רבנות - צוהר?

Shaycus

New member
רבנות - צוהר?

שלום לכולם..

אז יש עוד 4 חודשים ואפשר בקרוב להתחיל את התהליך של הרבנות.

האישה בעד ללכת לצוהר כי זה קל יותר ויש פחות לסיכוי להיתקלות בקשיים.

אני לא בא מבית דתי אבל אני רק רוצה לוודא שצוהר זה דבר דתי לכל דבר ועניין כי אבא שלי קצת יותר חזק בדת ממני ומפאת כבוד אני לא אלך למקום שלא ממלא את הדרישות המקובלות במאת האחוזים.

אתם יודעים להגיד לי האם צוהר עונה על "הקריטריונים של ההלכה" ב100% וזה פשוט טיפה יקר יותר וחוסך כאב ראש מבחינת קושי?

תודה..
שי

דע1אותי

New member
זה דתי לכל דבר וענין. אורתודוקסי לחלוטין.

שלוחה של הרבנות שאמורה להיות יותר ידידותית לחילונים. מבחינה פורמלית זה בדיוק כמו להתחתן ברבנות.

yaelikv

New member
תלוי מה אתם מחפשים.

הופעל עליי מכבש לחצים להתחתן דרך הרבנות- ואני לא מתכוונת לעשות את זה.
תלוי כמה קריטי מבחינת בת הזוג שלך.
עם כל הכבוד לאבא שלך, הוא לא זה שצריך לעבור בפועל את התהליך מול הרבנות...

ממה שאני מכירה דרך החברים- צוהר קצת מקלים על התהליך בכמה מובנים:
1. הוכחת יהדות- יותר ידידותיים למשתמש
2. אין צורך להגיע למלא פגישות. פגישה אחת בה עושים הכל + לא צריך להוציא תעודת רווקות אלא ניתן להביא 2 עדים לאותה הפגישה (חוסף כסף וזמן במשרד הפנים).
3. ניתן להתנהל מולם בדואר רשום \ מייל.
4. יש הדרכת זוגות במקום רק הדרכת כלה - לבחירתכם
5. הם יכולים לעזור לכם בבחירת רב ואתם יכולים לבחור בעצמכם ולומר להם

הם שלוחה של הרבנות הראשית לכל דבר ועניין.

נ ט ע 1986

New member
להיפך הוא.!!

רבני צוהר עושים את מלאכתם נאמנה יותר! אמיתי יותר. נקי יותר.
אני למדתי באולפנא, מה שהחילונים מכנים "ישיבה לבנות"
לא למדתי שם תורה כל היום, אבל זה תיכון של בני עקיבא שניתן לכנותו תורני בגלל התכנים שבו והערכים עליהם הוא מתבסס.
אני יכולה לומר לך שרב האולפנא (היתה לנו מנהלת ובנוסף היה רב אולפנא) היה רב צוהר.
הרב היה תורני מאוד -בעל זקן ארוך (רב פוסק שגם היה רב צוהר שחיתן זוגות חילונים). הרב היה מחובר לדת בצורה חזקה.
לרב היתה היסטוריה ארוכה של שירות בצבא סדיר ובמילואים.
מניסיוני ומהיכרותי איתו אני יכולה לומר לך שאם יש לך אפשרות להנשא לאישתך לעתיד ע"י רב צוהר זה הדבר המועדף יותר.
הרבנות לצערינו לא תמיד מנווטת מכוחות נקיים ולא תמיד אפשר לומר שעושה את מלאכתה נאמנה.
כך למשל, רב צוהר אינו גובה מחירים על השאת זוגות צעירים (זו גם הסיבה שהוא משיא זוגות חילונים וזה ע"מ לקרבם לדת ולא להרחיקם ממנה.. להראות להם את הצדדים היפים בה ולא להיפך!!)
רב ברבנות לעומתו זה כבר כמעט מקובל שהוא גובה מחיר סימלי על השאת הזוג הצעיר בעוד הוא מקבל את שכרו מהרבנות...
ברבנות צוהר גובים מחיר רק על פתיחת התיק ברבנות וכן דורשים את הזוג להביא ולהחזיר את הרב למקום מגוריו. מעבר לכך אין תשלום לרב המחתן, הסיבה לכך היא כאמור מניעים טהורים ורצון לקרב זוגות חילונים לדת.
ככה שתרוויח מכל הצדדים.. גם חתונה כשרה וממניעים טהורים וגם רב שלא לוקח בצע כסף בנוסף לרבנות משם הוא מקבל כבר את שכרו....
אם זה מה שאתה מחפש אז אני ממליצה בחום להתחתן דרך רבנות צוהר. אני בעצמי מעוניינת שהרב באולפנא בה למדתי ישיא אותי עם בעלי לעתיד (12/5/13). השאלה היא אם הוא יסכים להשיא זוג דתי כי הם נוהגים להשיא רק חילונים בהתנדבות..
אם אתה מעוניין בעוד פרטים תרשום בגוגל "רב צוהר", ותקבל מהאתר את כל המידע.
אגב- עד לא מזמן לא היה היתר לרבנות צוהר להשיא זוגות על פי ההלכה האורתודוכסית בחתונתם, אך נקודת אור זו חודשה רק לאחרונה לאחר מאבקי כוח וכסף רבים של הרבנות הראשית ומשרד הדתות למול רבנות צוהר. לבסוף האמת ניצחה...
בהצלחה..!!!

Shaycus

New member
תודה רבה נועה!

אני בהחלט אסתכל באתר אינטרנט ואשקול את זה בחיוב!

למעלה