רגישות לחלב

42יעל

New member
רגישות לחלב

בני בן 6 שבועות שוקל 5.100 ק"ג (נולד 3.700). בתחילה קיבל סימילאק וסבל מצואה ירוקה נוזלית, כאבי בטן איומים שלא נתנו לו מנוחה והעירו אותו משנתו הרצוצה, עויתות בטן, עליה חריגה במשקל (לפי טיפת חלב). עברתי למטרנה -> תוך יום הצואה קיבלה גוון צהוב ומירקם נורמלי פחות עוויתות הילד הרבה יותר רגוע אולם יש לו פריחה על הפנים והבטן (נקודות אדומות קטנות בלחיים בעיקר) הרופאה אמרה לי להשתמש באמול אבל זה לא עוזר ולי נראה שיש פה בעיה חמורה של רגישות לחלב או איזהי בעיה במערכת העיכול. איך אפשר לבדוק ? לדעת? למי לפנות? מדאיג אותי שהילד רגוע מדי (ישן המון) חשוב לציין כאבי הבטן מופיעים מיד בסיום האכלה.יש פליטות לסירוגין במשך כל היום אבל קטנות מקבל 120CC כל 3.5-4.5 שעות. תודה מראש, אמא מודאגת

רגישות לחלב

התופעות שאת מתארת אינן מעידות על רגישות לחלב כפי שחשדת. אי שקט ןעויתות יתכן קשורות לקוליק(או כאב של גיל הינקות ).עליך לקבל הנחיות לכמות האכלה מרופא ילדים או אחיות טיפת חלב.הפליטות הינן אופיניות לגיל זה ואינן מעידות על בעיה .נראה לי בגדול שיש לך תינוק בריא ואת בחרדה מיותרת.

42יעל

New member
שכחתי לציין עוד תופעה

דר. שלמה ראשית תודה על התגובה המהירה. שכחתי לציין עוד תופעה לגבי בצואה היא היתה ירוקה ומימית (שלשול) ומאוד מאוד "ריחנית". הפריחה התפשטה לאזור הגוף מהפנים. האם העובדות הנוספות משנות את אבחנתך? או שאני צריכה לפנות לייעוץ של רופא עור בלבד? רופאת ילדים טוענת שהפריחה בפנים שונה מהפריחה בגוף (בגוף משהו ויראלי ובפנים דמוי סבוריאה שיש לתינוקות) הפריחה לא רק שהתפשטה בכל הגוף אלא גם נהייתה מרוכזת יותר (יותר פצעונים כל פני העור).

שכחתי

נראה לי שאין קשר בין סוגי הפריחות לתגובה לרגישות לחלב. צריך לשלוח תרביות צואה כולל לROTA VIRUS.

למעלה