רגישות יתר לרעש

אבי שחר

New member
רגישות יתר לרעש

אני סובל מאוד מרעשים (רגעיים או מתמשכים), שאנשים אחרים בקושי שמים לב אליהם, ואינם מוטרדים בגינם. לבעיה, כנראה, בסיס אורגני. סף הגרייה הנמוך שלי מקורו, כנראה, בכך שאמא שלי נחשפה בזמן ההריון לרמות יוצאות דופן ומתמשכות של עקה ורעש (הפגזות מעמדה סמוכה לביתנו במהלך מלחמת ששת הימים). רגישות היתר לגירויים (בייחוד רעש, אבל לא רק) קיימת מאז שנולדתי, ורק החריפה עם השנים. היא אינה מלווה קשיי ריכוז. (אם כי אני סובל מליקויי למידה אחרים.) כילד, כאשר הושמתי בסביבות רוויות גירויים, הייתי מוצף מהר מאוד ומתקשה להתמודד. הדבר תרם לכך שכבר בגיל הגן פיתחתי חרדה חברתית. (גן ילדים הוא סביבה רוויה מאוד בגירויים שיש להגיב עליהם נכון.) היום רגישות היתר לרעש גורמת לי סבל רב, וקשורה (במעגל קסמים) בנטייה לחרדה ולדיכאון. בחרתי לפנות לחברי הפורום הזה, משום שידוע לי שיש קשר בין קשיים במיון גירויים לבין ליקויי למידה מסוימים. אני מחפש נואשות מידע הקשור, ולו בעקיפין, בבעיותיי. כמו כן, אני מחפש שותפים לצרה. אם יש כאלה - אנא הגיבו. ה-e-mail שלי [email protected]

Iddo

New member
יכול מאוד להיות שאינך סובל מליקויי

יכול מאוד להיות שאינך סובל מליקויי למידה וריכוז. יכול להיות שהסיבה לסיבלותך היא החשיפה לרעש שחווית בהריון. יכיל להיות שזו הסיבה לחרדה שלך מגן הילדים. אבל, רצוי לבסס את החשדות האלה באבחון. בכל מקרה, השאלה החשובה היא מה עושים ואולי למרות שאין לך ליקויי למידה כן יועילו לך פתרונות המשמשים אנשים הסובלים מליקויי למידה. בהצלחה.

שלום לך וברוך הבא!../images/Emo140.gif

נחמד שפנית אל פורומינו החביב, מקווה שתשוב אלינו עוד. לגבי שאלתך, מעבר לתשובה נכונה שענה עידו בקשר לאבחון תוכל למצוא חומר על נושא הפרעות הקשב ולקויות הלמידה בקישורי הפורום (שורה אפורה בראש הדף תמצאשם את הקישור למאגר). יש לי רק שאלה, מאיפה לקחת את המידה שחשפת בפנינו בהודעתך? האם כבר נערך לך אבחון? האם מה שכתבת מבוסס על חוות דעת רפואית? אשמח לשמוע. אפרת

