רגישות

נעמייה

New member
רגישות

שלום, אני לא יודעת אם להתייחס לרגישות שלי כאל 'בעיה', אבל יש רגעים שהייתי רוצה שלא אהיה כזו רגישה, שאהיה חזקה. הרגעים האלה קורים כשאני פגועה או עצובה, למשל פרידה מהחבר. הרגישות הזו שלי... מתבטאת גם באושר הגדול שעוטף אותי. אם רואים אותי ברחוב, אפשר לחשוב שזכיתי בטוטו מרוב שאני נראית מאושרת... מרגישה מאושרת... רואים עלי את האושר... ולא לוקחת אותו - אף לא לרגע - כמובן מאליו... לא מתרגלת אליו ועושה אותו לשגרה, אלא חיה ונושמת אותו, מאושרת מכל רגע שלו. וגם אם השגרה נכנסת לחיים, מרגישה את האושר ומוקירה אותו. הרגישות הזו שלי... מתבטאת גם בעצב, ברגעים הקשים שעוברים עלי אמנם לעתים רחוקות, אבל הם קורים - כמו לכולנו. העצב מחלחל לתוכי, ולא רק הלב בוכה... ולא רק העיניים בוכות... אלא גם הגוף מגיב קשה בכל מיני צורות. ברגעים כואבים ממש, אני מרגישה את הכאב בכפות הידיים שלי - כאב כזה עדין זורם לו בתוך אצבעות הידיים... לאחרונה הזוגיות שלי ושל חבר שלי קצת התערערה. הוא ביקש לו כמה ימים להיות עם עצמו, להגיע לתובנות, לבדוק עם עצמו מה קרה פתאום... ואני? לי קשה. אין לי בעיה לא להיפגש איתו מספר ימים... זה לא הגעגוע שמכאיב לי.. אלא זה הפחד שמא התובנות שלו יביאו לנתק סופי. ואני מנסה להבין מה קרה.. הזוגיות שלנו היתה כ"כ טובה... הכל- פשוט נפלא- לשנינו. היינו חברים, מאהבים, דיברנו, צחקנו, נהננו ביחד.. ודווקא בגלל זה, קשה לי לחשוב שהנתק הזה יהיה סופי... קשה לי עם הרגישות הזו שלי

רגישות

אני מבין אותך כי גם אני כך.אצלי גם זה נראה לכולם. אין לי בעיה עם זה.לא מפריע לי ואני חי בשלום אם הרגישות שלי. כשעצוב או רע לי אני עושה דבר פשוט נכנס למיטה מוקדם והולך לישון. הפתרונות מגיעים לי בלילה ובבוקר אני אדם חדש יותר. תהיי מי שאת ותחיי עם עצמך בשלום. סה"כ רגישות היא דבר שפוגע אישית אבל לסביבה הוא דבר חיוני.

הרה48

New member
נכס, לטוב ולרע...

לרגישות הזו יש שני קצוות כמו לעוד הרבה תכונות... יש לזה את האיכות ואת הבעייתיות שלה... יש אנשים שכדי למנוע מעצמם כאב, צער והתמודדות ו"חלילה" לא לאבד שליטה, (אפשר לחשוב שכשסובלים מאבדים שליטה), נהפוך הוא זה רק מלמד להתגבר על הפחד מלאבד שליטה... הם במקום זאת מלמדים את עצמם להקהות את רגשותיהם ועוטפים את עצמם במגננות אינסופיות. מגננות מטבעם לשמור עלינו אך שימוש מופרז בהן מביא למצב פטלוגי. אז חמודה, השלימי עם הכאב מבלי להיות פאסיבית...נסי לברר באם יש ביכולתך לשנות, יתכן שזה כלל לא קשור אלייך אלא לבעיות שלו עם עצמו והוא זה שצריך להתמודד. אם הוא לא יהיה איתך או שהוא לא יכול או שהוא לא רוצה, זה היינו הך... בהצלחה ושלא תעזי לוותר על הרגישות הנפלאה שלך...

