רגעים חיים גדולים !

רגעים חיים גדולים !

חשבתי לשאול אתכם מהם הרגעים הגדולים ביותר שאתם מכירים בהופעות חיות. אפשר לציין כמה ואפשר לציין אומנים שונים ואפשר להשוות. אני למשל בקטע של דיפ פרפל ורק הם בכל הנוגע להופעות חיות הם בעיני להקת ההופעות החיות הטובה ביותר שקמה מעולם. גם היום - לאחר שהייתי בשלוש הופעות עם סטיב מורס - הם בעיני הלהקה. הקטעים הגדולים ביותר שלהם הם באלבום מייד אין ג´פן בקטע של סוף השיר strange kind of woman ובשיר child in time הצרחות של גילאן מי ישורנו מי יפלל לנו מי יבוא לעזרנו - ראבאק ! איזה קול ! וואוו. קטע נוסף הוא באותו אלבום הכניסה של רוג´ר גלובר בבאס לשיר smok on the water. הופעה נוספת של פרפל וקטעים יפים יש בהופעה החיה made in europe יש שם קטע של תופים שמעמיד לך את השיער על הקצה של הלשון - זה ב you fool no one - קטע תיפף מדהים. גם הסולו של ההמונד בשיר burn באותו אלבום. קטע יפה בהופעה חיה מאומן אחר הוא הכניסה של הצינור של הגיטארה באלבום פיטר פרמטון קומס א-לייוו - קטע יפה מאוד בעיני. קטע מרשים הוא הקטע של שתי היריות בהופעה של זפלין סטר וויי טו הוון, קטע מיתולוגי. יש גם את ההופעה החיה של ברקלי ג´ימס הרווסט עם הפתיח לשיר פור מנ´ס מודי בלוז, קטע מרגש.

DisComposition

New member
Live After Death- Iron Maiden

האולם חשוך, רק פטפוטים שקטים אחרונים של הקהל נשמעים עדיין ברקע, ואז משום מקום מתחיל הנאום המפורסם של צ´רצ´יל (we will fight on the hills.......we will never surender). ועם המילים האחרונות -"לעולם לא ניכנע..." העולם המוחשך מתפוצץ באלפי זיקוקים ולצלילי aces high הקהל מרעיד את המקום בשאגה. קטע כל כך קלסי, כל כך חזק. ואני פספסתי את כל האקשן (אבל היי, הייתי בן 7 חודשים אז)

moshel

New member
מהם לפי דעתכם 5 הדיסקים בהופעה חיה

טוב אני לא יודע אם היה דיון כזה או לא כאן אז אם היה אני מתנצל שאני פותח אותו שנית מהם לפי דעתכם 5 אלבומי ההופעה הכי טובים שיצאו אך ורק בשנות ה70 זאת אומרת 1970 עד 1979 אין להכנס לשנות ה80 ואין לרדת לשנות ה60 יש חוק אחד אסור לציין את אלבום ההופעה של הלהקה שאתם הכי אוהבים זאת אומרת שאני לא מציין את URIAH HEEP אני רק יכול לציין שזאת הלהקה שאני הכי אוהב ולכן היא לא ניכללת טוב אז ברשימה שלי היא : 1 GRAND FUBK - LIVE 1971 2 UFO - STRANGERS IN THE NIGHT 1979 3 THE WHO - LIVE AT LEEDS -1970 שעל גבי עטיפת התקליט שלו ניכתב זהו התקליט בהופעה הכי טוב שנוצר :)) למי שיש את תקליט הוניל בבית 4 האלבום המשולש של YES - YES SONGS -1973 5 DEEP PURPLE - MADE IN JAPAN זו הרשימה שלי ולהפתעתכם LED ZEPPELIN לא מופעה בה שלכם מושל

godsdice

New member
ה-5 שלי

1. Peter Frampton - Frampton Comes Alive 2. Frank Zappa - Zappa in New York 3. Kiss - Alive 4. Go Live from Paris 5. The Allman Brothers Band - At Fillmore East

החמישיה הפותחת

1. made in japan - deep purple 2.made in europe - deep purple 3. live at the olimpya - deep purple 4. on stage - rainbow 5. ain´t no love in the heart of the city - whitesnake אמרתי כבר : הופעות חיות זה דיפ פרפל...

great one

New member
אלבומים בהופעה חיה...

למרות שאני לא חסיד של אלבומים בהופעה חיה שניים כבר הוזכרו THE WHO, DEEP PURPLE אני יכול להוסיף את : THE MOODY BLUES - CAUGHT LIVE -1977 URIAH HEEP - URIAH HEEP LIVE - 1973 ולמרות שהוא הוקלט בשנת 1969 אני חייב לציין אותו כאלבום בהופעה חיה הכי טובה שיצא JIMI HENDRIX - LIVE AT WOODSTOCK

moshel

New member
רגע LIVE AT LEEDS

ידעתי שהשאלה תבוא בשלב כל שהוא אז כמו שאמרה בתיה עוזיאל המורה שלי לאומנות בעירוני יא בת"א בשנת 1972 הכינותי מראש את התשובה original recording produced by the who at leeds university on february 14 1970 איזה מזל :)) מושל