אבי שחר

New member
תודות ותשובות

אפרת ועידו, תודה על תגובותיכם! לגבי הנושאים שהעליתם: אבחון - עשיתי אבחון מקצוע בקשר לליקויי הלמידה שלי (אני סובל מליקויים בתחומי תפיסת המרחב, מוטוריקה עדינה, קואורדינציה יד-עין ועוד אי-אלה), אבל אלה ליקויים שלא משפיעים יותר מדי על חיי כמבוגר. בתחום של רגישות היתר לרעש - פשוט לא ידוע לי איזה גורם, אם בכלל, עוסק בתחום הזה, באבחון ובטיפול. אולי יש לכם מושג? מה שאני בכל זאת יודע ומנחש בנושא, נובע: א. מחקירה יסודית שחקרתי את אמא שלי לגבי ההיסטוריה המשפחתית (של רגישות לרעש, ליקויי למידה והפרעות חרדה) ולגבי ההריון שלה אתי, בניסיון למצוא שם הסברים לבעיה. ב. מקריאת מאמרים שמצאתי על הנושא, מהם הסתבר שלפחות במחקר אפידמיולוגי אחד בבני-אדם (שנערך דווקא בישראל בשכבת הגיל שלי!) ומספר מחקרים בתנאי מעבדה בחולדות (אגב, מחקרים שהנם לדעתי בלתי-מוסריים, ואני מתנגד לקיומם) נמצא כי כאשר אמהות נחשפו לתנאי עקה בזמן ההריון (במחקר האפידמיולוגי היתה זו מלחמת ששת הימים, בחלק מהניסויים בחולדות - צלצול חוזר ובלתי צפוי של פעמון) הצאצאים נטו להיות חרדתיים יותר במידה משמעותית לעומת קבוצת הביקורת, הגיבו תגובה עזה יותר על גרויים מלחיצים (בחולדות - אותם גרויים שהאמהות נחשפו אליהם במהלך ההריון) ולקח להם הרבה יותר זמן להתאושש לאחר כל גירוי מפחיד. לי זה נשמע מוכר! (אבל אם כך, איך זה שבעיותיי לא נפוצות ומוכרות יותר בקרב בני גילי?) עם זאת, לא הצלחתי עד כה למצוא מידע נוסף. חיפשתי באינטרנט תחת נוירולוגיה, ליקויי למידה, low arousal threshold, aural disturbance, אודיולוגיה ועוד... מצאתי משהו דווקא באתר בריטי לחרשים וכבדי שמיעה. בהחלט אבדוק את הקישורים להפרעות קשב כפי שהצעת, אפרת. עוד הצעות? תודה ולהתראות, אבי שחר

Iddo

New member
ראשית, יש מומחים שכן יגדירו אותך

ראשית, יש מומחים שכן יגדירו אותך כלקויי למידה וריכוז. ההגדרה כשלעצמה לא חשובה. הפתרונות חשובים. יש פתרונות של עקיפה ופתרונות של צימצום הבעיה. עקיפה: -הרכבת אטמי אוזניים החודרים לתעלת השמע ו/או אטמים דמויי אוזניות כאשר אתה בסיטואציה בה אתה מריך לשבת בשקט. -שינוי עיצוב החדרים בהם אתה נוהג לשהות כך שיהיה בהם פחות רעש. -שינוי המנהגים שלך: עשית פעולות הדורשות ריכוז רב יותר במקומות ו/או זמנים שקטים יותר. טיפול. במקרה שלך נראה לי שרוב הטיפולים קיצוניים מדי: -היפנוזה להתעלמות מרעשי רקע צפויים מראש. אישית לקחתי טיפול בהיפנוזה להתעלמות מרעשי ירי שאני מפיק. הטיפול היה מוצלח מדי ולא שמתי לב שאני יורה בלי אטמי אוזניים. כתוצאה מזה השמיעה שלי התקלקלה. -תרופות לליקויי קשב וריכוז. http://www.nonoise.org/library/classroom

freebird

New member
גרויים מלחיצים../images/Emo122.gif

לאבי שלום, כל בני גילך היו חשופים לאותו גרוי מלחיץ, אך כל אחד חווה זאת בצורה אחרת,כי כל אחד נמצא ברחם אחר שהגיב בצורה שונה לגרוי הזה. אז אם האמא חיה במקום שנותן בטחון יחסי היא גם לא חוותה את הגרוי כמשהו כה דרמתי ולכן תגובת הגוף שלה לא השפיע על העובר כל כך, אך אם האם חייתה באותה תקופה במקום רווי גרויים מלחיצים פיזית או רגשית כלומר אם היא חיה בירושלים לדוגמה שהיתה פיזית במצב של התקפה, או שאח או אבא שלה היה במלחמה והיא חששה לחייו גופה הביע זאת בצורה יותר דרמתית שהשפיע יותר על העובר. אבל כל אדם חווה ומגיב בצורה שונה ולכן גם כל אלה שהיו תחת אותה השפעה פיזית - הגוף שלהם מגיב בצורה שונה ולכן זה עובר לעובר בצורה שונה, כך שאחד יכול לפתח חרדות לצלילים והאחר מפנים הכל פנימה או מביע זאת בהכחשת רגשות מוחלטת. החוויה משפיע על האדם, אך כל אחד בוחר את הדרך שלו להתמודד איתה.
מאיה

למעלה