רבים בפורום

ינוקא1

New member
רק למקרה שבכל זאת יהיה לך גלגול הבא ....

הסוד כדי שלא יהיה גלגול הבא הוא , שלא יהיה אכפת לך מי אתה ומה אתה , רק מלא היטב את תפקידך

&nbsp
זה לא משנה האם אתה זכר או נקבה , האם אתה מלך או משרת , זה לא משנה האם אתה עשיר או אביון.
לכל אדם יש תפקיד בחיים - דהרמה.

&nbsp
מלא היטב את תפקידך , לא משנה מהו תפקידך

גם אם תהיה נקבה (רחמנא ליצלן
) , בצע את תפקידך ללא היקשרות , ללא אינטרסנטיות , אלא רק כמתנה לאל.
בצע את תפקידך בשמחה.
ואז לא יהיה לך יותר גלגול הבא.
&nbsp
זו דרך הקארמה יוגה.
וזו הדרך שהבהגווד גיטה מלמד.
&nbsp
(עיין למשל פרק ג' 8 -9 , ג' 19-20.
לגבי זה שמילוי החובה צריך להיות בשמחה עיין שם ב' 32)

מודטחדש

New member
באמת היה צריך להכניס אצלכם לימודי ליבה

כי הבנת הנקרא שלך ממש על הפנים. פסוק 32 בפרק 3 (זה 3 ו-2 בפרק עם המספר 3 או III), וכן בפסוקים האחרים, לא מוזכרת מלה אחת לגבי שמחה. הריבון קרישנה מסביר לארג'ונה בפסוקים האלה, מה קורה כשאדם מואר. לנסות לשייך את המלים האלה אל מי שלא מואר, זו הבנה שגוייה ביותר של כל הגיטה.

מודטחדש

New member
שוב בעייה חמורה של הבנת הנקרא

הוא מדבר על קשאטריות - לוחמים. יש לך התכונה לקחת דברים שנאמרים בפה מלא ולהוציא אותם מהקשרם. תאר לך את הדילמה הנוראית (וזו מהות הגיטה) של לוחם - אדם שצריך להרוג - להשמיד... דבר שבהחלט לא יכול להביא הרבה שמחה. אבל, אם הקשאטריה שמבין שאת האויבים שהוא משמיד הוא שולח לגן-עדן (לגלגול מפותח יותר) רק אז הוא יכול ליהנות ממלאכת ההרג. וההסבר נמשך בפסוק הבא, מה יהיה דינו של ארג'ונה, כקשאטריה, אם לא ימלא את הדהארמה שלו - את יעודו - הוא יהפוך לחוטא.

ינוקא1

New member
נכון , קאשטריה היא דוגמה קיצונית ,

אך זה נכון לכל דהרהמה - כפי שרואים בהמשך הפרק.
(כפי שרואים בפסוקים הנוספים שהבאתי לך).
&nbsp
לכל אדם יש דהרהמה , וכאשר תמלא אותה נכון , ללא היקשרות ובשמחה - תגיע להארה.
&nbsp
כך שגם אם תהיה זכר או נקבה או כל יצור אחר , מלא את חובתך הדהרמית ללא היקשרות ובשמחה , ולא תתגלגל יותר.
&nbsp

מודטחדש

New member
הלו!!! ינוקא!!!

מישהו בבית??? קשאטריה זו המהות של הבהאגאוואד גיטה. אז כאילו שאתה אומר "הגיטה זו דוגמה קיצונית"... אתה גם מפשט יותר מידי את נושא הדהארמה. מלא אותה, ותהיה מאושר בחיים. לא תמלא אותה, החיים שלך יהיו מלאי סבל. ואתה יודע את הדעה שלי לגבי אי-היקשרות. לא קיימת חיה כזו אצל מי שלא חי הארה. אז שוב סיבה ומסובב. לא תתגלגל יותר - זה המצב בו אין יותר היקשרות. כל עוד אתה ממשיך להתגלגל, אתה ממשיך גם בהיקשרות.

