ראש בראש - Provia Vs. Velvia

astroman

New member
ראש בראש - Provia Vs. Velvia

דב, אורי, מישהו - על מקומו המכובד של הולוויה 50 אין ספק. אך האם עם צאתו של הולוויה 100, מה עדיף? שניהם באותה רגישות איסו. אין לי הרבה ניסיון עם שקופיות. הסרט הראשון שלי הוא כמובן הולוויה 50, ויצא משגע. בואו נגיד שאני רוצה להרוויח עוד סטופ - מה הבחירה המועדפת?

FlyFoto

New member
לא נגעתי !

אלא רק קראתי: מסתבר שיש שתי גרסאות של ה Velvia המהיר - 100,100F - השונות בעומק הצבעים וגם קצת בפאלטה. אתה יכול למצוא מעט התנסויות של אנשי העולם הגדול כאן, כאן וכאן.

FlyFoto

New member
הלינק השני התחרבש

(למרות שבתצוגה המקדימה הוא עבד יופי. עכשיו רק ברור ש WYSIWYG זה לא). הלינק היה אמור להצביע לכאן, ובכלל - אתה מוזמן להריץ חיפוש על הנושא בphoto.net.

FlyFoto

New member
דווקא לא

איריס - אני מודע לבעיה הפוטנציאלית הזו, ולכן סימנתי את הלינקים ע"י: "כאן,"כאן ", ו- "וכאן". 3 מילים שונות. עובדה גם שבתצוגה המקדימה אכן הופיעו שלושת הלינקים באופן תקין. בנוסף, מייד אח"כ קרה אותו באג, אך הפעם הלינקים לא כונו בשמות דומים בכלל. סתם באג מעצבן.

orinu

New member
אישית אני לא חסיד של פרוביה

הסרט מאוד מאוד עדין בגרעיניות אבל אני מוצא אותו לא מתאים לצילום גיאוגרפי בגלל הצבעים אין, אבל פשוט אין, כמו ולויה לסוג כזה של צילום. אני יודע שדב משתמש בו יותר ממני אז הוא בטח יוכל להסביר למה הוא כן טוב. כוון שהמחיר שלהם זהה שני הפרמטרים שהם נבדלים בהם זה הגרעיניות (יתרון קל לפרוביה) ורוויית הצבע (יתרון גדול לולויה) הבחירה שלי ברורה.

Velvia 100F

עדיין לא צילמתי באופן אישי בפוג'י וולויה 100 החדש. אבל ראיתי בפנורמה בירושלים סרט של מישהו שפיתח אותו. תאמת, אני לא כ"כ יודע מה לומר לך. הצבעים בסרט הזה קצת מוזרים. ממה שאני ראיתי אני לא יכול לומר שהם מזכירים פוג'י וולויה 50. משיחה שלי עם צלם סטודיו של מוצרי פירסום. הוא ניסה את הוולויה 100 בפורמט בינוני. הוא גם טען שזה בעצם סרט אחר. ניסיתי לקבל כמה פעמים סרט לניסוי מחנות גדולה מאוד בת"א. אבל נאמר לי שהם לא קיבלו, קצת מוזר היה לשמוע. כי חבר מאוד טוב קנה מהם... לפני כמה ימים הגיע לידי סרט אחד בלבד. אני מחכה למזג אויר טוב יותר לניסוי. ואז אני מקווה שאדע לומר את דעתי כי סרט אחד לא מספיק לבדיקה. פוג'י פרוביה לא בר השוואה כי תכונותיו שונות והוא מיועד למטרות אחרות. הסרט מדורג טוב יותר מבחינת מעברי גוונים. הוא פחות רווי מוולויה.

astroman

New member
תודה לכם. דב אם תוכל להרחיב

על היעוד של הפרוביה. יש לי 5 כאלו וכנראה שלא ידעתי למה הם באמת מיועדים.

למעלה