רגישות סנסורית

sarity33

New member
רגישות סנסורית

שלום לכולכם,

בתי סובלת מרגישות סנסורית. אני יודעת שחלק מהילדים עם הפרעת קשב סובלים גם מרגישות סנסורית

אשמח לקבל עזרה בנושא תחתונים וגרביים.

הייתי בכל החנויות האפשרויות ולא מצאתי משהו שמתאים. אני ממש מיואשת אני רואה שילדה ממש סובלת ואין לי שום מענה בשבילה.

לכל מי שיש ניסיון בנושא ויכול להציע לי היכן לחפש - אודה מאוד.

אם משהו יודע היכן מוכרים הלבשה תחתונה של מקס אנד ספנסר גם אשמח לקצה חוט.

נאמר לנו שבכיתן ובגולף והם ממש לא יודעים במה מדובר.

אבל מבחינתי כל חברה אחרת מנסיונכם - אשמח לנסות.

מודה מראש על התייחסותכם.

כמה תשובות

1. לגבי גרביים- יש המון גרביים ללא תפר כמעט בכל החנויות. למשל ב"גלי" {חנות נעליים}. אני קונה לעצמי גרביים ללא תפר וללא אימרה- יש גם כאלו- למעלה הן רחבים ולא אכפת לי שהם נופלים קצת.
2. לגבי תחתונים- לא מצאתי משהו מיוחד- אבל שווה לחפש גיזרה מתאימה שלא תציק. אם התווית מציקה- לא לגזור אותה {היא עשויה מחומר שאם גוזרים אותו הקצה הופך להיות כמעט חד, והרבה יותר מציק}- מה שעושים- לובשים את התחתונים הפוכים.
3. תוויות של חולצות- לא לגזור עדיף לתפור חתיכת בד טריקו על התווית- מכל הצדדים כדי שהבד לא יהפוך להיות תווית חדשה..

4. הכי חשוב- טיפול. הבת שלי היתה מעדיפה ללכת ערומה לגמרי לגן. וכל בוקר היתה לי מלחמה חדשה עם הבגדים הלא נוחים, עם השיער המעצבן, עם הגרבים הנעליים ו...הכל בעצם.
ואז הלכנו לטיפול אצל מרפאה בעיסוק- עשינו הברשות ועיסויים יום יום, ובמקביל חשפתי אותה יותר ויותר לבגדים המעצבנים- תוך שהיא משתפת פעולה ולאט לאט מתגברת על חוסר הנוחות.
היום היא כמעט בת 12, לובשת בגדים בלי בעיות, גרבים ותחתונים בקלות. אבל יש בגדים שלא אקנה לה בכלל- סינטטי , צמר, חולצות גולף, גרביונים. ו..זהו בעצם. הטיפול עזר מאוד

לגבי גרביים

ניתן להשיג בחלק מבתי המרקחת גרבים שמיועדות לאנשים עם סכרת והן מאווררות במיוחד ולא לוחצות ומאוד נעימות.
יתכן שגם צריך לחפש אבקת כביסה ומרכך מיוחדים.
אני סבלתי שנים מפצעים ברגל התחתונה עד שהחלפתי גרבים וחומרי כביסה.... אישיתי אני מכבס רק בTIDE, זה מה שמתאים לי....
אם לא תשיגו בארץ ניתן להשיג באינטרנט דרך אמזון... המשלוח יקר...
לגבי תחתונים לא יודע, אולי לחפש תחתונים 100 אחוז כותנה או ממשי?

sarity33

New member
תודה רבה על התשובות הילדה נמצאת

כעת בטיפול של מרפאה בעיסוק. אני לא יודעת אם הוא יכלול הברשות. בינתיים טיפול עם נדנדה וטיפול התנהגותי.

לטענת המטפלת, מעבר לטיפול יש למצוא את הבגדים היותר נוחים. אבל יש איזושהי חוסר עקביות דברים שהיו טובים לפני שבוע אינם טובים בהמשך.

המון תודה על התגובות אנסה לבדוק את הדברים שהצעתם.

אם עוד משהו מכיר או מתמודד עם התופעה אשמח לקבל טיפים.

שיהיה יום טוב, ,

לא לכל ילד מתאימות הברשות

פרוטוקול וילברג הוא קשה מאוד לביצוע יש צורך בהתמדה ונכונות ההורים והצוות להתחייבות לא פשוטה כל שעה וחצי שעתיים .
ישנם עוד טיפולים ופתרונות
אני לא מאמינה שיש רק רגישות לתחתונים וגרביים
לילדי הSPD יש פרופיל סנסורי יחודי לכל ילד וילד וקשה להשוות
אני כן גוזרת טיקטים בבגדים לכל הילדים שלי לעומת מרב .

ממליצה לך לקרוא את הספר הילד הלא מתואם .
ולקרוא בבלוג כאן בתפוז לגעת בחושים .

יש המון חומר כיום

שווה להתייעץ עם המרב"ע אם היא מכירה את התחום כי לא כולם מכירים .

למעלה