רגישות בברך

רגישות בברך

אני נוהג ללכת לטיולי שטח ארוכים מאוד, אך לאחרונה עקב שימוש בשלושה טיולים בנעליים רזרביות לא מתאימות התנפחה לי ברך ימין. אחרי מספר ימים של מוגבלות הנפיחות ירדה והברך תקינה. ואז התחילה להציק לי ברך שמאל, הפעם אני חושש שמשהו יותר רציני. יש רגישות בצד הימני הפנימי של הברך, במקום חיבור המפרק של הרגל התחתון עם העליון, לא כאב. תנועה סיבובית מציפה את הרגישות ואם אני לוחץ בחיבור המפרקים אז יש כאב קל מאוד. אין לי יכולת לקפל מלא את הרגל. הפיקה בברך שמאל קצת רופפת. מקווה שהצלחתי להסביר... את ההליכות המשכתי לקיים, כולל ביום שישי בשבוע שעבר הליכת שטח באזור הררי של 40 ק"מ. חשוב לי מאוד להמשיך בהן. מאז ההליכה האחרונה החלטתי לנוח, כי אחרי הליכה ארוכה הרגישות גדולה יותר ועתה, אחרי שבוע של אי הליכה הרגישות קטנה אבל אני לא חש שהמקור לכאב/לרגישות מבריא. אני יודע שאני צריך ללכת לאורטופד ברכיים ובכוונתי לעשות זאת, אבל אני מעדיף מנוחה מהליכה ללא עצת רופא שבוודאי תוביל לניתוח. מהתאור הכללי שלי, האם אתם יכולים לנחש, כמובן ללא כל מחויבות, אם זה נובע מרצועות, ממיניסקוס או סתם מעייפות החומר או משהו אחר ? כמו כן, האם מנוחה מהליכות ארוכות זה פתרון או שאני חייב לגשת לאורתופד ברכיים ? תודה.

rafagav

New member
זה הכובע השני שלי = אהבת טיולים

ומשם אנו מכירים!!
לברך - נסה לטפל בה דרך השתקפותה בכף היד. הרגליים משתקפות באמה ובקמיצה (שניה ושלישית אם הזרת = הראשונה). ביד ימין האמה = רגל ימין והשניה = שמאל. ביד השניה = להיפך. ובכן - 2 פרקים באצבעות הללו - הראשון מסמל את הברך, החיצוני - את שורש כף היד... בצע הנעות של כל מפרקי האצבעות ובייחוד התמקדות בפרקים הרלבנטיים!! הנעות = 7 סיבובים לכל כיוון + משיכה בסוף!!

רפי, תודה

אנסה ונראה, ותודה על חשיפת רזי המקצוע שלך, לצד מטיולים והיסטוריה.

ברך

שלום, הליכת שטח באזור הררי באורך מסלול של 40 ק"מ היא משימה קשה וסביר להניח שתגרום לכאבים במפרקים. אם כואבת לך הרגל, במיוחד לאחר טיולים ארוכים, כמובן שאתה צריך להמנע מהם. לא ניתן לומר מה הבעיה בלי בדיקה אבל בד"כ הדרך לשולחן הניתוחים ארוכה מאד ובוודאי שמנוחה מגיעה לפני ניתוח. ייתכן שמנוחה תפתור את הבעיה. בברכה,

תודה, אבל...

הליכה למרחקים של 40-60 ק"מ זה דבר בשיגרה אצלי, למעלה מחמש שנים בתנאי שטח קשים וגם יפים, ללא כל תופעות לוואי שליליות. אבל רק לאחרונה בעקבות שימוש בנעליים לא טובות (או שזה צירוף מקרים), התחילה הברך להציק. אנוח כפי שרשמת וגם אלך לבדיקה, בתקוה שלא יזרקו אותי ישר לניתוח מיניסקוס.

למעלה