ראש קטן..

ponder

New member
ראש קטן..

היי... אני סטודנטית שנה שלישית כלכלה ומנע"ס...כלומר..אוטוטו מסיימת ת'לימודים ויוצאת לעולם הגדול... לאחרונה בעקבות התנסויות שונות שהיו לי, למדתי "לקרוא" את עצמי, להכיר את עצמי יותר טוב, ות'אמת..מה שגיליתי לא היה משגע... אני ראש קטן, אני פוחדת מאתגרים, פוחדת מכל מה שכרוך בו מאמץ והגדלת ראש, אני אוהבת את השקט שלי, את הפינה שלי,את העבודה הקבועה והרגילה שלי, לא עבודה שדורשת ממני "ראש גדול". ואני מרגישה רע עם עצמי, שאני ככה, ראש קטן, מפחדת מכל מה שגדול ושונה. ואני יודעת שאם אשאר ככה כמו שאני, בחיים לא אתקדם לשום מקום,תמיד אדרוך במקום , לעולם לא יהייה לי לאן לשאוף... אבל מצד שני אני מרגישה עוד יותר רע עם עצמי כשעומדת בפני משימה של "ראש גדול" - אני נלחצת. נהייה לי רע, לא טוב לי, אני לא ישנה טוב בלילה, כל היום אני חושבת רק על זה ואיך אני אתמודד עם זה..ואז אני אומרת לעצמי - מה אני צריכה את כל הבאלאגן הזה, עדיף לישון בשקט ולהיות ראש קטן... אז ככה אני לכודה באמצע - לא טוב לי כמו שאני, ראש קטן, ולא טוב לי כשאני ראש גדול. איך לומדים לאהוב את מה שאתה? להנות ממה שאתה ולא לחפש להיות מה שאתה לא? יש אצלי פער עצום בין הציפיות שלי מעצמי ולבין היכולות שלי ...

t a m t a m 3 0

New member
את רואה בשחור ולבן

לא כל עבודה מצליחה דורשת ראש גדול. אני מאמין שאפשר למצוא את השילוב בין הציפיות שלך לנוחות שלך. התחלת לחפש?

t a m t a m 3 0

New member
את רואה בשחור ולבן

לא כל עבודה מצליחה דורשת ראש גדול. אני מאמין שאפשר למצוא את השילוב בין הציפיות שלך לנוחות שלך. התחלת לחפש?

ע ו פ ר ה

New member
ponder שלום לך

להגיע ללמוד מנהל עסקים, להסכים לראות שאת "ראש קטן", להסכים לראות את הצדדים שאת לא כל כך אוהבת - לזה כבר צריך אומץ ויש לך אותו כנראה. זה טבעי שלפני שמסיימים לימודים ויוצאים לשוק החופשי, או לפני שעושים שינויים עולים פחדים. הפחדים האלה לעיתים גורמים לנו לראות את עצמנו באור שונה שאולי אפשר להשוות אותו לצל שלנו על הקיר כשמאירים עם פנס, הצל לפעמים גדול מאיתנו. יש לי כמה שאלות לשאול אותך (את התשובות תוכלי לענות לעצמך או אם תרצי תשתפי פה): א. האם היו מקרים בחיים שלך שהגדלת ראש? שיזמת דברים ועשית דברים שהיית גאה בהם? אם היו תבדקי במה את דומה לעצמך אז ובמה את לא ותראי אם את יכולה ללמוד משהו מן ההשוואה הזו. ב. מה הם התחומים שמעניינים אותך ומה לא? מה הדברים שאת אוהבת לעסוק בהם ומה לא? חפשי דברים שאת אוהבת לעסוק בהם. אני חושבת שבמקומות או בתחומים שמעניינים הרבה יותר קל להגדיל ראש. ובעיניין איך לומדים לאהוב את מה שאת? את יכולה לרשום פתקים עם משפטים חיוביים ולהגיד אותם כמה פעמים ביום. "אני אוהבת ומקבלת את עצמי כמו שאני" - תוכלי להדביק פתקים במקומות שאת עוברת בהם במשך היום ופשוט להגיד אותם בקול. מילים זו אנרגיה. בספרים של לואיז היי תוכלי למצוא משפטים רבים שיוכלו לעזור לך. שיהיה לך בהצלחה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

הזוייה

New member
אני משערת שחשיבה פוזיטיבית

זה סוד הקסם. אכזבה או כישלון מוביל לאובדן האמונה העצמית. מי שלא מאמין ביכולות שלו מוביל את עצמו לאבדון, לאי רצון להתאמץ, שחיקה, אובדן השמחה, אדישות, אפאטיות כהתעלמות טוטאלית מהמצב שלנו. לתחושת חוסר מאשר תחושה של יש ועושר פנימי, ונוטים להיות ריקנים ומתוסכלים. כשאנחנו מתרחקים מהמטרה שלנו אנחנו מאבדים רצון לנסות, הדימוי העצמי השלילי גובר ושום הצלחה כבר לא תעזור. תנמיכי ציפיות, תרפי קצת מן הסבך הנפשי שנקלעת אליו. גם אני מתרגשת בכל פעם שיש לי למחרת מצגת בפני סוללת בכירים, ואני לא ישנה כל הלילה. אני אוהבת לקבל משימות בסדר גודל בינוני ומעלה שמוכחים את הרצון לאתגר חדש. (לפניהם היו גם כישלונות). מי שמפחד לצלוח למים לעולם לא יירטב. אז תיכשלי, אפשר לחשוב, כל פעם שתנסי משהו חדש להתמודד איתו הוא אימון מצוין עבורך, מקסימום נכשלת, לא נורא, תבוא עוד הזדמנות. אף אחד לא חסין מהתחושה הזו שאנחנו למעשה בנינו אותה במו ידינו, השאלה היא האם את מעדיפה להישאר בתחושה הזו התבוסתנית השלילית, או לקחת כל כישלון כאתגר ולמידה וכהעמדת תשוקה חדשה לחיים אנרגטיים. הביטחון העצמי הוא הכלי שמניע אותנו להשתמש באיתור המיומנויות שיש לנו. כל מה שנותר לך הוא לעשות מה שאת יודעת הכי טוב. אנשים ישנים הם אנשים עם ראש קטן, שטוב להם בנישה שלהם. עמוק בפנים הם חושבים שהם לא שווים הרבה ושבעצם לא מגיע להם הרבה. המחשבה הזו מגשימה את עצמה והחיים נראים על כן אפורים, משעממים, מצומקים ומלאי התפשרויות מחוסר בררה. אנשים שאוהבים את עצמם, רוצים להעיז, לנסות, להיכשל, לקום, הם מרגישים שהם עם כוח פנימי, יצירתיות, עזות, נחישות, הגשמה, מרגישים שהם שווים באמת. עמוק בפנים הם מרגישים "מגיע לי". המחשבה הזו מגשימה את עצמה וחייהם הופכים תוך זמן קצר לחיים לצבעוניים, מרתקים, מלאי הצלחות וניצחונות. החיים הם שוק חשמלי, אל תגרמי להם לדעוך בגלל אי הצלחה, תחייכי, יש חיים נפלאים ומרגשים שם בחוץ, קחי אותם.

למעלה