רב מודד

רב מודד

אני מעוניין לקנות רב מודד צבת שמתחברים אליו גם שתי חוטי בדיקה.
בעזרת רב מודד ניתן לבדוק הארקה? (כן אני יודע רק אם קיימת ולא את האיכות איכות רק במגר)

מהי בעצם בדיקת הארקה עם רב מודד אם הרב מודד מראה 220 וולט כשחוט הפאזה שו בפאזה וחוט האפס בהארקה אומר שיש הארקה או שיש בדיקת הארקה ספציפית ברב מודדים?

מישהו יכול להמליץ על רב מודד עד מאתיים שקל אמין וטוב?
תודה

רשר

Well-known member
מנהל
השוק מלא מכשירי מדידה מצוינים

הבעיה הקשה היא להבין מה הם מודדים ומה משמעות המדידה
לכן חשמלאי צריך ללמוד הרבה מאוד כדי לנתח את תוצאות. המדידה

אני מתכוון תוצאות מדידה...

מהבסיסיות הברורות שהמכשיר מראה 220 V וכו

אבל סתם שאלת עניין
אני רואה הרבה פעמים כשחשמלאי מסיים להתקין שקע הוא בודק עם הרב מודד גם את הארקה
מה הוא בעצם רואה במכשיר?
220V ואז הוא יודע שהארקה מחוברת? או שיש נוסחא?

זו בדיקה שעשו עם מנורה בשנות השישים

אז זה הייה מדויק . עם רב מודד זה עוד פחות מצוייק . כי לרב מודד יש היתנגדות פנימית גבוה הוא יראה 220V זה כמו נגיעה במצח המצח חם יש לך חום
לבדיקת הארקה יש מודד מיוחד . שלא הייה בתקופה שלי . אז גם אני לא מבין בו הרבה . נידמה לי שקוראים לו מגר . יש עניין של 4 אום התנגדות
אולי המנהל ירחיב את ההסבר עלו . בשנות השישים לקחו מנורה 100W נגעו בארקה והפזה אם היא דלקה חזק . הארקה הייתה בסדר
היום החוקים הישתנו . וחשמלאי שבודק עם רב מודד ניראה לי שאין לו רשיון

מגר...

אני רואה כאן הרבה שרשורים על מגרים וכמה שהם יקרים

אבל ראיתי היום מגרים אנאלוגים במחירים של כ 500 שקל
אז על מה תמיד הדיבורים כאן שמגר יקר מה הכוונה לאיכות המדידה שלו?

וגם ראיתי מגר בכמאה שקלים גם כן אנאלוגי מה הבעיה שאני יקנה כזה דבר ויבדוק הארקה סתם דוגמה?

ולסיכום בדיקת הארה עם מנורה מה שמסוכן ולא נהוג כיום ועם מגר רב מודד לא אמין בעניין הבנתי נכון?

התקע בודק הזה שמוכרים אמין?

רשר

Well-known member
מנהל
הבעיה היא כסף מיותר וסיכון מוגבר

עם מגר לא בודקים ארקה אלא רמת בידוד,
המתח בזמן המדידה 500V לפחות,

לכן אם ברצונך לשחק לעצמך "חשמלאי" קנה צעצוע של תלמידים ב 30-50 ש"ח בכל חנות חשמל או אלקטרוניקה (גם בחלק מחנויות חומרי הבניין) וודא שי לו לפחות 2 ספרות אחרי הנקודה כדי למדוד מתח של מצבר רכב/סוללות והעיקר תפסיק לשחק בחשמל

סך הכול אני מתעניין באיך בודקים כיום הארקה

זה הכול
ותאמין לי שיש לי תחשמלאי שלי שאם אני צריך משהו אני מזמין אותו.

אני כולה מנסה להבין אם לא רב מודד לא מגר ולא שיטת המנורה איך בודקים איכות הארקה?
סתם באופן של השכלה אני שואל לא יותר מזה
וליפני שתגיד א לך תלמד חשמל תאמין לי שמהיום שעליתי לתיכון ניסיתי אבל אין בעיר שלי תיכון שלימד חשמל ועתודה בחשמל לא נתנו לי לעשות ועכשיו אני צריך לחכות שאני יסיים צבא כדי ללמוד אז סך הכול שאלתי כי הדברים האלו מעניינים אותי מהיום שנולדתי.

רשר

Well-known member
מנהל
הכל "על רגל אחת"?

הקישור לא נפתח לי
בכל מקרה משמעו חיבור בין האפס וארקה לשיפור התנגדות מעגל הקצר ולניתוק מהיר יותר בעת תקלה

לא קיימת סכנת התחשמלות

בכך שהאפס יוצר מגע עם הארקה?

ואם זה כזה טוב למה לא עושים זאת בכל בניין?

למעלה