רגע האמת

רגע האמת

אשמח לקבל טיפ,עצה,או מעט תקווה בוקר טוב בכמה משפטים אתן רקע למצב המשפחתי המסורבל והמורכב שלי. נשואה בפעם השניה,שני ילדים מנשואים ראשוניים(חיילים),בת משותפת (9) נשאתי לפני עשר שנים עם אלמן ,שהביא איתו למערכת בן (16). והיום אנחנו ברגע האמת בו החלטנו להיפרד . הראש יודע ואומר די ,אנחנו לא מתאימים,אין יום אחד של אושר או אהבה ביננו. שני עולמות כמעט זרים חיים במסגרת משותפת ,והילדים לא יודעים מנוח. בעייתי היא כזאת: לפני כשנה יצאתי עם ילדיי מהבית וגרנו יחד בשכירות,בזמן הזה בו לקחתי פסק זמן,ויצאתי מהתמונה כדי לראות ולהבין אותה מקרוב,גיליתי בעצמי תכונות וצרכים,שלא הייתי מודעת להם קודם.לדוגמה,יציבות בעלי ברצון שלו בי,גם אם הרצון הזה הוא מותנא במילוי אחר צרכיו המיניים,תמיד אמר עד כמה הוא רוצה אותי. יציבות שהיתה חסרה לי מאד לאורך חיי.החלטנו לחזור ולנסות לחיות יחד שוב. מיד הבנו שזה לא עובד,בעלי מעמיד את הקשר ביננו רק על צורך בסיסי אחד והוא מגדיר אותו כצורך האמיתי שלו,יחסי מין,גם אם הם באים מתוך התפשרות מצידי. אני מעוניינת ביחסים כאלה מתוך שותפות תשוקה ורצון הדדי,ולא מתוך סיפוק יצריו בלבד,ולכך מבהירה אני את כוונותיי,מבקשת אני ממנו יחסיים רגשיים אמפטיה ,והבנה רגשית ,אשר יקרבו אותי אליו.לטענתו הוא עושה כל מה שאני מבקשת,ואני מסבירה שהדרך שלו היא מילוי הוראות ולא ספונטניות או מענה רגשי. מרגישה אני שאין הוא מעורר בי תשוקה ,ואין ביכולתי לקיים יחסי מין כאשר אני מלאה בכעסים כבר תקופה ארוכה ,קיים בי רצון עז לשפר את היחסים אך הויכוח הגדול הוא מה בא קודם החיזור שלו,או הנתינה שלי המינית? הוא טוען שאחרי לילה סוער הוא מתעורר לבוקר רגשי יותר,(מה שלא הוכיח את עצמו מעולם).אני טוענת שהבנה ורומנטיקה יביאו ללילה סוער.ואנחנו תקועים בשאלת היסוד מה קודם למה? כמובן שזה רק חלק מהבעיות שלנו אך מבחינת בעלי על כך עומד ונופל הקשר. רק מציינת עוד פרט קטן,היום כאשר אנחנו עומדים לפני פרוק ,הפחדים והחששות ,העייפות ,נותנים לי הרגשה ,שאולי כדאי לגרור את המצב ולא להתחיל שוב להתמודד לבד,עייפתי ואני מחפשת קצת שקט ושלווה,ואין בי כח להתחלות חדשות.אך יחד עם זאת לא מוכנה לשלם בנשמתי או בגופי הפיזי ,רק בכדי לקבל מעט שקט,מה שלדעתי לא יקרה... בתודה מראש יונה לבנה