ינוקא1

New member
זו המהות של הבהגווד גיטה ,

כי גם את חייך היום יומיים אתה צריך לחיות כקאשטריה.
להתייחס לביצוע הדהרמה שלך כמו לקרב של חיים ומוות.
גם את הקוד שאתה כותב בעבודתך , או את יחסיך עם משפחתך (שאלו חובות דהרמיות) עליך לבצע היטב ומתוך אי היקשרות.

אין לי מושג עד כמה התיאורים הכתובים בגיטה "קרו באמת".
אך ברור לי כי מי שחיבר את הגיטה , רצה להביא את סיפורו של ארג'ונה כמשל וכדרך לחיים.
כך שהסיפור הוא אומנם על קשטריה , אך הוא נכון באותה מידה לכל אחד.

לגבי הפרשנות שלך לגיטה - שקודם מגיעה ההארה ואחר כך מגיעה אי ההיקשרות לפעולות , היא נראית לי לא נכונה.

הגיטה באופן מפורש מתייחסת לזה כתרגול -
איך אתה תגיע להארה
דרך זה שתתרגל אי היקשרות

ואיך תתרגל אי היקשרות
דרך הקדשת פעולותיך לאל - מה שהגיטה קוראת "קורבן".

אבל מכיוון שאינני רוצה לכפות עליך את פרשנותי בעניין הזה , אז בוא ונסכם שאם אתה רואה שכתוצאה מהמדיטציה שלך , אתה ממלא את חובתך הדהרמית יותר מתוך "אי היקשרות" , זה סימן שאתה בדרך הנכונה.

חייך היומיומיים הם הסימן והאינדיקטור הטוב ביותר לעבודתך הרוחנית.
לא חוויותיך המדיטטיביות מעידות על התקדמותך , אלא פעולותיך במצבים נתונים

זה לא משנה אם אתה זכר או נקבה , מתכנת או עובד נקיון , פעולותיך ובחירותיך במצב בו אתה נמצא , מגלות מי אתה באמת.
והם מי שמגלים לך באמת האם אתה בדרך להארה או שאתה משלה את עצמך.

(הערה :
אי היקשרות פירושה הוא מה שקרא ביהדות "מצווה לשמה" :
לעשות את הדברים לא מתוך ציפיה לרווח או להפסד , אלא פשוט לעשות מה שנכון ואמיתי כי הוא נכון ואמיתי.
לא לעשות דברים אפילו מתוך ציפיה לרווח בעולם הבא , אלא לעשות את הטוב לשם הטוב.
לי היום לא אכפת האם יש עולם הבא או אין.
אני אשתדל לעשות טוב ונכון בכל מקרה.
אם יש - סבבה.
אם אין - גם סבבה.

אגב , קרישנה למשל לא כופה על ארג'ונה להאמין בעולם הבא , ומסביר לו את נכונות טענותיו בין אם יש חיים אחרי המוות ובין אם לא : עיין פרק ב' 26)

