רגע האמת שלי מגיע...

יפעת 1 2

New member
רגע האמת שלי מגיע...

ביום שלישי הקרוב יש לי ראיון עבודה. אני מתראיינת לתפקיד רכזת נוער אזורית.(עניני הדרכה,חינוך הם בעיקר התחומים שלי...וגם תיאטרון) בכל מקרה,האם המראיין ישאל אותי על המצב הבריאותי? לומר לכם את האמת, נראה לי שאני אספר לו אם הוא ישאל, אני לא חושבת שאני יכולה לשקר לו,ואני מעדיפה לקחת את הסיכון ולא לשמור משהו בבטן שיכול להוביל לצרות, ולשבירת אמינות. בכל מקרה,אני לחוצה...ממש לחוצה...

חייםלוי

Member
מנהל
קודם כל ../images/Emo50.gif בראיון

נראה לי שאת צודקת בהתיחסות. אם הוא ישאל תגידי ואם לא תעברי על זה. בעצם למה שהוא ישאל? ושוב

qt1

New member
../images/Emo50.gifיפעת../images/Emo39.gif

אין לי מושג איזה רקע יש לך בחינוך או בתאטרון,אני מאוד מקווה שהיושר שלך יוביל להצלחה, אני קוראת אותך די נחרצת , לא ביקשת דעות לכאן או לכאן ולכן כפי שאיחל לך שותפי חיים, כל שנותר לי הוא לאחל לך הצלחה
.
אשמח מאוד אם תעדכני אותנו בהמשך...

יפעת 1 2

New member
תודה לכם

ואם זה מעניין-בגדול בחינוך הייתי עשר שנים בנוער העובד-עשיתי שנת שירות בטבריה והייתי אחראית על סניף של התנועה והדרכתי בני נוער,תיאטרון למדתי בתיכון ובסדנאות וגם העברתי סדנה לילדים במרכז קליטה לאתיופים. בקיצור,אני מתכננת ללכת למוד בימוי והוראת תיאטרון בסמינר הקיבוצים בעוד שנה (או שנתיים-לא סגורה על זה) כי זה פשוט שילוב של שני הדברים שאני הכי אוהבת-חינוך- ותיאטרון. בכל מקרה,נראה לי שהקורות חיים שלי הרשימו את המעסיק, אני מקווה שאני אתאים...

qt1

New member
בהחלט מרשים ומאוד מעניין../images/Emo24.gif

הלוואי שיצליח לך, אני מחזיקה לך אצבעות
יש לי מכר מאוד טוב שיש לו אפילפסיה מגיל מאוד צעיר, גם הוא למד תיאטרון אם כי באוניברסיטת ת"א, וכבר שנים רבות שהוא מורה לתאטרון,אני מאמינה שאם תגיעי לראיון אסרטיבית את תצליחי, אותי הצלחת לשכנע לבחור בך, באמת שיהיה בהצלחה ואני אשמח מאוד אם תכתבי כאן איך היה, אם את תרגישי לחוצה לפני הראיון תנסי אולי לעשות מדיטציה או איזו שיטת הרפיה שאת מכירה, אם את מכירה, זה עוזר...

spikish

New member
הי!

לפי דעתי , זה תלוי בתדירות התקפים שלך: אני חושבת שאם את בדרך כלל מאוזנת, את יכולה להגיד חופשי "בד"כ בריאה", או "בעקרון יש לי אפילפסיה - אבל היא לא פעילה". מניין מה החוק אומר במקרה כזה...

moribat

New member
אם את מאוזנת, אין צורך להזכיר.

פתאום נזכרתי באבנים בכליות שלי.הרי אני אף פעם לא מציינת את זה במצב הבריאותי שלי, לא מתייחסת לזה אפילו ביני לבין עצמי. וההתקפים בהחלט משתקים אותי כשהם קורים, להרבה יותר זמן מהתקפי אפילפסיה. אז אם אין לך התקפים, אולי באמת לא נחוץ שתגידי.לא כי אני ממליצה לשקר, אלא כי במצב שך איזון אין צורך שתכיני את האנשים במקום העבודה החדש שלך ל"איך מתנהגים בהתקף". בהצלחה..ספרי איך היה !

hashy

New member
מה אם פתאום כן יהיה התקף?