לי דווקא יש זפלין

ברשימה שלי כאמור יש מקום ללד זפ, והנה הרשימה: The Song Remains the Same לד זפלין 1976, אחד מאלבומי ההופעה הכי טובים ששמעתי, כל חברי הלהקה הפגינו באלבום את מיטבם, כולם וירטואזים, עם נשמה, פשוט אלבום גדול. אריק קלפטון just one night, 1980 אומנם שנות השמונים (עלאק) אבל אין בין האלבום הזה ובין שנות השישים ולא כלום, ללילה אחד, מעמקי ההצלחה המסחרית ומעומקי הדיכאון שהאיש הזה נכנס אליהם מידי פעם, יצאה לה הופעה יחודית אחת, מדהימה בכבדות ובעצבות שלה, פשוט ענק, חבל שההרס העצמי של קלפטון לא נתן לקו המוסיקאלי להימשך, והוא נכנס מייד אחריו לעוד תקופה של גמילה והסתגרות סגול כהה made in japan באמת מסוג הדברים שכל המוסיף גורע. אריק איינשטיין ושלום חנוך בהופעה, אלבום ההופעה הגדול מכולם ברוק הישראלי, מסוג הדברים שאתה שומע ומבין איך גיטרה יכולה לגרום להרגיש כמו בבית. ואחד אחרון מ 1966 דווקא: gut live if want it של הסטונס, אולי כי התקליט הראשון שקניתי, ואולי סתם, כי זה אלבום הופעה ענק.

sceptic

New member
כולל בוטלגים?

בהנחה שלא, רשימתי היא משהו כזה- Neil Young & Crazy Horse - Live Rust Led Zeppelin - BBC Sessions (אמנם יצא רק לפני שנים מספר, אבל רוב ההקלטות הם מסוף שנות הששים (69) ומתחילת השבעים. ולטעמי דה סונג רימיינס דה סיים אלבום גרוע שמביא את לד זפלין במרעם, וחבל, כי הם ענקים בלייב) Deep Purple - Made in Japan (אי אפשר בלי) Deep Purple & the Royal Philharmonic Orchestra - Concerto for Group and Orchestra (ואם רק מנוע החיפוש בפורומים של נענע היה עובד הייתי שולח אתכם להודעה נפלאה שנכתבה על המופע הזה) James Brown - Sex Machine (אולי לא קלאסיקה כמו ההופעה המפורסמת באפולו מ63, אבל אלוהים כמה שבראון וחבריו אנגרטיים פה.)

שלום עכשיו

זה קרה ערב אחד, איפה שהוא ב 1978, אם אני לא טועה, וזה היה היום בו המוסיקה הישרקאלית השתנתה לעד. הארוע שאני מדבר עליו הוא לא משהו שעשה זמר, אלא דווקא משהו שעשה הקהל, משהו ששינה כנראה את הכל. בסוף שנות השביעים העלו שני ענקי המוסיקה הישראלית: אריק אינשטיין ושלום חנוך מופע משותף, המופע שכבר אז אגב היה מעט נוסטלגי, היה מעיין הצגת תחלית של כל מה שטוב ברוק הישראלי, השירים המופלאים של שלום ואריק משנות השישים, ועד אמצע שונות השביעים, בביצוע הנגנים הכי טובים שעולם המוסיקה הישראלי יכול לנפק. מהמופע הזה יצא גם אחד מאלבומי הרוק הכי טובים שעשו פה. המבנה של ההופעה היה כזה: בהתחלה שירים ששלום ואריק שרו ביחד, לאחר מיכן סט של אריק, סט של שלום, ולבסוף שניהם ביחד, הרגע שאני מדבר עליו, היה בדיוק אחרי הסט של אריק שהכיל כמה מיצרות המופת הכי גדולות של הרוק הישראלי ("סן פרנסיסקו על המים", "למה לי לקחת ללב", "אבשלום"....), ואז, וזה קרה כמעט בכל הופעה, מישהו מהקהל החליט שמגיע לו תמורה לכסף וצעק "שלום, שלום, שלום..." וכל הקהל הצתרף, אריק שמבשך שלושים שנה היה חביב הקהל, נסיך הזמר העברי, ומלך הרוק המקומי היה המום, גם שלטי הפרסומות להופעה שהחלו כ "אריק איינשטיין ושלום חנוך בהופעה חייה", היו לקראת סוף המסע: אריק איינשטיין ושלום חנוך בהופעה חייה". הרגע הזה בו הקהל העדיף את שלום על אריק, הוא הרגע בו התבגר הרוק, זנח את אביו איינשטיין) והחל ליצור דרך חדשה משל עצמו ביחד עם הבוס של הרוק הישראלי, שלום חנוך, זה גם הרגע בו נפרדו דרכיהם של שלום ואריק, הייתה זו גם, במקרה או שלא במקרה, ההופעה האחרונה של אריק. כמה עצוב...

קיר קמט

New member
לא ראיתי הרבה הופעות בימיי

אבל הרגע הגדול בחיי היה באחת משתי ההופעות האינטימיות של אינפקציה שהייתי בהן , כשצעקנו לניר (הסולן והקלידן) את "עין הנמר" במטרה שהוא ישיר, והוא העלה 20 מאיתנו , כולל אותי, לבמה, לשיר איתם את שיר הסיום. היה כיף לא רגיל :)

למעלה