רגעי חסד שלא אשכח

Storm131

New member
רגעי חסד שלא אשכח

רציתי לשתף אותכן בנות בזכרונות מהעבר.חשבתי לעצמי כמה היו חשובות כל מיני ג'סטות של חסד שנעשו כלפי.בתוך התמונה הכללית של נערה שבבית מתנהגים כאילו כלום לא קרה ובבית הספר אף גורם לא מתעניין בשלומי,היו נקודות אור בודדות.הצטרפתי לחוג ג'ז כמה שנים אחרי האסון והמורה היתה לבבית ורגישה כלפי.לא אשכח את החיזוקים ואת ההתיחסות.איך היא אמרה לי שלמרות הכל ,תלכי תמיד זקופה וגאה.אני מרגישה שחלק גדול מזקיפות הקומה שלי גם פיזית וגם נפשית התרחש בזכותה.בכלל העיסוק בכל מיני תחומים של אומנות כנראה די הכרחי לרבות מאיתנו.זהו בערך,הרי לא היה מי שיעזור לי לבנות את הבטחון העצמי שלי בבית,אז כאילו אספתי רסיסים מכל מיני מקומות. אשמח לתגובות.

עכשיו שאני קוראת את מה שכתבת,

נזכרתי במורה מחליפה לכלכלת בית שבאה אלינו לשיעור אחד בדיוק לפני יום האם. זה היה כשהייתי בכיתה ז'. כמובן שהשיעור נסב סביב יום האם, וכל אחת הייתה צריכה לאפות עוגה אישית בצורת לב לאמא. .... זה היה כל כך קשה. וכל כך עצוב. לא יודעת איך נשכתי את השפתיים כל השיעור, ואיך הצלחתי להעביר אותו, אבל בסוף השיעור כנראה שכבר ראו עלי משהו, כי היא ביקשה ממני להישאר אחרי השיעור, והתעקשה לדבר איתי. אני זוכרת שאמנם היא הייתה מאוד רכה ואמפטית, אבל הדבר שאני הכי רציתי לעשות זה לקחת את הרגליים ורק לברוח משם. אבל במחשבה לאחור, אני חושבת שזו פעם יחידה שמישהו בבי"ס התייחס אלי, וזו הייתה מורה מחליפה שבאה לשיעור אחד ויחיד!

S u n n y 1

New member
יום האם...יום האין

תמיד זה היה יום שצריך היה את כל הכוחות לעבור אותו..בתור תלמידה תמיד היינו מכינים משהו לאמא בבית הספר .ואני זוכרת את עצמי יושבת בחוסר מעש מחכה שהשיעור הארוך מאוד הזה יגמר. אני זוכרת שבכתה ו' כולם כתבו ברכה לאמא על קלף, ולקראת סוף היום המחנכת קראה לי והביאה לי קלף שהיא כתבה עבורי - שיר עם חרוזים לכבוד יום המשפחה. לפני חודש בערך סיפרה לי ביתה של אותה מחנכת שהייתה לי, שהיא חברה שלי, שהיא זוכרת שאמא שלה סיפרה לה איך ישבתי עצובה באותו יום ולא ידעתי מה לעשות עם עצמי ורק אח"כ היא נזכרה שאין לי אמא, ומאותו יום היא מקפידה לבדוק את המצב האימהי אצל התלמידים שלה..כדי להכין מראש את עצמה לעניין. אני זוכרת שבחטיבה שוב היינו צריכים להכין משהו וכל החברים שלי סביבי לא הכינו כלום, ושאלתי אותם למה אתם לא עושים כלום? ואף אחד לא ענה מפורשות, אבל אני יכולתי להבין שהם מתחשבים בי ורגישים אל המצב שלי. כמה שמחתי על תשומת הלב הזו. זה אחד מהג'סטות חביבות שנעשו בשבילי..!

Storm131

New member
יום האין

פשוט זוועה היה הסיפור של יום האם.הרגשתי חודש לפני פשוט עינויים.כמה שמחתי שזה הפך ליום המשפחה.מקסימה הייתה הג'סטה של חברייך לכיתה.

S u n n y 1

New member
גם אני שמחתי

שהיום הזה הפך ליום המשפחה
. איזה ה-ק-ל-ה...!

למעלה