רגעי חסד

river man

New member
רגעי חסד

שאלה לכולם, עד כמה אתם חושבים שה- velvet underground השפיעה על התפתחות הרוק המתקדם והפסיכדליה? לפי מה שהבנתי מכל מיני אתרים, זו להקה מאוד חשובה בתולדות הרוק לדורותיו...וכשאני שומע חלק מהשירים שלהם יש בהם מן העולם המתקדם, או לפחות רעיונות גסים שמאוחר יותר להקות אחרות יפתחו אותן. מלבד זאת, יש את ג'ון קייל, שתרם את צלילי הויולה הנהדרים לאלבומים הראשונים שלהם - ולמי שעוד לא שמע ולא מכיר שירים כמו venus in furs ו- heroin אז הנה המלצה חמה! אפשר לציין את שיתוף הפעולה המעניין של קייל עם בריאן אינו וקווין איירס במספר אלבומים ופרוייקטים משותפים, ובכלל את קשת הרעיונות שמאפיינים את האיש, שאני מאוד מעריך.

Gil Keltch

New member
הוולווט אכן להקה חשובה מאוד

אבל ההשפעה שלהם ניכרת יותר בהתפתחות הפאנק והגל החדש שבא בעקבותיו ופחות בפרוג בפסיכדליה, הם השפיעו יותר מבחינת סגנון ההגשה, התמלילים הבוטים והאווירה הבוטה מאשר מוזיקלית ג'ון קייל הוא אכן אמן ענק ומוערך ביותר אבל קריירת הסולו שלו נטתה יותר לכיוון הארט-רוק ופאנק מצד אחד לאקפרסרמנטיאלזם קיצוני מצד שני

pasteran

New member
לא!!!

קודם כל השירים שלהם פשוטים למדי- שום פיתוח מלודיה והרמוניה. מה שמייחד אותם זה אכן נגינת הויולה של קייל שהיא דומגא מצויינת לקשקשנות, חוסר מוזיקליות וצורמנות לשמה שיש הרואים בה אוונגרד ומיד מתגאים בשמיעתם המוזיקלית (מבקרי מוזיקה), ויש הרואים בה אוננות של אימפוטנט, גיבוב תווים חסר פשר וקשר (אני). לו ריד נוטה להצטרף לחרטבונה האנטי-הרמונית בנגינת "אני לא יודע שומדבר שקשור לאלתור ולכן אעשה הרבה דיסוננס ואראה (בתוספת משקפי שמש בחושך) מגניב" הגיטרה שלו. בגלל שעשתה מוזיקה פשוטה שלא הצליחה מסחרית, הלהקה הזו השפיעה בעיקר על הסגנונות שקדמו לפאנק (הסצנה בניו-יורק וכו') ועל אגף הרעש/הניסויים באלטרנטיבה של שנות השמונים (סוניק יות',ג'יזוס וכו') דווקא שירי הפופ שלהם די חביבים.

למעלה