רגעים של מודעות

aladin16

New member
רגעים של מודעות

שמתי לב שיש 2 מצבים בסיסיים - מצב של חוסר-מודעות ומצב של מודעות. רוב הזמן אני נמצא במצב של חוסר-מודעות (כמו רוב האנשים כנראה) ומדי פעם "מתעורר" למצב של מודעות שיכול להמשך מספר שניות, או במקרה הטוב מספר דקות. אבל גם כשאני כבר כן "מתעורר" הרבה פעמים אני מרגיש שאני לא באמת "מודע", כלומר יש רגעים שבהם אני "מתעורר יותר" ורגעים שבהם אני "מתעורר פחות". אבל יש פה משהו מוזר - כי אם כרגע אני "מודע" אז איך זה שאני לא מצליח להתעורר עוד יותר ? קצת כמו כשישנים ויודעים שישנים אבל לא מצליחים להתעורר. מן הסתם זה לא כזה פשוט אחרת כולנו כבר היינו "מוארים" אבל בכל זאת לא ברור לי איך גם ברגעים שבהם אני כן נהיה מודע, אני הרבה פעמים גם מודע לזה שאני לא באמת מודע.... לעומת הרגעים האלו יש רגעים אחרים - הרבה פעמים בזמן תירגול, אבל לפעמים גם סתם רגעים שמגיעים פתאום בלי שום סיבה, שבהם אני מרגיש "יותר מודע". בעצם רק בזכות הרגעים האלו אני יכול להגיד שברגעים האחרים אני "פחות מודע". מקווה שהשאלה ברורה....

Mist2

New member
4 מצבי תודעה

1. שינה (בלילה) 2. ערות (שינה ביום יום) 3. מצב תודעה גבוה (מודעות עצמית) 4. מצב תודעה גבוה ("אוניברסלי", מצטער על המילה לא מצעתי משהו טוב יותר) או כמו שאוספנסקי מתאר: "...יש ברשותינו בית-מידות רחב ידיים המלא רהיטים נפלאים, ובו ספרייה עשירה ועוד חדרים רבים נוספים, אבל אנחנו מתגוררים במרתף ובמטבח ואין בכוכינו לצאת משם. כאשר מספרים לנו אנשים מה מצוי בקומתו בעליונה של הבית, איננו מאמינים להם, או שנלעג להם, או שנקרא לכך אמונות תפלות או אגדות וסיפורי בדים..." כשאתה במצב תודעה גבוה, נסה להשאר שם, עוד ועוד! גם אם יש לך מחשבות שאומרות שאתה לא מודע ממש... ושאפשר יותר, ו..........

boya ka

New member
הייתי שם

אל תעלה גבוה מדי, להתעורר עוד יותר משמע שיש לך נקודת ייחוס למשהו גבוה, שמשם מן הסתם יורדים למטה. זכית, אתה מואר מעכשיו. תן דגש לרצון שלך לדעת, אל תחפש מודעות ותשובות.. זרום עם החיים. אל תתקע אפילו לרגע אם נדמה לך שאתה לא מספיק מודע או לא ברמת מודעות כמו נקודת ייחוס אחרת. ברגעים של מודעות גבוהה, תנהג כרגיל.. אל תרוץ קדימה, תן למידע להיספג בלי הצורך להראות לעצמך או לעולם שאתה מודע.

boya ka

New member
נפגעתי

חשתי מעורער לרגע, כמעט ונכנסתי לפעולה בעקבות הטיזזזזז חחח וכן את במקום הנכון.. באופן יחסי שכזה, לפעמים נדמה לנו שהנקודת מבט שלנו היא יותר מלומדתת, בזמן שהיא רק נקודה.

dharmax

New member
->

היי :) 1. ראשית, בחינה לוגית: אז אם ככה, אתה לא מדבר על "מצבים" אלא אתה מדבר על פרמטר (סקלאר, אם תרצה) של "רמת מודעות"...:) 2. אבל דווקא כן מדובר גם על מצבים... או יותר נכון, בנוסף לרמת המודעות עצמה, ישנו "סוג הכרה".... (בבודהיזם מונים 256 סוגים...) מרוכז, פזור, מורחב וכו'.... 3. יותר מזה, ישנן הג'הנות - רמות או מצבי ריכוז. שמונה כאלה. צריך רק את הארבע הראשונות בשביל להגיע להארה. בקיצור... שאלות יפות, חקירה טובה :) ברכות

למעלה