שואלים על נסיון בעבודה ואת זה יש לך
ובגדול. זה מאוד תלוי מי מראיין אותך,יש כאלה שמאוד אוהבים להגיד לך שיש להם 200 מועמדים והם רוצים שתשכנעי אותם למה עליהם לקחת דווקא אותך , יש כאלה שהם יותר עדינים והם אומרים לך "תראי, היו לי 50 פניות, הורדתי 40, את בין עשרת האחרונים", בד"כ שאלת הבריאות לא עולה, אם עולה השאלה אם יש בעיות בריאותיות היא עולה בטופס שבו צריך לציין איקס ליד המחלה אפילפסיה או מחלות נוירולוגיות, לב וכדומה, את יכולה לדלג, או שאת יכולה לסמן ולקחת בחשבון שאולי את לא תקבלי את העבודה. ההחלטה היא שלך, לי אין זכות להתערב לך בהחלטה. המצב מאוד קשה בארץ,אני מניחה שאת יודעת את זה, את הרי מתגוררת בישראל ואת יודעת שיש אבטלה מאוד קשה, בתחום ההדרכה אינני יודעת מה קורה , כמה מדריכים מול כמה מתמודדים. לחץ לא יועיל לך, עשי את מירב המאמצים ואם תצליחי יופי, אם לא, המשיכי לחפש. בסה"כ אני מבינה שזו העבודה הראשונה שאת פונה אליה, יהיו עוד עבודות, יש לך כיוון של הדרכה, יש לנו כאן כמה כותבות שעוסקות בהדרכה/הוראה , אולי הן תצלחנה לסייע בידך, תתפלאי, המון פעמים עוברים לפאזה של טלפונים ופגישות והדברים מסתדרים בחיים, חשוב מאוד לא לראות בעבודה הזו את כל החיים , את אומנם רגילה למשכורת של 400 ש"ח מהצבא , אבל את לא ברחוב חלילה, את בתוך בית, יש לך משפחה ומדבריך עולה שאת אפילו מתכננת ללמוד באוניברסיטה, עושה רושם שאת בחורה מאוד מיושבת. אל תתני לאנשים שאת לא מכירה לנדנד אותך, גם לא למראיין או מראיינת, תתקבלי יופי, לא תתקבלי לא קרה כלום, המשיכי הלאה, אנחנו מכאן, כל עוד זה תלוי בי לפחות נעשה הכל כדי לעזור לך , אני מבטיחה לך, אבל בבקשה בבקשה, קחי את הדברים בפרופורציות הנכונות, אני כותבת לך מכל הלב, לי היה ראיון עבודה לפני חודש לערך , הייתי בטוחה שהתקבלתי ולא התקבלתי, אי-אפשר לתאר את הכאב, את עוגמת הנפש ואת הדמעות ועוד שנאמר לי שאני עולה לשלב של ראיון עם המנכ"ל... לכן אני מנסה לחסוך את הדבר הזה ממך,פרופורציות זה השם של ה'משחק'. בכל מקרה הלוואי שתצליחי. שבוע טוב ורגוע. קראי לזה שיחה ולא ראיון , זה יקל עליך מאוד...