רגישות בטבור

רגישות בטבור

שלום רב, מספר שנים יש לי רגישות נוראית בטבור. לא ספונטנית, אלא רק במגע בעור. הרגישות ביא בלתי נסבלת והיא ממש בעור של הטבור וקצת מסביבו. לעיתים יש גם אדמומיות אבל היא נעלמה לאחרונה (אני בהריון שבוע 18) האם יש סיכוי שזה בקע, אם הרגישות היא בעור עצמו? (אין בליטות או שקעים באיזור). האם ייתכן ומדובר במחלת עור? יש לי קצת סבוריאה בעיקרון בעור הפנים, וגם נטייה לאדמומיות בכל מקום. יש לי מה שנקרא- אלרגיה ללחיצה- מספיק שאני נשנענת על כפות הידיים או נשענת עם הצוואר על היד, העור מיד מאדים ומגרד. האם זה קשור? מה זה יכול להיות? תודה!

רגישות רצופה במשך מספר שנים ולא הלכת לבדיקה ?

רגישות רצופה במשך מספר שנים ולא הלכת לבדיקה אף פעם ? זה נשמע תסמין חמור מדי מכדי לייחס לסבוריאה אולי באמת מדובר בבקע.

רגישות רצופה- אף אחד לא ידע מה יש לי

רוב הרופאים לא מבינים מה אני רוצה מהם, ורק לפני שנה-שנתיים רופאת משפחה אמרה לי שאני צריכה ללכת לכירורג. באותו רגע גם אני וגם וגם אנשים אחרים אמרו לי לעזוב את זה ולא ללכת לשום כירורג, לא לנתח כלום אם אין סיבה, ובגלל שלא היו כאבים ספונטנים אז באמת עזבתי את זה כי זה לא מפריע לי בעיקרון. מתי התחיל להפריע? עכשיו כשאני בהריון אני קודם כל מאוד חוששת מה יהיה כשהטבור יצא החוצה, מפחדת גם מנושא של בעיטות באיזור זה וכאבים, מפחדת שיגעו בי באיזור הזה ואפילו כשעושים לי US ביטני ולוחצים לי עם המתמר באיזור מאוד כואב לי. יש לי לעיתים גם דקירות באיזור אבל לדעתי זה כמו כל דקירה אחרת שאני מרגישה בזמן ההריון וזה רק יותר מורגש לי כשזה באיזור הזה... בכל מקרה- איך ייתכן וזה בקע אם מדובר בעור עצמו ואפילו בעור שמסביב (בחלק החיצוני)?

כאב בטבור

לגבי האפשרות של בקע - הדבר מתגלה בדכ בבדיקת US ובבדיקת רופא כירורג. סיבות אחרות ישבנות ממושכת (חוסר פעילות גופנית) , אכילה מוגזמת (האם הדקירות מופיעות לאחר שהאבסת על עצמך אוכל ?) , או דלקת בשלפוחית השתן. סיבות אחרות שכן קשורות לרפואת עור - זיהום עורי למשל (העור אדום , כואב מפריש נוזל עכור) בהצלחה

תודה על ההתייחסות

יש לי תור לכירורג מקווה שיגלו משהו. אני לא אוכלת הרבה ודי פעילה (חוץ מעכשיו בהריון) יש לי בעיות עור בעיקרון פה ושם, וגם רציתי לציין שכשהייתי ילדה, נגיעה בטבור לא הייתה כואבת א ב ל הייתה גורמת לי לסחרחורת ובחילה.

למעלה