ראש מנוע

maayan i

New member
ראש מנוע

שלום לכולם, יום שבת האחרון הלכתי להטיס את הטיסן שברשותי. SIG MID-STAR 40, אני משתמש במנוע OS 46 LA. כאשר חזרתי הביתה (שמח וטוב לב) שמתי לב לכך שהמנוע- חדש, בן חודשים ספורים- איבד את הדחיסה, הסתבר שההברגה של הפלג הלכה. האם מישהו יודע על בעיות כאלו במנועי OS. יש לי מנוע OS 25 LA שעבד קשה במשך שנים והוא במצב תקין לחלוטין. בתודה מראש.

הברגה של פלג

תראה, אני מכיר כמה מקרים והם כולם ללא יוצא דופן כתוצאה של חיזוק יתר של הפלג. ראשי המנוע במנועים האלה עשויים מאלומיניום שהיא מתכת יחסית רכה בעוד שהפלג עשוי ממתכת אחרת (מישהוא יודע מאיזו?). זה מתכון להריסת ראש מנוע. להרבה טיסנאים לא חסר כוח בידיים והם משתמשים במפתח צלב (חרא של דבר) אני משתמש במברג עם בוקסה בקצה כי אני יודע שאני מועד לפורענות. מה עושים? אין מה לעשות, להוציא את הג´ובות ולקנות ראש מנוע חדש. להבא תזכור להיות קצת יותר עדין או אם אתה כמוני, אחד שאין לו תקווה, תשתמש במברג בוקסה.

maayan i

New member
תודה ועוד שאלה

אני באמת הזמנתי ראש מנוע חדש מאמריקה- פה יקר מאוד- ביקשו כ-140 שקל בשביל חלק של 15 דולר... כדי להצדיק את מחיר המשלוח כבר הזמנתי פריטים נוספים. בכל אופן אני באמת משתמש בצלב, אבל תמיד השתמשתי בצלב ואני נזהר שלא להפעיל כוח רב מידי, ומעולם לא נתקלתי במקרה שכזה. לא ממש הבנתי באיזה כלי אתה משתמש- אולי באמת כדאי לשנות כלי.

מברג....

עם ראש בוקסה שמתאים לפלג. היתרון פה הוא שאתה לא יכול להפעיל יותר מדי כוח.

ci

New member
יש דרך לסדר

אם בא לך אתה יכול לנסות פשוט תקדח בחור הטחון קדח גדול יותר תעשה בו הברזה תבריג לתוכו בורג מתכת אבל זה חייב ליהיות ממש ממש הדוק ובלחץ אתה מנסר או מכרסם את הבורג ככה שתישאר רק החתיכה המוברזת ואז קודח חור חדש ועושה הברזה חדשה במידה של הפלג והנה לך ראש מנוע כמו חדש .

hifly

New member
אחלה פטנט

לבעלי ידים שמאליות. פשוט לא צריך להפעיל לחץ על הצלב.

enola gay

New member
על מפתח פלגים וכוח

הי ארז, אחד הכללים החשובים ביותר הוא לתת למנוע להתקרר היטב לפני שמחליפים פלג . כפי שציינת ראש המנוע עשוי חומר רך מאד. מפתחות הפלגים הצלבים, נועדו למטרה זו , נראה לי כי השגיאה הנפוצה הנוספת היא הכנסת הפלג החדש לא ישר ואז ההברגה מתקלקלת ויש איבוד קומפרסיה. במקרים של פגם בהברגה אין מנוס מהחלפת ראש מנוע.צריך לזכור כי יש סדר בפתיחת והידוק הברגים, על מנת למנוע דפורמציה של ראש המנוע. בברכה.

maayan i

New member
כמו ברכב

כשאתה אומר שיש סדר אתה מתכוון כמו בגלגל של רכב, לעבוד בהצלבה. תודה על כל הרעיונות, החלק ישלח אלי מחר- אולי אני אנסה בכל אופן. לא יפה לרדת על הידיים הימניות שלי- קורה... לא קרה לי מעולם אבל פתאום כן
אגב נחמד שמצאתי את הפורום- סוף סוף יש לי את מי לשאול.. תודה רבה על התגובות- גם אם דרך החיים שלי קצת שונה- אני מאוד מעריך את הידע והנסיון שלכם.

noam weissman

New member
ידית מומנט זאת אפשרות אבל...

כמו שאתה צריך רגש לסגור בורג של סרוו, או ברגים לתפיסת כנף, או לחיזוק הברגים שמחזיקים את המנוע אז אתה צריך גם רגש גם איך לסגור את הפלג. חלש מדי אתה עלול לאבד אותו, חזק מדי התוצאה ידועה. חוץ מזה נניח שתהיה לך ידית מומנט, אז באיזה חוזק אתה סוגר ?

