חלמישית של אמא../images/Emo140.gif
אני לא יודע מי את, (כלומר,,,,, אימא של, או אחות של, או יש לך סיאף). אני חושב שזו זכות גדולה להיות הורה, ומאוד מסכים שהכי טוב ילד ביולוגי(הכי טוב ונוח להורה). אין לי כל מושג , מה מחיר הכולל של תהליך הפונדקאות. ולאיזה השתתפות מצפים מהאיגוד. ואם כבר העלאת את נושא ההעדפות, אז,,,,,,, אפשר לפתוח את הכל לדיון של סדרי עדיפויות, ולבחון את כלל הצרכים של הסיאפניקים. למשל: 1.איזה אחוז מהתקציב של האיגוד ייועד לפונדקאות? 2.האם לקצץ משהו מכסף להשתלות שמצילים חיים, ואו טיפולים (פיזיותרפיה ותרופות ועזרים שונים), לטובת פונדקאות? ואם כן, כמה?
אין לי תשובות ברורות או חד משמעיות . למי שיש שיקום/שתקום
נ.ב. לפני מספר שבועות, הועלתה שאלה בנוגע להתחייבות להיות הורים ושאלות , נוכח מחלה כרונית לאחד ההורים לפחות, שההורה עצמו/ה זקוק/ה בעצמו/ה להשקעה רבה בטיפול היום יומי. נדמה לי שהנושא עורר תגובות. ***
חשוב לי לציין, שאין לי עמדה בנושא. אני רק מבקש לעורר הרחבת הדיון. . לנוחיותכם, הנני מביא בפניכם מספר תגובות ואו הערות מאוקטובר האחרון: 1. הורות ב CF ?????????????..ו מצפוני ו האם זה נכון, בסדר או אחראי שחולים ב CF מממשים את זכותם להיות הורים אם בהבאה של צאצא או אימוץ או כל דרך אחרת? 2. הורות ב CF ???????????..ו מצפוני ו לאמא סיאפניקית ולשאר לא מדובר רק בנשים חולות CF . מדובר גם בגברים החולים ב CF שמבצעים את ההפריה בדרך יקרה מאד, או אימצו ילדים והשאירו אותם לבד. האם אתם חושבים שהשיקול הזה נלקח בחשבון, או שכולם חושבים שאצלם זה לא יקרה? 3. ומה עם האשה?ו נחושתן ו לה לא היה מה לומר לפני שהביאו ילד למשפחה? ומה זה נקרא לבד? אין אמא? הכל תלוי כמה חושבים ומתכננים בחיים. אם לוקחים בחשבון את כל האופציות, אז להיות הורים היא זכות בסיסית של הבן אדם. בכלל, אני חושב שסיאפניקים מתכננים לפני הנישואים יותר מאשר זוגות בריאים, שלא חושבים על כל מיני אפשרויות. וחוץ מזה, היום תוחלת החיים היא כזאת, שכבר חברים של סיאפניקים מתים קודם בגלל כל מיני סיבות אחרות.