ראש של יפנים...

mishel s

New member
ראש של יפנים...

היום הייתי בהופעה ג'אז/פופ חיה במועדון די מתוקתק. בזמן שאני וחברי שתינו את הבירה שבאה עם הכרטיס (המקום די יקר... לא היו שם צעירים, רק אנשי עסקים אחרי עבודה) בקבוקי שמפניה ויין נפתחו מסביבנו בלי היסוס בכלל :)
בכל מקרה, מכיוון שהיינו מקושרים לזמרת שהופיעה, אחרי ההופעה נשארנו במועדון לאפטר פארטי מצומצם שכלל את הזמרת, המוזיקאים, להקת החימום, המנהלים של העניין הזה וזהו פחות או יותר... ואנחנו.
ואחד החברה שם שאל אותי, למה כששמים אנשים מדתות שונות ביחד הם מתחילים לריב? כאילו, מה העניין?
וחשבתי על זה שוואלה, היפנים כל כך מתוכנתים לחשוב על מעשיהם בכוונה לא להפריע לאחרים שכנראה בכלל לא עולה על דעתם מה כבר יכול להיות לאדם מדת אחת לאדם אחר מדת אחרת לריב ביניהם? הרי אם כל אחד ינהג כמו בן אדם, אין באמת סיבר לריב, כל אחד יעשה את מה שבא לו לפי הדת שלו וזהו... למה צריך לריב?
זה היה אדם די מבוגר ששאל את זה.
אמרתי שכל דת חושבת שהיא הצודקת והיא האמת וכך איכשהו מתחילים מריבות.
ואז הוא השווה את זה לבתים בשכונה ביפן שכל בית בתוכו יש לו את האמת שלו והם מאמינים שהם צודקים אבל זה לא מפריע לשכונה לתפקד בתור שכונה ללא מריבות...

אין לי באמת תשובות או משהו, סתם חשבתי שזה היה מעניין.

herouth

New member
תראה, זה לא נכון לגבי כל הדתות.

הרבה מאוד דתות הן באמת ככה, כמו הדתות היפניות, רק בעניין של מה אדם עושה בינו לבין עצמו ולבין הקאמי אם יש אחד כזה.

אבל הדתות שאנחנו רגילים אליהם במערב, אלה שנלחמות בינן לבין עצמן, כוללות סוג של כפיה. צריך להראות לאדם השני את האור. מי שלא מאמין באל שלך בעצם פוגע באותו אל בעצם אי-אמונתו. ומכאן מתחילות לצמוח הבעיות - מתחילים לנצר ולאסלם אנשים, וגם היהדות לא לגמרי חפה מפשע (לפחות שני מאורעות של אוכלוסיות שמתגיירות תחת לחץ בהיסטוריה, פלוס האמונה בשבע מצוות בני נוח, שזה אומר שיפנים, למשל, הם בני-מוות מבחינת הדת היהודית אלא אם הם יתחילו לקיים את שבע המצוות הנ"ל).

הקטע עם דתות פוליתאיסטיות הוא שאם אתה מאמין באל א' ב' וג', ומישהו אחר מאמין באל ד' ה' וו', הוא לא יעלה בדעתו להגיד לך שהאלים שלך לא קיימים ואתה מדבר שטויות. מבחינתו יכול להיות שהם כן, ויכול להיות שהם לא, מבחינתו אין סיבה שהם לא אלים קיימים, הוא פשוט מתעסק עם אלה שלו, ויש מקום לכולם. לעומת זאת, דת מונותאיסטית, מטבעה טוענת שכל מה שאחרים מאמינים זה שטויות.

מה שכן מעניין לשאול יפני מה היה קורה אם מישהו היה מגיע למקדש, ובמקום לעשות את מה שאמורים (לשטוף ידיים ופה, לצלצל בפעמון, וכו'), היו מתחילים לעשות שם מהומות ולצעוק שהקאמי לא קיים. יש לי הרגשה שהם היו מגיבים בדיוק כמו מונותאיסט שהיו עושים לו את זה. ויכול להיות שזו אחת הסיבות שרדפו את הנוצרים ביפן בתקופת אדו.

semuelf

New member
דתות פאסיביות

הדת של היפנים היא פאסיבית - לא נותנת ציווים לאנשים. הדת שייכת לאנשים ולא האנשים לדת.
וזה ברור גם למה - כבר יש להם אדון שנותן להם ציווים, (אז כמו היום) אז לדת אין מקום שם.
(והם נלחמו אחד בשני יפה מאוד גם בלי דת)

דתות מערביות התפתחו אחרת. יותר מזה, הם התפתחו אחת מול השניה.
אחד העקרונות של הנצרות הוא שהיהודים איבדו את חן האלוקים, וזה עבר לנוצרים. לכן המצב ה"נכון" הוא שהיהודים מושפלים עד שהם יראו את האור ויתנצרו. כל הפרה של המצב הנכון הזה צריכה לבוא לידי תיקון בדרך זו או אחרת.

גם בין הנצרות לאיסלם יש מתח טבעי. מאותה סיבה. כמובן שזה מלובה על ידי אינטרסים פוליטים, אבל בבסיסה של כל שריפה גדולה יש את הלהבה הקטנה ממנה זה התחיל.

johnny d

New member
מאוד פשוט

יהדות, נצרות, ואיסלם מחוייבים להכריח אנשים אחרים לעשות משהו.
כאשר אצל האיסלם והנצרות כל האנושות חייבת להתנהג על פי דעתם.

כשהנצרות הגיע ליפן היא גורשה משם במהרה, מהסיבה שבניגוד למה שהיפנים הכירו באותו הזמן הנצרות התגלתה בתור דת אגרסיבית.

למעלה