רגל ימין רדומה

jojs8j3

New member
רגל ימין רדומה

אני לקוח בערך 3 שבועות אומגה 3 ולפני כמה ימים התחלתי לקחת קומפלקס B יום אחד כמתי ראיתי שרגל שלי רדומה.. אבל לא ממש חזק ..
אבל מרגישים סוג של הירדמות .. אמרתי ניראה אולי מחר הכול היסתדר וכשמתי הרגשתי שהרגל שלי חופשיהה!!
אכלתי משהו ולקחתי תקומפלקס וויטמין B ואחרי כמה זמן הרגשתי שוב רדימות אחרי חצי שעה מה אתם אומרים ?
יש מצב שזה קורה בגלל שהגוף שלי לא רגיל לוויטמנים האלו ? כי בחיים לא לקחתי לפני ...
מה אתם אומרים ???

denur1

New member
אם זה גורם למשהו לא טוב אז תפסיק לקחת

מדוע בגלל התחלתה לקחת את הקומפלקס B?
בכל מקרה גם אם אתה צריך לקחת תנסה של חברה אחרת אולי זה יסתדר.
אם אתה לוקח רק בגלל הפרסום של המשווקים עדיף שתיתיעץ עם גורם מקצועי
לגבי הצורך שלך בקומפלקס הנ"ל.

jojs8j3

New member
אני לוקח בגלל

אני לוקח בגלל שראיתי שכול התופעות לוואי של חוסר של הווטמינים האלו גורם לעיפות וכול הדברים שמסביב ושראיתי שבדיוק יש לי אותם ..
ותאמת עשיתי גם מחקר והרבה חקירה בנושא... ואמרתי אני ינסה... עם זה באמת יועיל בשבילי נמשיך לא יועיל לא נמשיך לקנות .. פשוט.
סמתי לב שאיפה שאני עובד שאחרי שעה מסוימת אני מתחיל להיות עייף .. מה שאין לאנשים אחרים !
עיפות בלתי נסבלת ! ואני אוכל אחד לחודש חודש בשר או בצים אולי רק דגים אני אוכל 2-3 בשבוע .
וואלה לבנתיים אפילו אחרי לקיחה של כמה ימים אני מרגיש טוב יותר מבחינת עבודה.. לא יודע עם מה שאני רושם עכשיו פסיכולגי או לא אבל אני השתמש עם קופסא אחת אם אני מרגיש שיפור טוב ושיפור בתפקוד אז נמשיך אם לא אז לא
ואין לי ספק שרוב הפרסומים של הוויטמין שיש בגוגל הם של החברות בעצם !

השאלה שלי הגדולה אם הרדיות שנוצרה ברגל זה דבר ידוע ? כי אני יודע שהמטרה של הוויטמין להפך אמורה לשפר תתיפקוד של המוח ולא להרדים תרגל !! אני מי מחר יעשה הפסקה ואחרי כמה ימים אני ימשיך שוב ואז אני היראה בבירור אם זה נגרם מי הקופלקס B אם כן היקנה חברה אחרת . אם גם בחברה אחרתזה היקרה לי אז אני אקנה רק B12 ו6 בנפרד עשיתי גם חשבון כספי

denur1

New member
לפני פניה לתוספים לדעתי עדיף לנסות משהו פשוט

כמו שימרי בירה למשל, יש באבקה שזה יותר דחוס ויש בפתיתים,
זה זול מהתוסף, כפית שתיים ליום יספיק, יש רק לדעת שאין בשמרים את B-12
אותו צריך להוסיף לחוד אם נחוץ.
יש גם פולן דבורים, אבל הוא יותר יקר.

העייפות היא לדעתי מאכילת יתר של פחממות, ובעיקר מוצרי חיטה, אני מאז שנמנע מחיטה על שלל גווניה ומוצריה (למעט מעט חטאים פעם עד שלוש בחודש) נהנה מעירנות שלא היתה לי בעבר, כבר מעל שנה.

נימול ברגל

הייתי מציע לך ללכת לרופא.
לא אמור להיות קשר בין צריכת ויטמין לתחושת נימול.

jojs8j3

New member
אני יעשה תנסוי ויגיד לכם

פשוט שאתמול בלילה כהלכתי לישון הרגשתי תרגליים שלי כבדות..
כשכמתי בבוקר הם הייו ממש משוחררות ....
ואז כשלקחתי את הוויטמין אחרי איזה חצי שעה שוב התחלתי להרגיש איזה השפעה של הירדותתץץ
ועכשיו שאני מסתכל על הרגל אני רואה שמתחיל להיות לי סוג של יושב שלא זוכר לי מתיי הייה לי דבר כזה
יש מצב שבגלל הוויטמין אז לא זורם לי דם לרגליים??
כי היום הרגשתי גם ברגל שמואל תהרדמות

ממליצה לפנות לרופא

אני לא מכירה את התופעה. אך הייתי ממליצה לפנות לרופא אורטופד על מנת לבדוק שלא קרה נזק לחוליות הגב, דוגמת בלט דיסק או פריצה.
לגבי התוספים, לא כל כך נראה לי שזה קשור, אך אם אתה מקשר את תופעות הלוואי ספציפית לתחילת הנטילה, יש להפסיק ליטול אותם.
נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית

jojs8j3

New member
נטע

תודה על התשובות של כולם .
ואני עושה היום הפסקה.
לא יודע אם יש לי בלט בדיסק או משהו כי אין לי שום סוג של כאבי גב. (אם צריך שיהיה כאבים )
דבר שני בחיים לא הייה לי הירדמות רק מי עכשיו
ואני חושב שזה לא בדיוק הירדמות .. זה סוג של כבדות והירדמות אני חושב שהכדורים גרמו שלא יהיה או שיהיה קצת זרימת דם לרגליים .
ובגלל זה ניהיה לי גם יובש ברגליים !! האם שמעת על מקרה כזה?

דיברתי עם החברה היא אמרה לי תעשה הפסקה כמה ימים ותחזור אם תרגיש שהבעיה נגרמה בגלל הכדורים נחליף לך אותם.

תודה רבה

תשובה

שלום,
זו לא תופעה מוכרת כתוצאה משימוש בתוספים אלו אך אם אתה חושד אתה יכול לנסות להפסיק ולראות מה קורה. אם ממשיך אולי יש מקום לפנות לבירור רפואי ואם מפסיק אולי מהתוסף אתה יכול לנסות לעשות הפסקה לשבוע ולנסות אח"כ שוב ולראות את יש תגובה.

jojs8j3

New member
עבודה

שהפסקתי אז הרדימות לאט לאט התחילה להעלם ושחזרתי שוב התחיל להירדם !
דיברתי עם הרופא היא אמרה לי שבדרך כלל הכדור אמור לעשות פעולה הפוכה..
והיא אמרה שהוויטמנים לא יוכלים לגרום לדבר כזה אבל היא אמרה שביחד עם הוויטמנים יש עוד כול מיני חומרים
והיא אמרה שיש מכירים נדירים ...

למעלה