רב-שיח

גור42

New member
למשל, את. כשאת יוצאת מתוך הנחה שאני "לקוי" כשאני לא.

אנשים לא צריכים להוכיח שהם לא לקויים. זה כמו לדרוש מבן-אדם להוכיח שאין לו אחות.

אם את רוצה לטעון שאוטיסטים הם לקויי, אז חובת ההוכחה היא עלייך. ולא, "ככה הפרופסורים אומרים" זו לא ראיה. תביאי הוכחות מהמציאות בבקשה... אם את יכולה.

גור42

New member
את טוענת את זה כל הזמן. אני אוטיסט, וההכללות שלך פוגעות בי.

וכשאני אומר "פוגעות", אני לא מתכוון שאני נעלב או משהו כזה. אני מתכוון שהכללות מהסוג שבהן את מאמינה, פוגעות ביכולת שלי להשתלב בחברה.

כמובן שאילו זה היה רק את, זה לא היה רלוונטי. אבל ככה רוב האנשים חושבים. ומה שעוד יותר גרוע: ככה אנשי המקצוע (שהציבור סומך עליהם) וראשי האלו"ט (שאמורים לייצג את הצרכים שלנו) חושבים.

arana1

New member
הייתי מזמין אותך לטיול בתוך עורו של אוטיסט

סתם ככה,בתור חוויה של אמפטיה אמיתית, ואז היית מרגישה מה זה להיות מפוענח כל הזמן בדיוק בדרך הכי לא נכונה
מה זה לחיות בסביבה שכל הזמן רואה אותך בדיוק הפוך מכפי שהינך
שמשייכת לך מניעים שהם מניעים שלה אבל ממש לא מניעים שלך
ואינך יכולה בכלל להתגונן מפני כך
פיך חסום
את שקופה
לא קיימת באמת
כי אנשים יצאו ויוצאים מדעתם מול כל נסיון הכי קטן לומר את האמת שלך
כי את תלויה באנשים האלה לקיומך ואת מפחדת פחד מוות לערער אותם
כי לא נעים לך עליהם כי צר לך עליהם
כי את מבינה דברים שבדרך שברור לך למה הם לא מבינים
...
וככה זה כל הזמן
ללא הפסקה וללא מוצא
ויש לזה אין סוף ביטויים שנחשבים להכי קטנים והכי זניחים אבל אותך הם מזעזעים את שורשי נשמתך

ענתנוי

New member
כללים חברתיים

נקבעים ע"י החברה.
בחברה שיש בה תרבות אחת בלבד כולם יודעים מה הם הכללים האלו, אבל אנחנו חיים בחברה רב-תרבותית ומה שמוכר ומקובל בסביבה חברתית אחת הוא פסול ולקוי בחברה אחרת.
אז מי מחליט איזה כללים נכונים ואיזה שגויים?
"רגישות חברתית" היא היכולת להתאים את עצמך לכל סביבה חברתית כמו זיקית. יש אנשים שיכולים לעשות את זה ויש כאלו שזה בלתי אפשרי עבורם - משני צידי ה"קשת האוטיסטית".
אבל מי יעלה על דעתו לכפות על ה"נורמליים" להגמיש את עצמם ולהסתגל לכללי החברות ה"אוטיסטיים"? מעצם העובדה ש"נירמול" מופעל רק על קבוצה חברתית אחת ולא על אחרת, ברור שמדובר בכפיה תרבותית של ה"חזק" (כלומר, הרוב, או הקבוצה החברתית הגדולה יותר) על החלש, כלומר - חוסר רגישות חברתית של הנורמלים כלפי השונים מהם....

arana1

New member
עצם הכפייה מעידה על נפסדות מה שמקובל כרגישות חברתית

עצם זה שהרוב כופה על המיעוט כללים מסויימים ,שמסייטים להם את החיים, חושף את מה שנחשב כרגישות חברתית כחוסר רגישות חברתית
והעובדה שגישה זאת נתמכת על ידי אנשים שמתחזים לרופאים וחוקרים ואנשי שירותי הבריאות והחינוך אמורה לעורר קולות מחאה אצל אנשים בעלי מצפון
לצערנו אין אנשים בעולם אלא רק כבשים

למעלה