רגאיי-ג'אז

FABER

New member
שאלה טובה

לא זכור לי שאי פעם שמעתי שילוב מוצלח וברור בין שתי הסגנונות האלו, אך עצם הרעיון הוא לא כל כך ברור. למה הכוונה בדיוק? לרגאיי במקצב ג'אזי? לג'אז במקצב רגאיי? לרגאיי עם כלים ג'אזיים? לג'אז עם ראסטות? אני מאמין שזה נעשה או נוסה ,לפחות, אך טרם פגש את אוזניי. נכי קרוב שאני יכול לדמיין לעצמי (לפחות מבחינה גיאוגרפית ) זה ג'אז ברזילאי, או פאנק - לפחות בצורת הנגינה (לא בדיוק אבל מתקרב) נסה לשמוע את yellowjackets - הם אולי יתנו מענה לבקשתך (לא בכל השירים,לא בכל המקצבים) ואם בכל זאת לא לזאת כיוונת, אז אולי נפשך תמצא מנוח ברגאיי המטובל ברוטב גוספל (נכנס לקטגוריית הג'אז ללא ספק ) אני כרגע לא יכול לחשוב על הרכב שמבצע זאת בצורה מושלמת אך אני בטוח שהוא קיים אי שם, זה רק דורש חיפוש.

FABER

New member
אם והיה ומצאת שילוב מוצלח של

הסגנונות הנ"ל אני אשמח להפגש איתו אוזן אל אוזן. ובטוחני כי גם שאר חברי הפורום. או אם יש כאן אדם בפורום שנפגש כבר עם הסגנון אז אשמח אם הוא/היא יכווינוני אליו ואני אבוא לקראתו עם פרחים לקבלו בברכה כנהוג לאושפיזין בסוכת הג'אז שלי :)

seafox

New member
כפי שאמרתי וחשבתי..

למר חלב,לפנות על גבי הפורום הזה בשאלה הזאת ומייד פייבר ידידינו הטוב יענה על השאלה. גאון!

Wes Montgomery

New member
יש ויש רגאיי ג'אז

אמנם לא שילוב נפוץ אבל לאחרונה גם אני התעניינתי בנושא ועליתי על כמה אמנים מצוינים שעושים אחלה שילוב בין ג'אז ולרגאיי: ראשית אמליץ על Ernest Ranglin זהו גיטריסט מג'מייקה שמנגן ג'אז עם השפעות של רגאיי והוא מנגן הרבה עם הפסנתרן Monty Alexander שבא גם מהאיזור הזה והוא פסנתרן ג'אז גאוני אבל שווה לשמוע אותו מנגן גם רגאיי.

FABER

New member
לא רע !

באמת הפתיע אותי ernest ranglin ! למרות שגם אצלו החלוקה לג'אז ולרגאיי היא דיי ברורה -המקצבים הם מקצבי רגאי -הסולמות שעליהם הוא מאלתר הם ג'אזיים ולכן זה עדיין נשמע רגאיי הרבה יותר מג'אז, כשהוא מנגן לצד monty alexander (או כשמונטי מנגן לצידו) זה נשמע הרבה יותר ג'אזי מאשר רגאי-אני לא מבין גדול בזה אבל אולי יש קושי ,מבחינה מוסיקאלית, לשלב בין 2 הסגנונות הללו-אני אשאיר את הניתוח הזה למביני-דבר בפורום ולא לבור שכמותי. אין ספק שמבחינת השילוב בין רגאיי לג'אז זה הכי קרוב ששמעתי עד כה. ותודה לממליץ!

למעלה