שנפלה על ראשו אם בססמאות ריקות מתוכן או בשליחת כל העולם ואחותו ברגע שהגענו להחלטה צריך להגיע למטרה הסופית וכמה שיותר מהר גם אם צריכים לוותר.

הגענו להחלטה סופית אין דרך חזרה,כמובן שזה לא פשוט כי כאשר צד אחד נפגע לרוב
הוא יעשה לנו חיים קשים, אי לכך צריך להתארגן לשתף להתייעץ ובעיקר לדאוג לחלופת
דיור במידה והבן זוג לא משתף פעולה .

בגירושין אסור לפעול בצורה אימפולסיבית,הכי חשוב שתהיו שלמים עם קבלת ההחלטה לרוב זה מחשל ותעמדו ברוב הלחצים והקשיים,אם אתם לא שלמים עם המהלך תנשמו

עמוק ותחשבו שוב עד שתהיו שלמים עם עצמכם,זכרו היטב שאין מחיר לחופש המשפט
הזה ינטע בכם אומץ להשתחרר מהכלא !

תחשבי רגע רע לך לא טוב לך מה כבר יכול להיות ? יש יותר טוב
מנפש משוחררת ?

כמדו Money

New member
ההחלטה לפרק את הנישואין

כפי שאני חוויתי אותה, לא הייתה החלטה כלל ועיקר.

זו הייתה ידיעה ברורה שמהרגע שנולדה,
אחרי היריון ארוך מאוד ועם הרבה סיבוכים וחרדות,
לא היתה ממנה דרך חזרה.
יחד איתה נולד הצורך לפעול בהתאם ולהתחיל לקדם עניינים
עד למטרה הסופית: הסכם גירושים וגט.

תראי, במהלך הנישואין היו לנו כ״כ הרבה משברים, והרבה פעמים ״החלטנו״ להיפרד. או שזה בא ממנו, או שזה בא ממני, אבל זה אף פעם לא היה ממקום עמוק שסגור ונעול על עצמו ועל הכיוון החדש, הכיוון החוצה. לתמיד.

ולמרות שידעתי שאני סובלת, ושקשה לי להישאר בזוגיות עם הבעל הזה, למרות כל הפעמים שנפגעתי, עדיין נמלאתי חששות ולבטים כל פעם שעלה נושא הפרידה על הפרק. גם אני החזקתי בדיעה שאין צורך למהר ולהתגרש, אפשר להיפרד קודם כל ולהחליט אחר-כך אם מתגרשים, אם לאו. אבל זה נבע מהפחדים שלי. מהפחד להישאר לבד. לגדל את הילדים ללא עזרה. להיות בלתי רצויה בקרב גברים.

ואז הייתה תקופה בה פשוט ידעתי שאני לא אוהבת, לא נמשכת, לא מסוגלת יותר..
ובום. יום אחד, שיחת טלפון אחת עם הבעל, וזה היכה בי: מזה אני חייבת להתגרש.

ועוד ניסיתי למשוך את זה קצת לפני ששיתפתי אותו, אבל זה לא עבד בכלל כי כל האינטרקציה בינינו כבר התאפיינה בדיבור עצבני שלי ובחוסר יכולת טוטאלית להגיע לפשרות. שזה מה שהוא ביקש אז. שאתפשר (הפרטים עצמם לא רלוונטיים).

בכל מקרה....
לא, אני לא מאמינה שההחלטה קלה ורק הביצוע הוא קשה. אם כבר אז להיפך.. מאוד מסובך להגיע לנקודה בה גמלת בליבך סופית להיפרד, זה תהליך מורכב ואיטי ועושה ברה בלגנים בבטן.
וכשכבר הגשתי את התביעה לבית המשפט, באמת מאוד שמחתי והרגשתי סוג של הקלה, אבל לא לזמן רב.. כי אז היה בינינו כסאח די גדול, ולהיות בעיצומו היה מאוד מתסכל ואף מדכא.

שיהיה לך בהצלחה, ומשפט אחרון, מהלב: אם זה לא הגיע לנקודת האל-חזור מבחינתך, גם התהליך כנראה לא ירוץ כהלכה. ואם את מסוגלת, כמו שאמרו כאן חברים אחרים, לשקול את כל ההשלכות מראש ולהתארגן בהתאם, אז זה מעולה! אני לא הייתי מאורגנת כלל וגם לא היכרתי את את הפורום הזה, שלדעתי יכול מאוד לעזור.
תרגישי טוב! תהי חזקה! רק טוב צופן לך העתיד.

בהמשך לתגובתי הקודמת

אני משכתי את זה הרבה מאוד זמן ומה שנתן לי את הדרייב זה מריבה שלא היתה שונה ממריבות קודמות אבל פתאום הגיעה לנקודה שנמאס, שבה פתאום תפסתי את עצמי ושאלתי האם אני מוכנה לחיות ככה כל ימי חיי והתשובה היתה לא.
למחרת כבר התחלנו הליכים.

tch1231

New member
בשני גירושיי ההחלטה היתה שלי

ולא ניתנה לעירעור, למרות הלחץ הכבד שהפעילו עליי גרושותיי.
איני מצטער על החלטותיי, אני רק מצטער בדיעבד שלא עשיתי זאת מוקדם יותר.

אצלי היה מאד פשוט

החליטו בשבילי ....
אז אין לי הרבה לתרום לך קונקרטית.

מה שכן, לדעתי, השלב הזה של ההתלבטויות/חששות/פחד/דשדוש הוא רק קדימון להמשך החיים.
ההחלטה הזו היא דרמטית בכל האספקטים.
שלך אישית, רגשית, כלכלית, חברתית, מעשית
של הילדים - בכל אספקט
ובדינמיקה בינך לבין אבא שלהם - עכשיו ובהמשך.

ככל שההחלטה הזו תתקבל ביותר תיאום/הסכמה (לא בהכרח אפשרי) - זה יקל על המשך הדרך.

חזקי ואמצי.

אצלי

ברגע שהרגשתי שאני מעדיפה להיות לבד מאשר איתו, ידעתי שזהו זה.
הוא כבר לא היה החבר הטוב שלי, המאהב שלי, השותף לחיים שלי.
הודעתי למשפחה הקרובה (הורים ואח) וקיבלתי את ברכת הדרך וההבטחה שהם יהיו שם בשבילי (למרות שזה היה ברור לי גם בלי שיאמר במילים).

בפרספקטיבה של שנה אחרי, שמחה על ההחלטה ועל כך שהכל הסתיים במהירות יחסית ובלי דרמות.

למעלה