רגישות למגע ?

settie

New member
רגישות למגע ?

פנתה אלי אמא לילדה בת 7 שנים שלדבריה יש כנראה לילדה רגישות תחושתית מסוימת.בבירור איתה מסתבר שאין רגישות טקטילית או וסטיבולרית , אין המנעות מטקסטורות שונות או הימנעיות בכלל , הבעיה כשהילדה מקבלת מכה קלה ביותר או נופלת ,אזי התגובה לא מאוזנת וכן גם הבכי , האם מישהי נתקלה במצב כזה בעבר , אם כן אשמח לשמוע.

settie

New member
כיצד ניתן לבדוק אם זו רגישות

לכאב או רגישות תחושתית מסוימת , לדברי האם הרגישות באה לידי ביטוי במצבים שהילדה נופלת או מקבלת מכה מסוימת ? האם את מכירה איבחון שמאפשר אבחנה מבדלת? ואם אכן מדובר ברגישות לכאב מה אני כמרפאה בעיסוק אמורה לעשות, כיצד מטפלים ? עטרה אשמח לשמוע ממך יותר פרטים בתודה מראש אסתי

עטרה ב ט

New member
אני לא יודעת

לפי התיאור של האם זה באמת לא רגישות תחושתית אלא משהו שקשור או בכאב, או אולי אפילו פחד התנתקות מהקרקע, בכל אופן לא משהו שבהכרח קשור בתחושה שטחית. אני מכירה ענין של רגישות למכות יבשות, כלומר הופעת כחולים על העור וחוויה של כאב רב ממכות קלות, אבל אני מכירה את הענין הזה מהרפואה האלטרנטיבית ואין לי מושג מה עושים עם זה בריפוי בעיסוק. אם בכלל.

מירב bz

New member
../images/Emo23.gifהאם בדקתן את הענין הריגשי?

אני מכירה ילדה מקסימה וללא כל רגישות תחושתית, שבכל פעם שהיא נופלת או מקבלת מכה, וגם כשברור שאין פה כאב, היא בוכה. אצלה ברור שהענין ריגשי. האם לילדה בת ה-7 יש אח/ות חדשים במשפחה? האם יש ענין ריגשי אחר הורש התייחסות יותר לעומק

לדעתי זה לא חייב לנבוע רק ממשבר

זאת אומרת אם זה לא בעיה של רגישות יתר למגע ואם אין משבר כפי שהציע מירב לא צריך לבטל על הסף את האפשרות שיש אנשים שפשוט נבהלים כאשר הם מקבלים מכה או מרגישים לא טוב ומגיבים עם המון פאטוס (זה לא ביקורת). אז אם התגובה לכאב כזה ובטוח שאין משהו אחר לדעתי צריך שהסביבה תלמד לא להסחף לדרמה אלא להרגיע. ולקייל את התגובה פשוט לדעת מתי הפגיעה רצינית=ברמה של בית חולים וכו´. טל

א רויטל

New member
מקרה דומה

ביתי שכיום בת 6 ועולה לכתה א אובחנה בצעירותה (עקב הליכה מאוחרת ) כהיפוטונית ןבעלת רגישות יתר. כל נגיעה שנגעו בה ילדים בגן שהיתה לא כ"כ עדינה אך עדיין לא נחשבת מכה לפי ה"נורמה" גרמה לבכי ותלונה על הכאה . תגובתי היתה הבנה לרגישות עם זאת לנסות להסביר שבמקרה הספציפי הדבר לא נעשה בכוונה ושהילד שפגע לא התכוון להרע. כיום הילדה קצת מנצלת את העניין להתפנקות.ז"א גם כשיש מימד פיזי אמיתי יש קטע רגשי משמעותי וצריך לנווט בין שניהם

ועוד על ההיבט הרגשי...

כדאי לבדוק איך האם או האב מגיבים כאשר ילדתם מקבלת מכה. לפעמים תגובות הילדים הם בבואה לתגובות ההורים.

למעלה