ראש השנה בגולה

ראש השנה בגולה

שלום לכם :) יום שישי הבא יהיה ראש השנה הראשון שלנו בגולה. והאמת היא שזה מאד מוזר, כי אף אחד לא מברך ב"שנה טובה", ואין מבצעים של תפוחים ודבש וכל זה. ולא שאני דתיה או משהו, אבל זה קצת חסר לי בכל זאת? (כמו השקט שיורד על הכל בארץ ביום שישי אחרה"צ, גם זה חסר לי קצת). אז איך אתם חוגגים את ראש השנה בגולה? ושנה טובה לכולם באמת :) מיכל

שנה טובה../images/Emo140.gif

הנה יש כאן שרשור שלם של שנה טובה.. נכנסתי לאתר שלך - תמונות מקסימות
אני אמנם לא בגולה כרגע, אבל אני בכלל לא אוהבת להיות כאן בחגים.. במיוחד לא בפסח.. אבל בכל מקרה.. זה חג משפחתי, אז ארוחת ערב חגיגית עם
,
ו
יתנו לך קצת אווירה של חג. אם רוצים ממש להיכנס לאווירה.. אז להכין לכולם איגרות ברכה ולקנות מתנות לחג, ומפה חדשה לשולחן...

שנה טובה../images/Emo140.gif

הנה יש כאן שרשור שלם של שנה טובה.. נכנסתי לאתר שלך - תמונות מקסימות
אני אמנם לא בגולה כרגע, אבל אני בכלל לא אוהבת להיות כאן בחגים.. במיוחד לא בפסח.. אבל בכל מקרה.. זה חג משפחתי, אז ארוחת ערב חגיגית עם
,
ו
יתנו לך קצת אווירה של חג. אם רוצים ממש להיכנס לאווירה.. אז להכין לכולם איגרות ברכה ולקנות מתנות לחג, ומפה חדשה לשולחן...

Yaniv-DC

New member
אחד היתרונות של ארה"ב

זה שדווקא כן מברכים בשנה טובה, וכן יש מבצעים על תפוח בדבש, גפילטע פיש, ומצות שנמכרות כאן כל השנה (היהודים האלה...). אני מוזמן כאן לזוג ישראלים שעושים שמייח, מה שכן - תמיד יש את הצער הזה של לא לעשות את זה בבית עם המשפחה
אבל מתגברים על זה עד הכריסמס

אצלנו טררם גדול

בסופר המקומי לפני כל חג אנחנו נפגשים עם המנהלת של האינטרנשיונל פודס ואומרים לה מה להביא ואיך לעצב את הדיספליי לחג. השנה יש בעיר ה-מ-ו-ן ישראלים, אצלי ברשימה יש למעלה ממאה וחמישים שמות, ואנחנו מתכננים ארוחת חג לכולם. מצאנו חדר בקומיוניטי סנטר בקמפוס שאישרו לנו להשתמש בו, חדר ממש גדול עם כל הציוד ועם מטבח מקצועי צמוד, ונוף מהמם, ואנחנו מצפים לפחות לחמישים-שששים איש, כל משפחה תביא כמה מנות והשאר יביאו שתיה/יינות/וכו´ ובקיצור אני מקווה שיהיה שמח. לרוב אני דווקא דוגלת באירועים משפחתיים ואינטימיים אבל הפעם היות והגיעו כ"כ הרבה חדשים - ואני הלא ועדת תרבות וודעת קליטה - החלטתי לחרוג ממנהגי ולהרים את פרוייקט החג הענקי. אני מקווה שיהיה נחמד ונשתדל שיהיה קלאסי ולא המוני על אף צלחות הפלסטיק. שנה טובה!

נשמע נפלא!

אני בטוחה שיהיה ערב נהדר לכולם! כאן יש משהו בביה"כ, אבל ממש לא בא לי ללכת לבית כנסת... אריאל, אתה שם? מה אתה עושה ביום שישי בערב? מיכל

billy miligan

New member
don´t know yet

בעקרון אני לא עובד (לשם שינוי), אבל הרבה אנשים חולים והכול יכול להשתנות. ליאון לוחץ עלי לכת לבית שלום, ורז הזמין אותי לשני יש לכם הצעה מפתה?????????
תרימו טלפון

למעלה