רגישות לפרוקטוז?

רגישות לפרוקטוז?

שלום, ביתי מיכל בת שנה וחודשיים. בגיל 6 חודשים, ערנו ממטרנה חלבית לצמחית בעקבות בעית פליטות מורבות (וגילינו שאת הצמחי היא לא פולטת בכלל). היא אוכלת מזון מוצק (ובקבוק צמחי לפני השינה וכשהיא קמה בבוקר). בגיל 6 חודשים (עוד לפני המעבר לצמחי) היו לה התקפי כאבי בטן נוראיים - בעיקר בלילות. הבטן נפוחה, קשה ונשמעים קולות פעילות מהמעיים. אחרי שהבנו בודאות שמדובר בגזים - כשאני מזהה שמדובר בתופעה הזו אני נותנת לה מיד סימיקול במינון של כ 2 CC. התופעה לא עברה מעולם. ובחודשים האחרונים החמירה. יכולות להיות לפעמים 2-3 התקפות כאב כאלו בשבוע. אחרי חשיבה ובדיקה של מה היא אוכלת שעלול לגרום לזה עלה כי כשהיא אוכלת בערב קורנפלקס/חומוס/קטניות אחרות/כרוב/כרוב ניצנים/הרבה עגבניות/ שותה עם הקורנפלקס קצת חלב פרה/ ועוד... זה קורה. בשבוע שעבר היינו אצל גסטרו ילדים ידוע. הוא העלה שסביר שהיא רגישה לפרוקטוז. המליץ על פרוביוטיקה (אגב איזו מומלצת לגיל הזה?) והסביר שה High Proctoz Corn Sirop נמצא בעיקר בתירס, קורנפלקס לסוגיו, ובעיקר בחטיפים בעטיפםות הצלופן למיניהם. מיכל לא נוגעת בחטיפים ותירס וקורנפלקס היא אוכלת אולי פעם בחודש. שורה תחתונה: האם יכול להיות שזו אכן רגישות לפרוקטוז? האם יש בדיקה יותר עמוקה שניתן לבצע על מנת לאשרר/לשלול זאת? מאיזה מזונות אני צריכה להימנע על מנת לחסוך לה כאבים מיותרים? סליחה על האורך
ותודה גלי

רגישות לפרוקטוז

עקר הבעיה כפי שהבנתי ממכתבך הינה ריבוי גזים תפיחות בטן וכאב בטן. לא ציינת האם התינוקת סובלת ממאורעות חוזרים של שילשולים.ראשית לפי תאורך לגבי שיפור בהקאות עם החלפה לכלכלה צמחית יתכן וקיים גם מרכיב של רגישות לחלב או ללקטוז.כמו כן מרכיבי ארוחת הערב שתארת חלקם גורמים לריבוי גזים ( כמו קטניןת כרוב וכו ). לכן לפני הגדרתה כרגישה לפרוקטוז הייתי משנה את תכולת ארוחת הערב -חלב על בסיס חלב סויה , מעדני סויה , למעט בקטניות וכרוב לא להרבות בעגבניות. ישנן בדיקות לאבחנת רגישות לפרוקטוז שהינן על בסיס מבחני נשיפה המצריכים שתוף פעולה מצד הילד ולא מתאימים לגיל זה.באשר לתכשירי הפרוביוטיקה ישנם תכשירים של סולגר באבקה ABC DOPHILLUS או תכשיר של אלטמן לילדים.

רגישות - המשך...

תודה על תגובתך
כמה תשובות וכמה דברים ששיננו במהלך השבועיים האחרונים והתוצאות: 1. היא אכן רגישה ללקטוז (לא על סמך בדיקות רפואיות אלא ניסוי ותהייה כמו שאומרים (החלפנו לצמחי והפסיקו הפליטות המרובות - לא הקאות.) בשבועיים האחרונים הורדנו מהתפריט את כל הקטניות, כולל חומוס ועדשים וכ'. גם לא בצהריים בגן - ביקשתי שלא יתנו לה. ארוחת הערב ככלל כוללת קצת גבינה, מעט עגבניות (כל היותר 3 שרי או 1/4 רגילה) חביתה או ביצה קשה, 4-7 זיתים, מלפפון, גמבה, וזהו בערך. אבל... שמתי לב לצערי, שבימים שארוחת הערב כללה מרכיב פחממי (לחם/פסטה/פתיתים/ספגטי וכ') הלילה היה לבן עם כאבי בטן ובלי שינה
בימים שהיא אוכלת בגן בצהריים פחממות שנת הצהריים שלה לא רציפה, היא מתעוררת המון ובוכה. לא כמו בלילה אבל עדין לא רציף. יש לי חשש גדול שמיכל רגישה לגלוטן
אני יודעת שזו מסקנה קצת רחוקת לכת אבל אני בוחנת את זה כבר די הרבה ימים ואני מרגישה מהבטן (כמו שאמא מרגישה) שיש משהו לא בסדר וזה לא סתם גזים. אשמח לדעת מהם הסימטומים המיוחסים למחלת הצליאק. יש לציין שהיא לא משחררת את הגזים העצורים בבטנה בלילות. לעומת זאת כשמדובר בגזים, לדוגמא לפני יציאה - היא משחררת די בקלות

למעלה