רבידה.

michalev99

New member
רבידה.

ממש בא לי לתפור לי לכבוד החג שמלת רבידה, ויש לי גם בד מהמם לזה. אז יש לי כמה שאלות בנושא- א. האם צריך לחתוך את השמלה כדי ליצור את הנפילה רק למעלה, או שגם אם אעשה בדגומת שמלה שלמה יצא טוב? ב. הסתכלתי דרך ההודעות פה על האתר הזה http://vintagesewing.info/1940s/42-mpd/mpd-01.html#dividing ועל הפירוטי רבידה שיש שם, אבל יש לי בעיה חמורה, הבנת האנגלית שלי היא לא ברמה שכזו כדי להפיק משם לקחים... אשמח אם מישהו יוכל בבקשה להסביר על הaverage cowl drapery ועל הדוגמא שמתחתיו- deep cowl neckline with vestee ומה בדיוק ההבדלים ביניהם. תודה רבה.

רבידה לבקשתך../images/Emo13.gif

הודות לפונקציה החדשה שהוסיפו של חיפוש בקומונות
הסבר+איורים של אטי איורים וביאורים של שש שבע בהצלחה ואל לך לשכוח לפרסם תמונה של התוצר! חג שמח!
ומומלץ להוסיף למאמרים/קישורים

michalev99

New member
זה טוב ויפה

תודה רבה, אך עוד לא קיבלתי את תשובת מנהל/ת הקומונה כדי שאוכל להכנס ולהסתכל.. אוי, והפסח קרבה, והשמלה-מה יהא עליה?!

טוב רק כי אני ממש נחמד היום../images/Emo189.gif

מסמנים קו באמצע הגזרה לכל אורכה. אח"כ גוזרים על הקו. מטים ימינה את חלק ימין, ושמאלה את חלק שמאל, ונוצר מעין מתפר גדול בחזית. ככה קו הכתפיים ובית השחי מוסטים הצידה ולמטה, וטדאם! כשמחברים לגב שאותו לא פותחים , הם חוזרים למקום (קו הכתפיים ובית השחי), וכן בעצםנוצר עודף הבד.

אדה1

New member
אופציה נוספת

מצורף שרטוט לרבידה. הקו המקווקו הוא קו החולצה המקורי. התוספת יושבת על כפל הבד. בהצלחה

עצות לרבידה

1. כדאי לבחור בסיס עם מתפרים כדי שלא יווצר שק ענקי 2. כדאי לבחור במחשוף סגור יחסית כי גיזרת הרבידה מוסיפה עומק למחשוף 3. לבחור בד מאוד נופל 4. לייצר עיבוד אינטגרלי שכולל גם את הכתפים כדי שלא יגלוש 5.לחשוב על גזירה באלכסון בהצלחה

גנזר

New member
הכל הבנתי, חוץ מ-

4. לייצר עיבוד אינטגרלי שכולל גם את הכתפים כדי שלא יגלוש. מה הכוונה? תודה!

נדמה לי שהכוונה ליצור תוספת עיבוד (בחלק

העליון של הגזרה) שמחוברת לגזרה של החלק הקדמי, ככה שלא יהיה שם תפר. אני רק לא הבנתי איך כוללים גם את הכתפיים בעיבוד האינטגרלי? תודה על העצות
חג שמח

שש שבע

New member
כשמכינים את העיבוד מרחיבים בצדדים עד לרוחב

הכתף, ומעבדים, את החלק שמקביל לקו בית השחי מעבדים כמו חולצה רגילה - אם עם שרוול זה מתחבר יחד לשרוול אם בלי שרוול, זה יכול להיות אלכסון או תפירה פנימית והיפוך - בקיצור מה שמתכננים לחולצה לכתחילה. זה נותן משנה יציבות לבגד.

למעלה