seeyou

New member
"הזוגיות שלנו היתה כ"כ טובה"../images/Emo140.gif

במקום לבכות-לחשוש שזה נגמר ,אפשר לחיך על הצד הטוב שהיה-דבר שהרבה בנות עוד לא התנסו! דלת נסגרת? אל דאגה-אחרת נפתחת האדם מסוגל לסבול הרבה צער בחיים וכמו אחרי דשם השמש זורחת מחדש כך גם האהבות בקשר לרגישות אפשר לשפר מה שקיבלת מהטבע על ידי עבודה עצמית-ישנם הרבה מאמרים הקשורים ל-SELF ESTEEM גם אני טיפוס רגיש - עזרו לי ספרים-מאמרים -חוגים הקשורים בבעיה זה לא קל-צריך התמדה בקשר לחבר קבלי את הפתגם: Dream different dreams while on the same bed. It is a reality that even the closest people, husband and wife, will dream different dreams. That means, people are never alike in their minds. The connotation is that you got to be wary of even the people you trust the most

רגישה וחזקה - אין סתירה בין השניים

נראה לי יותר שאת מכנה במילה "רגישות" איזושהי "פגיעות" - את מציינת בעצמך שהפחד מנתק סופי הוא שמקשה עלייך. את רגישה במובן שאת מודעת לרגשותייך ויודעת מה מפעיל אותך. את יכולה להיות גם חזקה, לתת לפחד להיות ולא להתפרק ולסבול כאבי גוף קשים בגללו. עליך להאמין בעצמך בראש ובראשונה, להאמין שאת לא תלויה בגבר ספציפי כדי לחיות ולהיות שווה משהו אלא את שווה בזכות עצמך. האם קרה לך בעבר שאת ניתקת קשר? זה תמיד קשה, לשני הצדדים, אבל אם היית במצב זה את יכולה להבין שגם אם את מאה אחוז, חברך אינו מרגיש מחובר או מתאים אליך עד הסוף וזכותו להרהר ואפילו להפסיק את הקשר. קבלי זאת בדיוק כשם שקיבלת את זכותך להפסיק קשר עם מי שאינו נראה לך מתאים עבורך - גם אם הוא בסדר גמור באופן כללי. בסופו של דבר תמצאי את זה שהחיבור הטוב איתו יהיה הדדי. בינתיים את רק בפחד - הוא יהרהר את הרהוריו ויחליט מה שיחליט. אל תיכנסי בינתיים ל"סרטים". נסי להיערך לקבלת כל החלטה שיחליט, גם אם תהיה קשה לך - למרות שאולי בסופו של דבר תופתעי והוא יחליט דווקא החלטה הפוכה. בהצלחה

נעמייה

New member
תודה...

"את יכולה להיות חזקה לתת לפחד להיות ולא להתפרק ולסבול כאבי גוף קשים" ... על זה בדיוק דיברתי, שאני לא יכולה לא לסבול מכאבי הגוף למשל. אולי אפשר, אבל לא אני. אני מרגישה את הכאב בעוצמות חזקות. אולי הובנתי לא נכון, אבל אני לגמרי לא מרגישה שאני תלויה בגבר ספציפי כדי לחיות ולהיות שווה... ממש לא כך המצב. אני יודעת טוב מאוד מי אני, וכיוון שהוא חשוב ויקר ללבי, כואב לי כ"כ. ההערכה העצמית שלי לא קשורה לאיך שאני מגיבה לכאב. החיבור עם בני זוגינו באמת צריכים להיות הדדיים.. ואני בטוחה שהזוגיות שלי ושלו - אם תימשך, תהיה הדדית.. תודה

s h o o s h a

New member
הרגישות הזו שלך...

היי שמחה בחלקך שיש בך אותה להרגיש להרגיש אושר ולהקרין אותו ולהאיר את החדר הכי חשוך רק בחיוך אחד של אושר להרגיש עצב ולא להחזיק אותו בבטן ולתת לדמעות להציף לדעת לחלוק את אושרך ועצבונך עם אחרים כמו לדעת לחלוק את אושרם ועצבונם של אחרים להרגיש את החשש שלך מפני פרידה ניתן להבין אך אין להם ולרגשות אשר מציפים אותך כל קשר. "ארועים" מסויימים רק מעצימים את רגשותייך ואל לך לראות ברגשות שלך קושי אלא לשמוח, כאמור, בחלקך, על שאת מסוגלת לחוש. כי מי שלא מרגיש הוא רובוט ומרגע שנפסיק להרגיש או שנהפוך רובוטים או שפשוט נהיה ... לא נהיה.

למעלה