itzhak

New member
ועוד רעיון

אים אתה רוצה? לך לאחד שמשפץ ראשי מנוע למכניות ובקש מימנו למלות את החור וגם לעשות הברגה חדשה בישבילו זה כולם אני תיפלתי כך באופנוע שלי בתודה איציק

hifly

New member
לא בטוח

שהוא יוכל לעשות את זה.המיכשור שלהם לא מתאים לגדלים כאלו,כולל מברז בגודל כזה.בטמ"פ שהוא יחמם את הראש הוא גם עלול לעוות אותו. הפיתרון-ראש מנוע חדש אמיר

noam weissman

New member
הברגה בראש מנוע

אני מסכים עם אמיר החור גדול מדי והריתוך יעשה יותר נזק מתועלת. הדרך הטובה ביותר היא לחרוט ולא לקדוח כמו שנאמר והכניס מתאם מברונזה. לצורך זה צריך מחרטה, וכלים מתאימים, שעה עד שעה וחצי עבודה. אם יש מישהו שיכול לעשות את העבודה בחינם יופי אחרת לך קנה ראש חדש יעלה יותר זול. בקשר להערה שהעלה פה מישהו על סגירת ראש וכו´. מנוע של טיסן הוא לא מנוע של רכב. ראש מנוע נורמאלי בטיסן הרבה יותר חזק מראש מנוע של רכב יחסית לגודל וכו´. כל מה שמצריך זה לסגור את כל הברגים בהצלבה לשים לב שהראש לא יושב עקום וקצת זהירות. מנועים למנוע חופשי עד לפני מספר שנים השתמשו רק בפלג כפתור. הפלגים האלו עובדים הרבה יותר טוב מפלג רגיל. החיסרון שהם עובדים בתנאים קשים ומתבלים מהר מאוד. על מנת להחליף פלג צריך להוריד את טבעת הסגירה (פתיחת ראש). החלפתי עשרות רבות של פלגים במנועים שלי ולא רק אני. חוץ מהברגות שהלכו אחרי 15-10 שנה לא היה נזק אחר. בהצלחה.

itzhak

New member
שווה ליבדוק

אני לא חכם במיוחד עם מתחות אבל... אלומנים = אלומינים ובראשי מנוע של מכונית יש חלקים יותר עדינים למשל מעברי המים + השמן וגם באופנועים חיבורי המיפול של הקרבורטור (במנועי 2 פעימות ) ובקשר להברזה זה לא נישמה לי כל כך קשה כי ישנם מידות זהות זה אונברסלי ולחרטים יש את כל הגדלים מקווה שעזרתי... בתודה איציק

noam weissman

New member
הברגות וכל השאר

קודם כל לא סביר למצא אצל החרט המצוי מברז לפלג. זאת הברגה לא סטנדרטית. מברז בארץ יכול בקלות לעלות 100 שקלים אם לא יותר. שנית החרט המצוי שלא מבין בטיסנים ויש סיכוי שיעשה עבודה לא טובה, בקיצור לא כדאי... הממברז הוא 1/4 אינטש אבל עם פסיעה עדינה 32 כריכות לאינטש לעומת 20 כריכות להברגה רגילה.

enola gay

New member
על חרט שלא מבין

נועם שלום אנו לא מכירים.. אבל אני נדהם מכוח שיפוט שלך באיזה קלילות שאתה פוסל חרט חבל. אלו אנשים מקצועיים החורטים דברים הרכה יותר משוכללים מהברגת קדח הפלג. נועם ידידיף הברגה כל הברגה שהיא לא משנה מספר הכרירות, אינטשי או מילימטרי,או הברגת צינורות או הברגת גאז, עדינה וגסה בקיצור כל הברגה בעולם, קל ביותר לעשותה במחרטה והדבר כל כך פשוט. אפילו יותר מלהטיס טיסן למתחילים. כיום קיימות גם שיטות של ניצול חומרים אפוקסיים בעלי עצמה אדירה לאיטום הקדח ולחריטה מחודשת של קדח הפלג. אבל הזולה, הבטוחה והטובה מכל היא פשוט החלפת ראש מנוע דבר לא יקר במיוחד. אשמח לעזור בעצות טכניות כאלו ואחרות, מתוך נסיוני הרב בנושאים טכניים אלו. זאת ועוד: סגירת ראש מנוע גם במכונית וגם במנוע הטיסן זהה. יש צורך בהצלבה כפי שכתבתי קודם.

noam weissman

New member
תגובה על חרט או לא

ידידי היקר, כאשר מישהו יודע לעבוד אין ספק שהוא יוכל לעשות את העבודה. אבל לצערינו יש מעט בעלי מקצוע באמת טובים, ואו יצירתיים. אני לא פוסל אבל כבר ראיתי בעבר מה "בעלי מקצוע" יודעים לעשות. מדוע אתה נדהם מכושר השיפוט שלי, קודם תתנסה ואחר תסכים איתי או לא, כמו שאומרים אני כבר היתי בבית הספר הזה. לפני שנים מסרתי מספר מיסבים לבית מלאכה בתל אביב להשחזה, היתי צריך מידה לא סטנדרטית. הם אמורים להיות המומחים לדבר. הם החזירו לי את המיסבים מטונפים ולכל אחד היתה מידה אחרת. מיותר לציין שהמיסבים נזרקו לפח. בסוף נאלצתי לעשות לבד טבעת מתאמת ולהתאים מיסב רגיל למנוע שלי. המנוע עדיין עובד עם אותה טבעת שאני עשיתי. תן קצת אשראי למי שיש קצת יותר נסיון. בברכה.

למעלה