ראש השנה

• פותח הנושא eig
  • פורסם בתאריך

eig

New member
ראש השנה

היי אנשים, אנחנו אישית חו"לניקים חדשים דנדשים. בעיקרון אנחנו לא נורא לוקחים על עצמינו סממנים דתיים כאילו או אחרים. גם בשהותינו במדינת ישראל לא תמיד חגגנו את הפולחנים היהודים שהיו הרב. וכשהגענו לכאן היה לנו ברור שביוזמתינו לא נתאמץ לארגן שום דבר. לפני כמה ימים הכרנו כמה אנשים חדשים וזוג אחד הזמין אותנו לארוחת ה thanks giving. כמובן שהסכמנו אולי מתוך הסקרנות הגדולה שמעולם לא חגגנו חג כזה. אתמול הוזמנו ע"י בחור יהודי שהכרנו לא מזמן לארוחת ראש השנה. באינסטינקט הראשוני חשבנו "מה פתאום" "בשביל זה הלכנו ברגל עם השק על הגב 14000 ק"מ ?" ואז הבנו שאם אנחנו מקבלים את החג הקודם שהוזמנו אליו אנחנו צריכים לכבד את כל הדתות ולהענות להזמנה הזו גם. המצחיק הוא שהמארח ביקש שנביא יין לקידוש החג או לתפילת החג אלוהים יודע למה הוא מתכוון, היה לו ברור מאליו שנבין שמדובר ביין כשר ושיש לנו מושג מה זה לעשות ראש השנה (מעולם לא עשינו - סתם אכלנו כרגיל) ומהר התברר שאין לנו מושג. בכל אופן, מה אתם עושים עם החגים היהודים במקומותיכם? ומה אתם עושים עם חגים אחרים ?

ronnl

New member
מה אני עושה בחגים היהודיים?

לומד ועובד עם האחרים על איזה חגים אתה מדבר? ושנה טובה ומתוקה לכולם

ro99

New member
מנסה בפעם הרביעית ביומיים לענות לך

משהו לא עובד טוב ולא מעלה קבצים, אז ננסה בלי: אני חוגגת את מה שבא לי: בתור חילונית אדוקה אין לי רגשות עמוקים לגבי אף חג, לא יהודי ולא נוצרי ולא מוסלמי ולא הינדוסטאני. נהנית אבל מהקטע החברותי והכל מסביב של כל חג וחג, נמנעת בכל תוקף מגילויי דת, אפילו טקסיים. מכיוון ששותפי לחיים לא יהודי (אל תבהלו, לא פלשה לכם סטרייטית לפורום - אני בי...), ומכיוון שאני חייה במקום שבו קצב החיים מתנהל לפי חגים ומועדים אחרים ממה שנהוג בארץ, אני נוטה לחגוג את החגים ה"נוצריים" - עם דגש על המרחאות כי מעטים מאוד עדיין מחשיבים את הגורם הדתי. ממילא חגים נוצרים רבים מעורבים עם "חגים" PAGAN שחוגגים עונות שונות, כך שזה עירבוב של סמלים ומנהגים שלא בדיוק קשורים לישו. ואפילו מקשטת את הבית לקראת חג המולד אבל לא בצורה מסורתית: תלוי בהשראה שקיבלתי - זה בדרך כלל נראה כמו פלאש באק מטריפ LSD של היפי זקן... סתם כי ככה אני אוהבת. אוהבת אוכל טוב, אוהבת חברים ומשפחה. והשאר לא משמעותי. אנסה פעם אחרת לצרף תמונה של החלון שלנו בחג המולד האחרון - זה רק חלק מזערי מהקישוטים שכוללים דלתות עטופות בנייר כסף ומצופות בפרחים מנייר צבעוני, אורות לבנים (כמו שמקשטים בהם עץ אשוח) בכל מקום וגם נרות.

למעלה