ראש השנה במשפחה

פלגיה

New member
ראש השנה במשפחה

שנה חדשה היא זמן טוב להתחלות, ולפתיחת דף חדש. יש לכם מנהגים או מסורות משפחתיים לקראת ראש השנה שיצרתם בעצמכם? יש לכם כאלה שעוברים במשפחה מדור לדור? יש מנהגים שהייתם רוצים לייסד במשפחה, ולא יודעים איך לעשות? אנא, שתפו את כולנו?

אין לנו שום טקס ושום מסורת שעוברת

מדור לדור. יש ארוחה גדולה עם אנשים שאנחנו אוהבים-( נימנעת מארוחות עם מי שחייבים להיות איתו בניגוד למה שהלב רוצה). נהנים להיות יחד, לדבר, לצחוק, לשתף אבל זה לאו דווקא בחגים.

אצלנו יש טקסים קטנים, היוצרים ציפיה

זה מתחיל בטיולי הסתיו-סוף הקיץ, בחיפוש החצבים בשדות... ממשיך במפגש של החברים באחד הבתים, מספר ימים לפני החג, להרמת כוסית ותפוח בדבש (וכמובן- קפה ועוגה...)....ובכתיבת שנות טובות לבני המשפחה ולחברים הקרובים ואז עוברים מדלת לדלת עם הילדים ומברכים בשנה טובה, נותנים ברכת שנה טובה שהכננו, לרוב עם תוספת של שי קטנטן או עוגיות מתוקות לשנה מתוקה... וכמובן החג, שנערך בפשטות, בהנאה, עם אנשים קרובים ואהובים מהמשפחה, קרוב לאדמה... בבוקר החג אני נוהגת להכין לילדים שולחן מתוק עם מפה לבנה, פרחים, ברכות לשנה החדשה, תפוח ודבש ומעט ממתקים להמתקת השנה החדשה... סיפור- היום חזרתי הביתה כחצי שעה לאחר שבניי (10, 7.5) חזרו מביה"ס ובבית חיכה לי שולחן קטן, מכוסה במפה לבנה, עליו פרחים מיובשים, נרות דלוקים, תפוח+דבש וברכה וציור שהמקסימים שלי הכינו לי. הכל יוזמה והתארגנות שלהם לבד! כל כך התרגשתי! זה מראה בין השאר על הפנמת הטקסים החגיגיים אצל ילדיי. שתיהיה לכולם שנה מופלאה וקסומה!

ציפי ג

New member
אנחנו לא ממציאים את הגלגל

יש כל כך הרבה מנהגים לערב ראש השנה ולראש השנה עצמו, למה עלי להתאמץ?

Kalla

New member
למען האמת, לחגים אין כל משמעות

מיוחדת בעיני בתור מועדים דתיים. החג היחיד שמרגש אותי ושבאמת אני מרגישה שזה חג אמיתי בשבילי הוא יום העצמאות. יתר החגים שווים מבחינתי לימי חופש כיפיים, כמו שישי-שבת, אך ללא משמעות סמלית מיוחדת. אוהבת לנצל את החגים לעשות דברים מהנים: טיולים ובילויים עם המשפחה, על האש וכו'. אם עושים ארוחות חג, זה לא כדי לקיים מנהג מסוים, אלא כתירוץ למפגש משפחתי. לכן לא מקפידים על שעות, על סדר הדברים וכו'. אוכלים מה שאוהבים וממש לא נצמדים לתפריטים הנהוגים בחג, אלא אם כן הם מתאימים לטעם שלנו. למשל, חלקנו מאוד אוהבים דגים, אז לרוב לארוחת ראש השנה נדאג שיהיו דגים (אם כי השנה החלטנו שאנחנו מעדיפים על האש דווקא). לעומת זאת, בפסח לא אוכלים מצות כי לא אוהבים. באופן כללי - אני לא טיפוס של מנהגים. לא רוצה להיות כבולה לשום מסורת מחייבת. רוצה להרגיש חופשיה לחגוג או לא לחגוג, ואם לחגוג אז בצורה שמתאימה לי באותה שנה. יש בחיים הרבה דברים שגורמים לי עונג או בעלי משמעות מיוחדת עבורי, אך חגיגת חג לפי המסורת אינה אחת מהם.

מיכל שב

New member
אני נוהגת לנצל את ראש השנה

כדי לעשות סיכומים. אנחנו כותבים על דף את המטרות שלנו לשנה החדשה והדף נסגר עד ראש השנה הבא. אני מאמינה שלמילה הכתובה יש כח רב.

המסורת המשפחתית אצלנו בתהליך

התהוות. כל חג יוצרים משהו חדש. למשל שנה שעברה קנינו סוף סוף סוכה. אנחנו בונים על המסורת והתפילות (למרות שאנחנו חילונים) ועוד אין לנו מסורת אישית משלנו. מקווה שתתפתח עם הזמן כי יש לזה ערך רב בעיני. אבל כבר כשחוגגים את החג לפי המסורת, מקבלים ניחוח מיוחד.

לורליי43

New member
לפעמים מטלה מעייפת

מצד אחד מרגישה ש"עושים את החג" בגלל שזה מאוד חשוב לאמא שלי (וגם לאבי כשהיה חי), מצד שני חשוב לילדים והם נהנים מאוד מהמסורת של חגיגת ראש השנה- במיוחד כשהם צעירים יותר. מה שיוצא הוא שאנחנו- הדור שבאמצע (דור הסנדוויץ) מרגישים שזו מעמסה, שהצורך הזה לעשות את החג מעיק במידה מסויימת. אני הייתי מעדיפה לחגוג את החג במסגרת המשפחה הגרעינית, בלי לעשות סיפור גדול מדי- אבל כמובן שזה לא תמיד אפשרי.

למעלה