רבית פריים??

דAדA

New member
רבית פריים??

הלכתי היום לבנק כדי לקחת הלוואה למימון הלימודים שלי. אז הפקידה אומרת שהרבית שאני אשלם זה פריים + 0.5% (נראה הגיוני). הבעיה היא שאני יודע שהרבית פריים היא 4.5% והיא טוענת שהפריים זה 6%. מי צודק? (כנרא שהיא) האם יש כמה רביות פריים? אני מבולבל

אמיר72

New member
אתה טועה

הריבית שאתה מדבר עליה היא הריבית המוניטרית, היינו הריבית של בנק ישראל. ריבית הפריים היא ריבית בנק ישראל בתוספת המרווח הפיננסי (שנע באזור 1.3-1.5 אחוז בארץ) ולכן היא אכן הריבית שהפקידה בבנק דיברה עליה, בשיעור של 6%.

lirandr

New member
שאלה.

מה זה ריבית פריים ומה שיעורה ? ז"א , אם אני לוקח הלוואה , אוכל לחשב כמה אצטרך להחזיר אם אני יודע שהריבית היא 2% יותר מריבית הפריים ?

אמיר72

New member
ריבית פריים

מהי ריבית הפריים הסברתי למעלה - ריבית בנק ישראל בתוספת המרווח הפיננסי (בדר"כ 1.5%), והיא לרוב מוגדרת כ"ריבית הטובה ביותר ללווים". לגבי חישוב הלוואה - ריבית הפריים היא ריבית משתנה, בהתאם לשינויי ריבית בנק ישראל. אם ריבית בנק ישראל תעלה, תעלה גם ריבית הפריים, ואם ריבית בנק ישראל תרד, תרד גם ריבית הפריים. חישוב ההחזר שלך יכול להעשות ע"ב ריבית הפריים הנוכחית, אולם הוא כפוף לשינויים, ולכן לא יהיה מדוייק.

diabolik

New member
חישובים

לא תוכל לחשב מראש את ההחזרים המדוייקים (בדיוק כמו שלא ניתן לצפות את מדד המחירים) תוכל לחשב בעת כל פרעון בפועל באם הבנק חישב נכון את הסכום שגבה ממך להתקשרות: [email protected] דיאבוליק

למעלה