היי דודון חמוסון תיקון קטן
אני לא מדבר בשם כולם אילה רק בשמי, ואני יודע שהדעות סוטרות ומנוגדות. כמו שנאמר "רק בארץ לנשני יהודים יש שלוש דעות" חחח אז כך אני לא ממש מסכים איתך ב100% בקשר למשפט שרשמתה "כי אנחנו פורום שבעד עיקור וסירוס" זה נכון חילקי בלבד. כן אני בעד סירוס עיקור באופן כלל ברגע שהחמוסים בידים לא מיקצועיות, ולא אנושיות. ומקצועי זה לא אתה אני או אולי אפילו מיכל עם כל הידע שיש לה, וכולם כאן ובעוד פורומים יודעים שיש לה הרבה ידע בלי עיין הרע !. אופן מקצועי זה לא אומר רק ידע, מקצועי זה גם ציוד זמין- ריפואי, טיפלוי, ניסיון. ממון- אפשרות לבסס ולדעוג למזון וטיפול הכי הכי. פני- הרבה הרבה פני. אבל זה לא אומר שתמיד יש צורך לסרס, למשל אני בעבר שלי גדלתי מספר חמוסים (9) בו זמנית, נכון שכולם היו מעוקרים ומסורסים, אבל היה לי שכן שבעצם דרכו למדתי על החייה, שהיה לו עשרות של חמוסים ושאני אומר עשרות הכוונה ל30/40, ברור שרובם היו מסורסים ומעוקרים ושוב רובם לא כולם. היתה לו חצר ענקית שבא היו כלובים גדולים, כלובים משהו בגודל של 70*60*70 אם אני זוכר נכון, ובכל כלוב כזה שנים עד שלוש חמוסים, ומערכות שתיה ומזון חצי אוטומטית. חלק מין החמוסים ניראה לי 3 או 4 זוגות, היו משמשים לריביה. לא על בסיס קבוע. לא היה מגיע למצב שנקבע אחת המליטה יותר מ3 פעמים, וגם אז באפרש של חודשים בין לבין הריון. בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה, שזה בסדר לדעתי להרבות בעלי חיים כל עוד זה בידים מקצועיות, ויש כמה שיוצעים מהכלל כמו כלבים וחתולים שבאמת מהם לא חסר ואין ממש טעם בעוד אילה אם כן אילה כלבים גזעים שרשומים, אבל כאן במקרה של למוסים הסיפור שונה לגמרי. אוף אני מסתבך חחחח ובעוד יותר קיצור
כול מקרה לגופו. וואי יכלתי לרשום את זה על ההתחלה חחחח