רגישות בקרקפת

רגישות בקרקפת

שלום!
תוהה אם להצטרף לפורום, גם אני שייכת למשפחת המטפלים (במגע)
שאלה למבינים-
אני סובלת מרגישות בעור הקרקפת כבר כמה חודשים, מעט קשקשים, העור לא יבש אלא שומני וחופפת יום כן יום לא לפעמים יומיים לא.
הפצעים שמופיעים לי בקרקפת הם לא סבוריאה כמו שחלק ממי שסיפרתי לו חשד בהתחלה, אלא נראים ממש כמו פצעי הזעה, הם ממש מציקים לי. מה אתם ממליצים?

בנוסף סובלת לעיתים בעוד איזורים בגוף מרגישות ושיפשופים, בעיקר בקיץ בגלל הלחוץ הרבה

יש אפשרות שמדובר בתופעה אלרגית

האלרגיה יכולה להיות מגורם אחד או מספר גורמים. פיזי, רגשי, או שניהם.

נכון לבצע אבחון מסודר. לטעמי ונסיוני, קיניסיולוגיה נותנת מענה הן מבחינת אבחון,
והן מבחינת טיפול.
גם שמנים כתוספת (אחרי אבחון) יביאו להקלה.

תחפשי באזורך מטפל/ת מתאימ/ה ותוכלי לקבל מידע מדוייק למה את בעצם חשופה

בהצלחה

סביון

דברים שרואים מכאן - לא רואים משם

כשמדובר בתופעה המתבטאת על פני העור, קשה לתת אבחנה שתהיה מדוייקת או בשאיפה להיות קרובה ככל האפשר למצב לאשורו
למרות ששללת סבוריאה, הצטרפות האזורים כולל הקרקפת מרמזים על סבוריאה, אבל יתכן שמדובר בדברים אחרים גם כן.
לכן, אבחון שלם ומלא, יהיה תשה יעילה ועניינית כדי לדעת במה המדובר ומכאן לגזור את הטיפול המומלץ

ממליצה לך לפנות לנטורופת באיזור מגורייך לאבחון וטיפול
בהצלחה

נטורפת?

המדקר הסיני שלי שמטפל לי בבעיות אחרות בשנים האחרונות דווקא אמר כי מדובר כאן בלחות יתר של הגוף.
ולצורך הבהרה, שאר אזורי גופי לא מכילים שום סוג של פצעים לכן אין חשש לסבוריאה, באיזורי גוף אחרים הכוונה היא לשפשפות בעקבות חום בקיץ ולחות יתר, שגם בלחות ניתן לטפל בדיקור הסיני. לצערי לא מוצאת מענה מתאים עד היום ורק לאחרונה הקרקפת הפכה לרגישה, יש לציין שהפצעים לא מרובים כלל, אבל אני רגילה לקרקפת נקייה.

שני דברים לי אלייך:

1. אם והיה ואת מטופלת אצל מטפל (לא משנה איזה), עדיף שתתייעצי עם המטפל הקבוע כדי להביא את מצבך/הנושאים שבטיפול למצב אליו את שואפת
להוסיף דעות/שיטות בדרך - עלול להפריע למטפל ומעבר לכך, אם החלטת להוסיף תזונה/תוספים/תכשירים - כדאי שתתייעצי על כך ותתאמי את הדברים עם המטפל
כדי שלא להפריע לטיפול הניתן לך על ידו.

2. והיה והטיפול שאת נמצאת בו, לא מניב את התוצאות שלהן את מצפה ומייחלת, ועברו לפחות 3 חודשים מתחילת הטיפול ואין שינוי - רק אז נכון בעיניי לחפש טיפול/מטפל אחר

3. בעניין נטורופתיה/סינית/הומיאופתיה ושאר השיטות הקיימות -
קיימות היום המון שיטות טיפול, כולן נהדרות ברמה האובייקטיבית - הדבר הנכון ביותר לעשות הוא,
לבחור את השיטה אליה את מתחברת, איתה הכי נוח לך ואיתה להמשיך הלאה.
כך שאם בחרת ברפואה סינית - מצויין !!! המשיכי איתה עד לקבלת התוצאות הרצויות

הרפואה הסינית אכן מגדירה את התופעות עליהן את מדברת כעודף לחות, ניתן לטפל בכך גם בדיקור, גם בתזונה וגם בדברים נוספים שמציעה הרפואה הסינית, אני מניחה שהמטפל שלך עושה את הנדרש כדי לעשות - זה התפקיד של המטופל להיות עם אצבע על הדופק ולראות האם במימד הזמן מול הטיפול - הוצגו התוצאות המיוחלות.

בהצלחה רבה,

Besomet

New member
בעיות עור בראי הרפואה המשלימה

שינוי פתאומי בהפרשת החלב (sebum) בעור והופעת רגישויות נגרמות לרוב בשל שני גורמים עיקריים: תזונה לא מתאימה ודחק (מתח) מתמשך.

שני הגורמים הנ״ל יוצרים מצב שבו הגוף מתמודד עם עודף חומרי פסולת, אותם הוא מסלק דרך מערכות ההפרשה, וזה כולל את העור.

כמובן שזו הכללה וכל מקרה לגופו.

אני מציע לך לפנות לטיפול הכולל הכוונה תזונתית בשילוב עם טיפול מנטאלי-רגשי.

רפואה שלמה!

ינוקא1

New member
זה בהחלט מזכיר סבוריאה . . .

לי התחילה בעבר סבוריאה בקרקפת , ואחר כך התפשטה לעור הפנים (זה לקח מספר שנים).

לפני כמה חודשים הורדתי גלוטן מהתזונה , הסבוריאה מהפנים נעלמה לאחר שבועיים , וגם בקרקפת יש הקלה.
(גם כמטפל סיני , מאז שהורדתי גלוטן אני רואה על הלשון שלי הרבה פחות ליחה במערכת העיכול).

אולי זה לא הפתרון לכל אחד , אבל שווה לנסות.

בהצלחה.

למעלה