shiraa

New member
ליונה הלבנה

מה שאת מתארת מוכר לדעתי לרבים מהזוגות שנשואים מספיק שנים כדי להתרגל אחד לשני ולהפסיק לחזר אחד אחרי השני, מה שעצוב לדעתי. אני חושבת שמרבית הגברים רואים במרכז עולמם את הצרכים הבסיסיים שלהם. אנחנו מצפות ליותר: קשר רגשי, חום, קרבה, פינוק ומרביתם, ובמיוחד לאחר כך וכך שנות נישואין, לא מרגישים צורך לעשות את זה וטוענים שאינם מבינים מה רוצים מהם. זה ההבדל ההסטורי בין נשים לגברים. השאלה המרכזית היא האם יש לך אפשרות לשנות את המצב? ללמד אותו על הצרכים שלך, ללכת ליעוץ, לתת לו סיכוי להבין שסקס לא מספיק לך. כי בינינו - וסליחה אם זה ישמע משפט המוני - כולם אותו דבר!!!! השאלה מה תרוויחי מפירוק המסגרת? האם ההתנהגות הרגשית שלו כלפייך היא כל כך קיצונית? האם יש סיכוי לשנות? האם את מספיק חשובה לו כדי לעשות את השינויים בעצמו ולהקריב קצת אנרגיות רגשיות לטובתך? אני במקומך הייתי הולכת לבד ליעוץ. ליועצת כמובן. בהצלחה.

שירה

ראשית המון תודה על תגובתך,קראתי לפני כמה ימים ספר ששמו לבסוף מוצאים אהבה,שם בדיוק מוסבר שהבעיות שלא נפתרות באות איתנו לכל מערכת זוגית ,ושאלתי את עצמי את השאלות הקשות,שאת מעלה כאן? נראה לי שללכת ליעוץ לבד,אולי יפתח בפני צוהר לבעיותיי אך לכך צריך שותף,ולכן אם רק היה מסכים ללכת ליעוץ הייתי רצה...ואת צודקת בשאלתך,האם שווה לפרק,כאשר בחוץ הכל אותו הדבר?מחפשת תשובה ולא מוצאת.. בכל מקרה המון המון תודה טלי

shiraa

New member
ליונה לבנה 1

שווה ללכת ליעוץ גם לבד. לעתים המטפל/ת עוזרים לך לראות את הדברים מפן אחר שלא חשבת עליו. שמא הציפיות שלך גבוהות מדי? אולי לא? אולי זה חסר סיכוי? מה את כבר יכולה להפסיד מכמה שיחות ואפילו לבד? לטעמי זה אפילו חשוב . בהצלחה

גרא.

New member
על פרשת דרכים,כשהיעד לוטה בערפל

יש צורך לבסוף לקבל החלטה לאן לפנות,ובאיזה דרך ללכת.אחרת יונה,נשארים תמיד בצומת,בהמתנה,בצפייה,לעיתים עד כדי יובש..תחושת רגע האמת שלך,הגורמת לך להתלבט מה לעשות,היא גם שתוביל אותך לקבל את ההחלטה הנכונה.כי אף אחד אינו יכול לומר לך מה לעשות,אלא רק להעיר ולהאיר נקודות מרכזיות.ראי לכל החלטה שלנו יש מערכת כפולה של רווחים ומחירים.כאשר ניצבת בפנינו החלטה, צריך להעזר במערכת הזו כדי לקבל את ההחלטה.וכוונתי היא זו.להשאר לצמיתות עם בעלך,יש רווחים,כמובן נפשיים,כלכליים,ואחרים שאת יודעת אותם.אבל המחיר המחיר,בשבילך,בעיקר נפשית/רגשית,קשה לך עד מאד.להתחיל בהליכי גירושין,יש מחיר נפשי (פחדים..חששות..עייפות...את זקוקה לשקט ושלווה וכו´),ויהיה כמובן מחיר כלכלי..והרווחים? חלק תיארת,יכולת לקבל יחסים רגשיים,אמפטיה והבנה רגשית,יכולת לקיים יחסי מין מספקים,יכולת להגשים סוף את עצמך..וכי מתי תעשי כן?? ויש כמובן עוד רווחים..כפי שכתבתי במקרה דומה,אם אין אהבה ביניכם,ולו גם גץ אחד קטן..אין בשביל מה להמשיך ולקיים את המשפחה הזו במתכונתה הנוכחית,וודאי לא בגלל הילד...יחד עם זה אם את מבקשת הזדמנות נוספת,לפני..כי אולי אולי...לכו שניכם לייעוץ,ולמעשה לטיפול משפחתי.. בעבודה טיפולית נכונה,אפשר לשפר הרבה את התקשורת הלקוייה ביניכם,לשפר את מבנה המערכת המשפחתית..ובקצת מאמץ גם לשפר את יחסי המין.

למעלה