אני לא מסכימה שאין צורך להסביר. גם במצב של איזון - אולי יחזור חוסר האיזון פתאום ולא ידעו מה קורה ומה לעשות. הסיכון נראה לי לא שווה את זה. לגבי הלחץ, חשוב שתזכרי שיש לך יתרון על אנשים אחרים וזה הניסיון הרחב שלך. עם הניסיון הזה את גם יכולה לגשת לעבודות הדרכה בתחום ההיי-טק ולהערכתי גם המשכורת תהיה טובה בהרבה, התחומים כוללים כל מיני דברים [הדרכה מערכתית, הדרכות על תוכנות או על ציוד וכו'] ואם את טובה תוכלי לבקש גם שיוציאו אותך ללימודים מטעם החברה במימונה או לפחות יהיה לך יותר קל לממן אותם. מהתחום הזה מאד קל לעבור לתחומים אחרים אבל ההיפך ממש קשה. היי-טק זה מקום שאוהבים אותך צעיר ומ"הסביבה" ולהערכתי שווה לך לבדוק את זה אם תצטרכי. לגבי הלהציג או לא אני מצטרפת לדברים שכבר נאמרו פה, נראה לי שמה שבאמת חשוב זה איך מציגים את הנושא ומתי. על דרך ההצגה דיברו כבר, מתי - לדעתי זה תלוי במי עומד מולך - מה הפתיחות שלו ועד כמה הוא מעוניין בך וכן בתחושתך האישית לנושא. חוץ מפרופורציות נראה לי גם שצריך לעבוד בשיטת הפרה- פרה. צעד, צעד - סמכי על עצמך ועל מה שאת מביאה. אם לא העבודה הזו בהחלט תהיה אחרת ואולי אפילו יותר טובה. לפעמים צריך לחכות הרבה ומדיטציה לא בדיוק עוזרת או אפשר לעשות אותה. קחי נשימה עמוקה לפני הריאיון ותגידי לעצמך שאת יכולה לעשות את זה [לי זה עובד מצוין] ואם צריך תגידי שאת מתרגשת [הרבה פעמים אחרי שאומרים זה עובר] מהמעמד כי זו הפעם הראשונה שלך זה הרבה זמן - זה לגיטימי בהחלט. בהצלחה ותזכרי שאת

יפעת 1 2

New member
תודה רבה לכולם.

ואני אשתף אותכם גם בזה שלא רק בגלל האפילפסיה אני לחוצה,אלא גם בלי קשר מהראיון עצמו. אני כבר רגילה שנה ו-8 לקבל 400 ש''ח מהצבא פעם בחודש,אין לי מושג מה קורה בשוק העבודה,מלא זמן לא הייתי בראיון,כך שאין לי מושג מה ישאלו-וחוץ מזה אני בנאדם לחוץ מטבעי...אז יש עוד חששות... ולשאלתך-כן אני מאוזנת כבר די הרבה זמן(קצת יותר משנה). שוב,תודה לכולם! ערב טוב

חייםלוי

Member
מנהל
שוב בהצלחה. וכמו שכבר אמרנו

את ממש לא חייבת לרוץ לספר על האפילפסיה. שוב לא לשקר אלא רק לא להתנדב לספר.

qt1

New member
שואלים על נסיון בעבודה ואת זה יש לך

ובגדול. זה מאוד תלוי מי מראיין אותך,יש כאלה שמאוד אוהבים להגיד לך שיש להם 200 מועמדים והם רוצים שתשכנעי אותם למה עליהם לקחת דווקא אותך , יש כאלה שהם יותר עדינים והם אומרים לך "תראי, היו לי 50 פניות, הורדתי 40, את בין עשרת האחרונים", בד"כ שאלת הבריאות לא עולה, אם עולה השאלה אם יש בעיות בריאותיות היא עולה בטופס שבו צריך לציין איקס ליד המחלה אפילפסיה או מחלות נוירולוגיות, לב וכדומה, את יכולה לדלג, או שאת יכולה לסמן ולקחת בחשבון שאולי את לא תקבלי את העבודה. ההחלטה היא שלך, לי אין זכות להתערב לך בהחלטה. המצב מאוד קשה בארץ,אני מניחה שאת יודעת את זה, את הרי מתגוררת בישראל ואת יודעת שיש אבטלה מאוד קשה, בתחום ההדרכה אינני יודעת מה קורה , כמה מדריכים מול כמה מתמודדים. לחץ לא יועיל לך, עשי את מירב המאמצים ואם תצליחי יופי, אם לא, המשיכי לחפש. בסה"כ אני מבינה שזו העבודה הראשונה שאת פונה אליה, יהיו עוד עבודות, יש לך כיוון של הדרכה, יש לנו כאן כמה כותבות שעוסקות בהדרכה/הוראה , אולי הן תצלחנה לסייע בידך, תתפלאי, המון פעמים עוברים לפאזה של טלפונים ופגישות והדברים מסתדרים בחיים, חשוב מאוד לא לראות בעבודה הזו את כל החיים , את אומנם רגילה למשכורת של 400 ש"ח מהצבא , אבל את לא ברחוב חלילה, את בתוך בית, יש לך משפחה ומדבריך עולה שאת אפילו מתכננת ללמוד באוניברסיטה, עושה רושם שאת בחורה מאוד מיושבת. אל תתני לאנשים שאת לא מכירה לנדנד אותך, גם לא למראיין או מראיינת, תתקבלי יופי, לא תתקבלי לא קרה כלום, המשיכי הלאה, אנחנו מכאן, כל עוד זה תלוי בי לפחות נעשה הכל כדי לעזור לך , אני מבטיחה לך, אבל בבקשה בבקשה, קחי את הדברים בפרופורציות הנכונות, אני כותבת לך מכל הלב, לי היה ראיון עבודה לפני חודש לערך , הייתי בטוחה שהתקבלתי ולא התקבלתי, אי-אפשר לתאר את הכאב, את עוגמת הנפש ואת הדמעות ועוד שנאמר לי שאני עולה לשלב של ראיון עם המנכ"ל... לכן אני מנסה לחסוך את הדבר הזה ממך,פרופורציות זה השם של ה'משחק'. בכל מקרה הלוואי שתצליחי. שבוע טוב ורגוע. קראי לזה שיחה ולא ראיון , זה יקל עליך מאוד...

qt1

New member
יפעת בהצלחה מחר../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif../images/Emo13.gif

למעלה