מודטחדש

New member
פספסת, ידידי. פספסת בגדול

את ההבנה של מהות של דהארמה. אם אתה קשאטריה, תוכל ליהנות מהחיים ולהיות מאושר רק בתפקידך כקשאטריה. אם אתה בראהמין (או כמובן כל קאסטה אחרת), תסבול קשות אם תנסה לחיות "
את חייך היום יומיים כקאשטריה
". ההארה בהתייחסות לאי-היקשרות, זו שוב המהות המרכזית של הגיטה. ארג'ונה מבולבל, כואב, סובל. כקשאטריה הוא חייב להשמיד את האויב. מצד שני, בשורות האויב נמצאים החברים הקרובים ביותר אליו, בני משפחתו ואפילו הגורו שלו. הדילמה בין לב ושכל - הלב של היקשרות. רק אחרי שהריבון הביא אותו להארה ("חייה בלי 3 הגונות" פרק 3 45) הוא יכול להתנתק מההיקשרות - הדילמה נפתרה. אתה באמת מצחיק אותי "
הקדשת פעולותיך לאל
". אתה רוצה לומר שאלה בבית הכנסת שממלמלים תפילות והלב שלהם מלא במיליוני דברים אחרים "מקדישים את הפעולה שלהם לאל". גם להקדיש את הפעולות לאל, תהיה יעילה רק אחרי הארה מלאה. אחרי פיתוח מלא של כל תכונות הלב. כי אם הלב לא מפותח במלואו, מי הוא האל ומי אתה? כמה יהודים אתה מכיר שכל מצווה שלהם היא "
מצווה לשמה
"? ראה את המנהיגים שלהם - צוות הקרקע של הקדוש ברוך הוא. הרבנים הפדופיליים. הפוליטיקאים הדתיים... אילו היו בהארה, לא היו מתנהגים כפי שהם מתנהגים. קרישנה לא כופה על ארג'ונה דבר וחצי דבר. הוא נוהג במרכבה שלו וזהו. ו... אגב כך נותן לו עצות. עצות שאם ארג'ונה לא היה מקיים אותן כלשונן, כל הסיפור חסר תכלית.

ינוקא1

New member
טוב ,

אני חושב שיהיה חסר טעם לנסות להוכיח לך את טענתי , למרות שניתן להוכיחה בקלות מדברי הספר.
אתה פשוט סגור כרגע לצורת פרשנות אחרת ממה שאתה מכיר , ולכן אני מעדיף להפסיק כאן.
&nbsp
&nbsp
לגבי "כמה יהודים דתיים שכל מצווה שלהן היא לשמה וכו'" -
אני לא מכיר הרבה יהודים כאלו , ואי גם לא מכיר הרבה הודים שחיים לפי הבהגווד גיטה , ואני לא מכיר גם הרבה נוצרים שחיים את דבריו של ישו וכו' וכו'.
&nbsp
ובכל זאת , בסך הכל , אני חושב שלנו כעם יהודי אין במה להתבייש - גם אם יש פה ושם תופעות מכוערות ואנשים שלילים , בסך הכל אני פוגש גם תופעות מדהימות ואנשים צדיקים וטובים בכל יום.
עדיין , מהבחינה של איכות בני האדם , אני מעדיף את המדינה כאן ואת האנשים כאן על פני כל מקום אחר בעולם.
&nbsp
&nbsp
(אומנם היו לי פה ושם מחשבות לעזוב את הארץ ולנסוע למקום אחר משיקולים כלכליים כמו הקושי לקנות כאן דירה , אך אני עדיין כאן ....).
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
האדם המואר הוא אדם

שמקשיב לזולת , וכך מגלה את עצמו.
&nbsp
האדם המואר מקשיב ולומד גם מילד קטן.
הוא יודע שהאלוהי מתגלה בכל דבר , ולכן מקשיב באמת לכל דבר , מכבד כל דבר.
מכבד יותר = מואר יותר.
&nbsp
(מי ש"החלטיות ונחרצות" הן הטבע שלו , והוא מקשיב לזולת רק מתוך "חמלה" ורצון "לסייע" , איננו "מואר" אלא סתום).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
שוב ההבנה שלנו את המואר שונה

המואר עושה מה שהטבע רוצה ממנו. הוא יודע הכל כך שאין לו מה ללמוד מאיש. הוא יקשיב למישהו - גדול, בינוני או קטן, חכם, סתום או אחר, במידה והטבע יראה את זה כנכון. הוא מכבד כל דבר וכל אחד, כי זה מה שהטבע רוצה ממנו. אם הוא לא כל אלה, הוא לא מואר. אין מואר פחות ומואר יותר - יש מואר. נקודה. או שאדם מואר או שהוא בדרך להארה. רחוק מאוד, רחוק, קרוב, קרוב מאוד. גם אם הוא כמה ימים בודדים לפני הארה מלאה הוא עדיין לא מואר. ויש אינספור שלבים בין סתום לבין מואר. כך שכאן אתה מדבר בצורה נחרצת על או להיות מואר או להיות סתום - זה ממש לא ככה.

