רגיעה?

worried mom1

New member
רגיעה?

יש לי שאלה לאלו שלילדיהם יש טיקים מוטוריים. האם יש רגיעה מתישהוא? אחרי כמה זמן? האם זה תמיד באותו אופן? מה מגביר או מפחית את הטיקים?(לא תרופות).

yasha31

New member
שלום אמא מודאגת

שמי יעל ואני אמא לילד בן 6 עם טוראט מגיל 3. הטיקים אצלינו הם גם מוטוריים וגם ווקאליים. הטיקים מופיעים ב"גלים" ואכן יש תקופות שיש רגיעה, אפילו מוחלטת אבל לא להרבה זמן. זה תמיד חוזר. לאחרונה היתה לנו תקופה ממש שקטה, עד שהוא חטף וירוס בגן ומאז אנחנו בגל רציני שבטח גם הוא יעבור פעם. משך הגל הוא לא מוחלט. כל פעם משהו אחר. גם אופי הגל. אצלינו הוא מפתיע כל פעם עם טיקים חדשים או ישנים, אבל כל פעם מקבץ שונה. מנסיון שלנו - לחץ מגביר את הטיקים. ומצב של רוגע מרגיע אותם קצת. אנחנו משתדלים לתת לו "רסקיו רמדי" 4 טיפות ביום לפני שהוא הולך לגן, ואני מאמינה (או רוצה להאמין) שזה עוזר קצת. אנחנו לא מקבלים מהגננת שום תלונות ושום הערות על טיקים למניהם. אנחנו בינתיים מנסים לשרוד ללא תרופות למרות שיכול להיות שגם זה יגיע מתישהו. בקיצור אפשר להגיד שהתקופות הרגועות הן מה שמחזיק אותנו. ואנחנו חיים מאחת לשניה... מקווה שעזרתי.

שביק

New member
לאמא מודאגת, לטוראט יש אופי

ודינמיקה משלו. תקופות רגועות ותקופות פחות רגועות. זאת הדימניקה. לא תמיד אנו יודעים מדוע מהם הגורמים לשינויים. אך כמו שכתבה יעל, לחץ מחמיר ורוגע מרגיע. אנו יודעים למשל, שאם לא היו שינויים בדימניקה, ייתכן ולא היו קוראים לזה טוראט אלא בשם אחר. ויש דבר כזה. לשאלות נוספות אשמח לענות. ונא לדאוג פחות.

כמו שכבר נכתב ..

מצב נפשי משפיע... ברגיעה יש פחות טיקים וכן מזג אוויר. בחום יש נטייה ליותר טיקים ובמזג אוויר קריר להקלה. לפחות כך זה אצלי.

למעלה