רגישות תחושתית

רגישות תחושתית

שלום, רציתי להתייעץ.... הגיעה אלי ילדה בת 8 , בכיתה ב' לאבחון. לאחר בדיקת כתיבה בה הצטיינה הילדה ובדיקה קצרה של המוטוריקה הגסה (שהיתה אף היא תקינה) שאלתי את האם למטרת האבחון... מסתבר שהילדה הופנתה בעבר לטיפול עקב רגישות תחושתית טקטילית חזקה ורגישות לגירויים שמיעתיים וריחות. היא קיבלה טיפול קצר טווח אשר לא השפיעה על ההפרעה היום יומית של הרגישות התחושתית. הילדה רגישה מאוד לבגדים שונים (קיבלה פטור ממדי בי"ס), לא מסכימה ללבוש מעיל בחורף הקר הזה ובנוסף מחפשת גירוי פרופריו' כל היום. היא אפילו ניגשת אל האם עם "המברשת" שקיבלה בעבר בבקשת גרייה. האם כבר הודיעה לי שלמרות הכל היא לא יכולה להתחייב לטיפול אינטנסיבי שדורשת הדיאטה הסנסורית. השאלה היא האם ניתן להכין ביחד עם הילדה תוכנית סנסורית שהיא תספק לעצמה? כמו כן האם יש מקום לטפל בילדה בפגישות חד שבועיות לכ-4 שבועות (זכאות מהקופ"ח)? בתודה מראש נעמי

רגישות תחושתית

איזה טיפול קצר טווח קיבלה הילדה? לגבי דיאטה סנסורית, לדעתי יש לעשות כל מאמץ "למכור" את רעיון הדיאטה הסנסורית לאם ולאנשי הצוות החינוכי. ילדה בת שמונה אינה יכולה להיות אחראית על הדיאטה הסנסורית של עצמה! יתר על כן, היא זקוקה לתיווך והקשבה רבים, כדי שתוכל להפנים את כללי הויסות הסנסורי ולשפר את הויסות של עצמה בעתיד. אם את בוחרת בכיוון של דיאטה סנסורית, הייתי פורסת את ארבעת הטיפולים שמגיעים לה על יותר זמן, למשל כל שבועיים, כדי לעקוב אחר התקדמות ויעילות הדיאטה שיצרת.אפשר גם לשקול טיפול בוסט משקל,אך לא ציינת מהו כל הפרופיל הסנסורי וההתנהגותי של הילדה,כך שאין לי תמונה שלמה. ניתן לתמוך באם, ואף לבקש "סומכת" מהרווחה לתקופת הטיפול. ישנן דרכים רבות. אך את צריכה להיות בטוחה בדרך המקצועית עליה את ממליצה, וגם להיות שם כדי לבנות את התכנית וללוות אותה... שוב, אשמח לשמוע איזה טיפול היא קיבלה, בלי פרט זה קשה לייעץ. בברכה שרון

למעלה