ינוקא1

New member
הוא יודע הכל

ולכן יודע שאינו יודע כלום.
&nbsp
הוא גדול מהכל , ולכן הוא גם קטן מהכל.
הוא זקן מאוד , אך עודינו ילד קטן.
כמו אלהים , ההוויה עצמה.
&nbsp
כשתהיה מואר תבין זאת

&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
כמו שכתבתי

ההבנה שלנו את המואר, שונה לחלוטין. למשפט אחד אני לא מסכים אתך "
ולכן יודע שאינו יודע כלום
". כי אם הוא "
מו אלהים , ההוויה עצמה
" אין דבר שהוא לא יודע. ונכון, "
כשתהיה מואר תבין זאת
". אבל אם תמשיך בדרכך הנוכחית, הסיכוי שלך להיות מואר (בגלגול הנוכחי) שואף לאפס.

מודטחדש

New member
גם אידיש לא לימדו אותך?

אויי ויי צו מיר. מה יהיה הסוף ינוקא ידידי? אולי כל מה שכתבת אתמול היה כתוצאה מה-עד לא ידע... אז אני מוותר. שושן פורים שמייח.

אם קיימים גלגולים, גבר יכול לזכות להתגלגל לאישה מפותחת יותר.

אני לא יודע אם קיימים "גלגולי נשמות" או מה בדיוק קיים בהקשר זה, אבל מה שברור לי הוא שגברים אינם מפותחים יותר מנשים בסולם אבולוציוני כלשהו, למעט מאשר בהזיותיהם של אי-אלה יצורי-אנוש, כמובן.

אז אם קיימת "היררכיית גלגולים" כלשהי, היא לא מהכיוון של "מאישה לגבר", מפני שאין לגברים יתרון כזה על-פני נשים. זה, ככה, למקרה שדבריי הם בעלי ערך למישהם.

כמו וירוסים מנטליים רבים אחרים, גם המחשבה הרעילה (והשגויה לחלוטין) שלפיה גברים נעלים על-פני נשים, קנתה לה ביסוס בתוך יצורי האנוש במשך אלפי שנים. זה יכול להיות שימושי: אפשר ככה לדעת, למשל, מי הם המורים הפחות מפותחים, שמאמינים בדברים כאלה שאותם למדו מהתרבות שבה נולדו וגדלו.

אני מעריך שכמעט אף-אדם בר-דעת לא יכול להאמין בדברים כאלה ובאמת ובתמים, במעמקיו, ממש כשם שהוא לא באמת יוכל להאמין במעמקיו שיהודים או שחורים נחותים מארים ומלבנים, למשל.

איפושהו בפנים, כך נדמה לי, אנחנו יודעים שבולשיט הוא בולשיט.

מודטחדש

New member
אתה מסלף את מה שכתבתי

אני מאמין שיש גלגולים. אחרת זה היה, לכל מי שיש לו מעט אינטליגנציה, פשוט מדכא עד מוות (פשוטו כמשמעו) לדעת שכשאתה מת (נשחק כדומם, קומל כצמח, או מת כבעל-חיים או כאדם) זו סופה של הדרך. לא זכית לחיות הארה וזהו - נגמר. צורת ההבנה שלי את נושא הגלגולים היא כמשהו שנדרש כדי שתגיע, מרמה לרמה, מהוויה להוויה, עד שתחייה הארה מלאה. כל מה שהוא לא הארה מלאה, אי אפשר לקרוא לו "חיים". לכן, יש נשמות שחייבות לעבור אלפי גלגולים במערכת עצבים ותודעה גברית, כדי לחיות הארה. יש כאלה שלא. וזה לא אומר שלזה יש יתרון /נעלות/דרגה גבוהה יותר... על פני רמה אחרת. זו פשוט דרך ההתפתחות. לכל דבר שקיים יש תודעה. התודעה היחידה שיכולה לחיות הארה היא תודעה אנושית. גברית או נשית. זו רמת התפתחות שנשמה צריכה לעבור כדי לחיות הארה.

למעלה