רגישות תחושתית

ronitbh

New member
רגישות תחושתית

שלום, לבני בן הארבע וחצי יש רגישות תחושתית וכן מה שמוגדר אי תכלול חושי. הוא עבר אבחון וטיפול ע"י מרפאה בעיסוק לפני מס' חודשים ולאחרונה הפסקנו טיפול כי המרפאה לא חושבת שיש צורך בהמשך טיפול והציעה להעביר יותר טיפול לבית. כרגע הפעילות היומית היא קפיצות על טרמפולינה, נדנדה, משעכות ודחיפות של המפרקים וקצת עיסוי. פעם בשבוע רכיבה טיפולית ופעם בשבוע שיאצו. אני מקריאה באתרים השונים נתקלתי במושג דיאטה סנסורית אבל אני זקוקה להדרכה כיצד לעשות אותה. האם ניתן ללא הנחיות של איש מקצוע אלא רק מקריאה בספרים? היינו אצל נוירולוג ומייד כשהילד התפשט הוא ראה חולשה של חגורת הכתפיים והיפוטוניה. הוא ממליץ להמשיך ריפוי בעיסוק. מה עושים? פונים למרפאה אחרת? האם בכלל ישנן גישות שונות ואוליי אבחנות שונות לאותה בעייה? שאלה נוספת, היכן ניתן לרכוש ציוד כמו מברשת סנסורית ותראפלסט שלא דרך מרפאים בעיסוק? יצא ארוך עם הרבה שאלות.... אשמח לקבל את תגובתכם. רונית

שלום רונית

אתחיל מהסוף, בודאי שניתן לרכוש את החומרים שהזכרת שלא דרך מרפאים בעיסוק, לצערי אף אחד לא בודק אם אתה יודע מה לעשות עם החפץ שאתה קונה... אבל... אני מציעה לך בחום, לא לנסות ולטפל בילדך לבד. אנא, רדי כמה שרשורים למטה וקראי את חילופי הדברים שנוגעים לעירור יתר עקב דיאטה סנסורית. היתרון והחיסרון של טיפול סנסורי בהגנתיות בשיטת וילברגר, הוא שמדובר בטיפול קצר יחסית, וחד פעמי. לאחר שעשית אותו פעם אחת, הטיפולים הבאים לא יהיו בעלי אפקטיביות רבה. אז חבל לבזבז על נסיונות שוא. כשאתה לא יודע מה אתה לא יודע, יש סיכוי טוב לעשות טעויות ונזקים, למה ללמוד על הילד שלך? בודאי שישנן גישות ואבחנות שונות לאותה בעיה, אם כולנו היינו עובדים בול אותו הדבר, באותם כלים ובאותה דרך, זה לא היה מקצוע טיפולי אלא טכנאות! תודה לאל על השוני שבינינו! השוני הזה הוא הסיבה והמחולל של כל כך הרבה דברים יפים וחשובים, כמו למשל השיטה עליה את מדברת כעת! אנא פרטי איזה טיפול קיבל בנך, ובאיזה אופן הוא אובחן. במה מתבטאת כעת הרגישות התחושתית? מה את רוצה בשביל בנך? אשמח לנסות ולסייע אם תעני בברכה שרון

למעלה