רגישות לאלכוהול

בארבאבא

New member
רגישות לאלכוהול

האם יכול להיות מצב שרגישים למשקה אלכוהול מסויים?

אתמול שתיתי קוקטייל המכיל וודקה,וכעבור מספרים רגעים התחלתי להרגיש רע.
לא שתיתי דבר אחר,ולא הייתי שיכורה,פשוט הרגשתי רע..
דופק הלב התגבר,הרגשתי מחנק ואף הקאתי[ורק אז הרגשתי טוב].
זה לא קורה לי עם אף משקה אלכוהול אחר,ואין לי רגישות לגלוטן או תפוח אדמה.
המצבים האלו קורים לי רק לאחר שאני שותה וודקה[אני נמנעת מלשתות וודקה,במיוחד נקיה.זה מנסיון עבר..].
אני משתכרת מהר,נתקפת בחילה וסחרחורות.

האם יכול להיות שאני רגישה למשקה הזה ספציפית?

0 אור 0

New member
לפעמים גם עובדה זה פאקט

אם כל פעם שאת עושה את השטות ושותה וודקה את מרגישה רע,
אז המסר של הגוף ברור לגמרי, וכדאי להקשיב לו,
ומה בעצם אכפת לך אם זו רגישות שלך בלבד או שיש עוד מליון אנשים שסובלים ממנה?

בארבאבא

New member
כי מעניין אותי לדעת אם דבר כזה קיים בכלל?

בוודקה שנים לא נגעתי,בגלל שהבנתי שזה לא עושה לי טוב.
במקרה,כנראה שהמשקה ששתיתי הכיל וודקה.
וזה גרם לי לתהות,האם באמת יכול להיות מצב של רגישות למשקה מסויים ולא לאלכוהול בכלל.
אני רוצה לדעת אם באמת יש צורך להזהר מזה,כמו אלרגיות אחרות שיש לאנשים,
והאם זה עניין ששווה בדיקה.

Aקראי

New member
סליחה אם השאלה תישמע בנאלית

אבל - האם שתית על קיבה ריקה?

ובגדול - בהחלט ייתכן שתהיה רגישות למשקה מסויים כשאין רגישות לאחרים, בגלל רכיבים שונים שיש במשקה, בגלל ריכוז אלכוהול כזה או אחר, ובמקרה הזה כנראה גם משום שמדובר בקוקטייל, שמרכז בתוכו רכיבים רבים.

בארבאבא

New member
אכלתי לפני

אני לעולם לא שותה על בטן ריקה.
זה פשוט משהו שאני מנסה להבין..שנים לא שתיתי וודקה,כי זה עשה לי רע.
בקוקטייל ששתיתי כנראה ששמו וודקה[מוחיטו,לא פעם ראשונה שאני שותה את זה.ומעולם לא הגבתי ככה].
שתיתי משקאות עם אחוזים דומים ואפילו גבוהים.אני פשוט תוהה אם זה באמת אפשרי לפתח אלרגיה למשקה מסויים,
ואם זה יכול אפילו להיות מסוכן..

Aקראי

New member
על-פניו זה בהחלט אפשרי

כמו שיש לאנשים שונים רגישות למזון כזה או אחר. אפשר לבדוק את זה בבדיקות רפואיות, שבודקות את הרגישות שלך לרכיבים מזון מסויימים.
במקרה של משקאות אלכוהוליים - קורה שהמשקה עצמו מתקלקל, ואז הגוף מגיב ככה.

קשה להאמין שמקרה אחד כמו זה שהיה לך יכול להיות ממש מסוכן. אם הרגשת טוב אחרי שהקאת, כנראה שהיית צריכה להתנקות מהרכיבים של הוודקה (והגוף "הכריח" אותך להקיא ולהתנקות), וההקאה ניקתה את הגוף ממה שגרם להפרעות שסבלת מהן. אגב - במקרים הקודמים, בעבר, כשהוודקה עשתה לך רע, גם אז הרגשת טוב אחרי הקאה?

freearth10

New member
בטח.

כן. וגםיכול להיות שאת רגישה לאחד ממרכיבי הקוקטייל. ולרוב רגישות אחת גוררת אחריה עם הזמן סידרה של רגישויות שיש בהן משהו משותף.
הרגישות היא לרוב על רקע רגשי. סתם דוגמא: פעם כששתית את המשקה ראית שני שיכורים שממש הגעילו אותך בהתנהגותם. הגועל נפש הזה יעלה כל פעם כאשר את טועמת שוב את אותו המשקה, כי הגוף אף פעם לא שוכח את חוויות העבר. לכן רצוי מאוד לשחרר את הסיבה שהביאה את הרגישות הזאת.
לעתים רחוקות יותר הרגישות היא על רקע פיזי כמו לדוגמא אדם שיש לו עודף חום ושותה משקה שעוד מגביר את החום ואז הגוף גורם לנו לרגישות כך שלא נרצה שוב לטעום מאותו המאכל/משקה.

מאיה

בארבאבא

New member
זה קוקטייל שכבר שתיתי בעבר

ומעולם לא קרה לי דבר כזה.רק בפעם הזאת..
בכל מקרה,יכול להיות באמת שיש לי איזו "טראומה ריגשית" מוודקה.
עוד בתקופה שבה "למדנו" לשתות,בגיל 18..וזה לא נגמר טוב.

Aקראי

New member
אישית זו פעם ראשונה שאני שומע על זה

על רגישות פיזית שבאה על רקע של טראומה רגשית - אם כי נשמע שיש בזה משהו. מעניין לרדת לעומק של זה.

למעלה