רב בוסתן בעד/נגד

אם יש כסף ואין ידע ואפשרות להרכיב

לבד, מכיר את אחד מבעלי המשתלה, בעל מקצוע מצויין ואמין, ולפני שנה כאשר ראיתי את ה"רב-בוסתן" באיכות מעולה.

עולמיה

New member
יש הטוענים

שאחרי כמה שנים, אחד העצים משתלט והאחרים מתנוונים. זה לוקח מספר שנים, ואני מאמינה שבגיזום נכון אפשר למנוע את זה. חשוב שהכנה תתאים למיקום היעד.

כאמור מקצוענים במשתלה,

וידריכו אותכם גם לגבי האם הכנה מתאימה לקרקע גנכם וגם לגבי גיזום הכוונה נכון.

לא ממליצה בכלל - קנינו רב-בוסתן

עם שני סוגי פומלה, קלמנטינה מסוג מיכל ותפוז הכנה של התפוז התיבשה אחרי כמה חודשים בינתיים מקבלים פירות לסרוגין פעם מהפומלה האדומה ובשנה שלאחר מכן רק מהלבנה מהקלמנטינה לא ראינו כלום העץ אצלנו כשלוש וחצי שנים ונקנה בוגר (מעל 4 שנים) בנוסף, היינו צריכים לחלוב מהם מידע בדיוק איך לטפל בעץ ועל גיזום נכון אף אחד לא אמר מילה לשיקולך

טסונמי1

New member
הרעיון בכללי מעולה- חוסך הרבה מקום

ומים אים זה באמת עובד? אין לי ניסיון-לדעתי הגיזום בעץ שכזה הוא החלק החשוב וקריטי

סודA

New member
יש לי כזה מאותו מקור, נרכש ב-2004

לימון + אשכולית + קלמנטינה, עלה 500 ש"ח (מתנת יומולדת). היה אמור להיות גם תפוז, אבל הענף התנוון כבר בהתחלה. הוא נרכש בכלי עץ בנפח של כ- 50 ליטר, משם העברתי אותו לאדמה. אני לא יכול לומר שהתפתח במיוחד, הוא עדיין נראה כמעט כפי שהגיע. הייבול השנה היה כ- 5-6 פירות מכל סוג. הקלמנטינה טעימה, הלימון לא משהו. בקיצור, חוץ מהגימיק שבזה, למי שלא סובל ממצוקת מקום, לא הייתי ממליץ.

למעלה