רב"ש כסמל אדום

zubumafu

New member
רב"ש כסמל אדום

מאמר מעניין שפורסם ב"הארץ": http://www.haaretz.co.il/sport/opinions/1.1642903 אגב - מי שרוצה לקרוא את התגובה שלי - כתבתי שם תגובה לכתבה בשם "יעקובו". האסוציאציה הראשונית שלי אמרה שזה בולשיט, אבל יש משהו בדבריו. לי אישית יותר מפריע ברב"ש זה שהוא מאמן בסגנון של גרנט - הגנתי, זהיר - וזה לא הסגנון שהייתי רוצה לראות במכבי חיפה. אז מה דעתכם? הייתם רוצים לראות את רן בן שמעון אצלנו בעונה הבאה? וסתם בלי קשר - מה היחס של עמית לוי (הכתב) לקבוצה? אני בכלל מהמרכז ולא מכיר אותו...

Benedictus2

New member
לכל מאמן

יש שלוש אופציות להצליח במכבי חיפה: א. ים של שחקנים מוכשרים (יחסית כמובן, גם בנקודה של זמן) והיכולת שלו לא להפריע להם לשחק, לתת להם להחליט מי ינהל את חדר ההלבשה ולנוח על זרי הדפנה (יצחק שום הוא דוגמא מצויינת למאמן חסר כל מושג בכדורגל שאימן קבוצה מצליחה בליגת האלופות. עם ההרכב שעמד לרשותו אז הייתי מגדיר את התוצאות שהוא השיג כ... כשלון!!). ב. שחקנים פחות מוכשרים אבל עם הרבה פחות אגו. אין מנהיג כריזמטי על המגרש כך שהמאמן יכול לבנות לעצמו קבוצה כלבבו ומה שיותר חשוב - לשלוט בנעשה ב. זה מה שעושה בן שמעון בקרית שמונה, זה מה שעשה ראובן עטר בנתניה. ג. מאמן שיש לו שילוב של כריזמה והבנה בכדורגל ושעומדת לרשותו קבוצת שחקנים מוכשרת. זה קרה פעם אחת במכבי חיפה - גיורא שפיגל. שורה תחתונה - מאמנים מהסוג השלישי כמעט ולא בנמצא. קבוצות מהסוג הראשון והשלישי קשה מאד לבנות היום. הדרך היחידה היא הדרך האמצעית, ולכן לא משנה מי יהיה המאמן. משנה איך יראה חדר ההלבשה שלו.

ביום רביעי האחרון הייתי בהרצאה של רן

שעסקה בעיקר בענייני טקטיקה בכדורגל. רן דיבר שם בדיוק על העניין של "מערכים הגנתיים והתקפיים", שזה לא נכון כי הכל תלוי בסגנון של הקבוצה כלומר מה ההוראות לכל שחקן ושחקן לגבי הגנה והתקפה וזה תלוי באופי השחקנים ששמים בכל עמדה ועמדה, כי כשאתה לוקח שחקן שבאופי שלו הוא יותר קשר אחורי ומציב אותו קדימה במערך של 4-5-1 ברור שהמערך יותר הגנתי, הוא גם הביא דוגמאות מקבוצות בארץ. הוא הסביר גם איך באיטליה מערך של 5-3-2 הוא דווקא מערך שמשתמשים בו למשחק התקפי יותר (למשל בכך שלמגינים יש הרבה יותר חופש לעלות). בין היתר הוא אמר שם שאצלו השיטה ברורה מתחיל העונה ושהוא לא כמו חלק מהמאמנים שלפעמים לא מקפידים עליה כל כך אלא נותנים לשחקנים יותר חופש וסומכים על זה שהם יצליחו. ואגב, בכדורגל המודרני ידוע שהכל מתחיל מהגנה, הגנה חזקה זה הדבר החשוב ביותר, פרט לכך ק"ש הבקיעה השנה 37 שערים שזה בסך הכל 4/5 שערים פחות מ-3 הקבוצות שהבקיעו יותר, למעט הפועל ת"א שהבקיעה 46 אבל אל תשכחו שבמשחק אחד הם הבקיעו שביעייה.

Cade Foster

New member
אגב ה-5-3-2

זה מערך שהוא מאוד גמיש לשינוי במהלך המשחק (עוד פריצת דרך איטלקית) - מה שצריך זה 2 מגנים שיכולים לתפקד גם כקיצונים ובעלי כושר גופני גבוה. בהגנה זה 5-3-2 ובהתקפה זה 3-5-2 כשהמגנים בעצם הופכים לקיצונים וככה יש לך בעת ובעונה אחת גם מערך הגנתי וגם מערך התקפי. נאפולי, אודינזה ולאציו משתמשות בזה המון בשנים האחרונות. וזה בעצם סוד ההצלחה שלהו בשנים האלה. בקשר לבן שמעון - אפשר להבין את הכתב אבל בישראל מה לעשות זה לא עובד. עטר לא יהיה פרגוסון - הוא ייכשל מתישהו ולקהל הישראלי אין באמת סבלנות, המוטות יגיעו בהעדר התוצאות. ועדיף לי שבן שמעון יהיה זה שיקבל אותם מאשר ראובן עטר. החשיבה הזאת של שחר עם הראש ולא עם הלב היא שהביאה את מכבי חיפה לאיפה שהיא כיום, ולכן בן שמעון צריך לקבל עדיפות על עטר. קודם שיפסיקו להביא לכאן כל מיני תמיר כהן ואחר כך שידברו על מאמן ששיחק בהפועל חיפה (ומי ישמע מה כבר עשה, טיפס על גדרות אחרי שער בדרבי).

אכן הוא דיבר על הנושאים האלה, אני לא זוכר על איזה מאמן איטלקי דיברו שם ששיחק ככה קבוע. ודרך אגב, ק"ש משחקת עם אבוחצירה ובדש-2 חלוצים בצירוף לסולארי שהוא גם שחקן התקפה. מה שנראה לי ברור הוא שלא משנה איפה רן יהיה השחקן הראשון שהוא לוקח איתו זה בראיין גרזיצ'יץ'. לגבי היתר, מסכים איתך לחלוטין בכל מילה (חוץ מזה שאני מקווה שאף מאמן לא יקבל את המוטות האלה
), אני מאד אשמח לראות את רן על הקווים בקריה בעונה הבאה.

Mellow29

New member
נראו רוקו?

מעניין מאוד אגב, איפה ואיך הגעת להרצאה הזאת שלו?

Cade Foster

New member
וולטר מאצארי של נאפולי משחק ככה תמיד

יכול להיות אבל שהוא לא התכוון אליו...

אולי זה יהיה קצת מצחיק להגיד

בתקופה של הבוקלואטים(מי שזוכר העונה השנייה והשלישית של רוני לוי בתור מאמן) רב''ש אז היה בתפקיד הפרשן של ערוץ 10. מאוד נהנתי לשמוע אותו מדבר ומנתח את המשחק והאירועים מבחינה טקטית

למעלה