רגישות ללקטוז

רגישות ללקטוז

כיצד ניתן לאבחן רגישות ללקטוז? האם זה יכול להופיע פתאום באמצע החיים? תודה

רגישות ללקטוז

אכן יכולה להופיע באמצע החיים ניתן לאבחן בעזרת תבחין נשימה אם המנעוןת ממוצרי חלב משפרת את התלונות זה הרבה יותר משכנע כי התבחין לוקה ברגישות יתר

תודה רבה, עוד שאלה../images/Emo141.gif

אני אכן נמנעת כבר שבועיים ממוצרי חלב ואכן מורגשת הטבה. האם ישנו טיפול כלשהו שניתן לקחת כדי לווסת את הסבילות או שמעתה ואילך עדיף להמנע מחלב בקר לגמרי? וגם - האם מדובר על חלב טהור או גם למשל חמאה בעוגה? הרבה הרבה תודה על זמנך.

מצטרפת לשאלות

לאחר קרוב לשנה של בעיות עיכול שונות ובדיקות שונות שלא העלו שום תוצאות לא תקינות ובעצת רופאת המשפחה אני חושבת לעשות בדיקה לרגישות ללקטוז. כמה שאלות, בקשר לכך שהרגישות הנ"ל יכולה להופיע באמצע החיים, כיצד זה קורה? עד לפני שנה הייתי בריאה לחלוטין ויכולתי לאכול כל דבר ללא שום תופעות לוואי לאחר מכן. כיום לאכול, נהיה עבורי סוג של עינוי עקב מה שקורה לאחר מכן. היכן ניתן לקיים את הבדיקה הנ"ל? האם היא קיימת גם בקופ"ח או רק בביה"ח? קראתי איפשהו שלסובלים מרגישות ללקטוז פיתחו כבר מזמן אנזים שניתן לצרוך בכדור שאפשר לקחת כל יום ולחיות חיים נורמליים. האם זה נכון? אם כן, ובמידה ואני אכן אאובחן כרגישה ללקטוז האם אצטרך לצרוך כדורים אלו במשך כל החיים? או שאולי לאחר תקופה מסויימת קיימת אפשרות של "חזרה לשיגרה" וניתן לצרוך מחדש מוצרי חלב ללא בעיה? והאם באמת מדובר על חלב טהור או על כל מוצר שמכיל חלב כמו הדוגמא שניתנה מעליי, חמאה בעוגה? עוד שאלה, האם כדאי כבר עכשיו (עוד לפני קביעת התור לבדיקה) להימנע ממוצרי חלב לחלוטין? האם לא מזיק? שכן הגוף צריך סידן שמגיע בעיקר ממוצרי חלב. אם כן, מה כן מותר לאכול והאם יש מאכלים מומלצים? סליחה על כמות השאלות, פשוט מאוד חשוב לי לדעת. תודה רבה.

למעלה